Майката на Навални занесе цветя на гроба на сина си

Полицията поддържа засилено присъствие на гробището
42
Майката на Навални занесе цветя на гроба на сина си
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Майката и тъщата на погребания вчера руски опозиционен лидер Алексей Навални бяха сред опечалените, които донесоха днес цветя на гроба му в Москва ден след като хиляди превърнаха погребението му в една от най-големите прояви на несъгласие с властта в последно време, предаде Асошиейтед прес.

Полицията поддържа засилено присъствие на гробището, но ситуацията е спокойна, съобщи руският независим телевизионен канал "Дожд".

„Полицията пропуска желаещите да се сбогуват с политика и не пришпорва никого“, пише изданието в приложението за съобщения „Телеграм“ като цитира един от своите читатели, който е на място.

„Дожд“ съобщи още, че в няколко руски града са унищожени „спонтанно създадени мемориали“ на Навални. Цветята от тях бяха премахнати в редица градове, включително Санкт Петербург и Воронеж, се казва в съобщението.

Под засилено полицейско наблюдение хиляди се сбогуваха вчера с Навални след все още неизяснената му смърт преди две седмици в арктическа наказателна колония. Множеството хора, които се тълпяха, за да почетат Навални пред църква и гробище в заснежено югоизточно предградие на столицата, скандираха лозунги в негова подкрепа и срещу руския президент Владимир Путин и войната в Украйна.

Полицията не е предприела действия срещу тях, но най-малко 106 души са били задържани на събития в Русия в памет на Навални. Това съобщи OVD-Info – правозащитна група, която следи политически арести. В съобщението се казва, че повечето задържани са били спрени, докато са се опитвали да положат цветя на паметници, посветени на жертвите на съветските репресии.

Навални беше погребан след кратко православно опело. Огромно множество хора чакаха пред църквата и след това се насочиха към гроба на Навални с цветя в ръце.

Вдовицата на Навални, Юлия, не беше видяна на погребението. Тя се закле да продължи дейността му и му благодари с любов за "26 години пълно щастие".

Погребението беше предшествано от битка с властите за освобождаването на тялото на починалия Навални. Неговият екип каза, че няколко московски църкви са отказали да отслужат опело за човека, който се бореше срещу корупцията в средите на официалната власт и организираше масови протести. Много западни лидери обвиниха за смъртта на Навални руския лидер Владимир Путин – обвинение, което Кремъл гневно отхвърли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: Алексей Навални
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
НАВАЛНИ Е БЕЗСМЪРТЕН преди 2 месеца
НАПРЕД КЪМ СВОБОДА
34
1
 
2
 
! Отговори
Притури се планината преди 2 месеца
Либе жали ден до пладне, майка жали чак до гроба.
33
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Във видео Людмила Навалная казва че , Юлия е настроила сестра срещу брат - Дария и Захар.И син срещу майка си! Майката му на Алесей Навални Людмила твърди още, че ИМЕННО Юлия го е убедила Навални да се върне в Русия ,че знаела за "снахата" че е имала други мъже преди и след ареста ,но Алексей е бил заслепен от любов по нея ! Любовта лесно те превръща в *** и понякога може и да те убие! Да почива в мир Алексей Навални Жалко че не някой , а една *** го уби !Даже си има друг от 2 г.
32
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Джуджето да си избира на кой зъбер на кремълската стена ще виси.
31
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всеки ден някой ходи да почита близките си. Щеше да е новина, ако майката не беше отишла. Както е новина, че жена му не го е посетила нито в затвора, нито на гробищата.
30
5
 
7
 
! Отговори
Shark преди 2 месеца
Оставете майката на мира. Вижте какво ще прави сега Навална оттук нататък. Как набъро ще си намери друг, а може и да го има вече и как ще подстрекава към безредици от удобно и защитено място извън Русия. И всичко това ще го прави не от загриженост съм страната си, а от желание за пари и слава! Накрая, като стане прекалено напечено, ще се покрие като газовата принцеса и ще си харчи парите. А руснаците ДГД.
29
2
 
0
 
! Отговори
До 28 преди 2 месеца
В МИ6 си го слагат, кой, както намери.
28
3
 
1
 
! Отговори
Мдааа преди 2 месеца
Толкова го обичат, че не намират време в деня на погребението и майка му и жена му. *** кво да се прави. Кой ще направи компотите. После ще отидат ората.
27
9
 
16
 
! Отговори
По интересното е че преди 2 месеца
Жената на Нахални я опъва Христо Грозев ! И тя нямаше никакво време да дойде на погребението на мъжа си....
26
10
 
21
 
! Отговори
Байой преди 2 месеца
Още малко ще почнем да празнуваме втори велик ден, кат възкръсне ! Къф е тоя навални , че ни занимавате с него???? Какво став с двете убиици от пп дето запалиха , човека в колата му, какво става с ония дето го пуснаха , убил дете на пешеходна пътека ...пиян , какво става със Семерджиев , дето размаза двете момичета на тротоара ...боли ме сайдера за навални , майка ми и жена му , да се оправят както могат , да емигрират в украйна щом са репресирани , нали там е свободния , демократичен свят ....
25
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гледайте сега, на третия, деветия и т.н. ден ще ни занимават, как нечия майка носи цветя на гроба на сина си. Вече сте досадни.
24
6
 
24
 
! Отговори
Георги преди 2 месеца
"Майката на Навални занесе цветя на гроба на сина си". Световна новина че майка е занесла цветя на гроба на сина си , защото никоя друга не го прави !
23
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 22 - Брт ...
22
7
 
14
 
! Отговори
Рт5 преди 2 месеца
Сега 40 дена трябва да сме осведомени .Стойте в трънките и наблюдавайте .
21
11
 
24
 
! Отговори
Ангелина преди 2 месеца
Вдовицата на Навални :"Тя се закле да продължи дейността му и му благодари с любов за "26 години пълно щастие".Няма сила ,която да спре този ,който обича ,за да не отиде за изпрати любимия си човек ,в последният му земен път.Въпреки ,"пълното щастие" - те двамата са две различни ВСЕЛЕНИ. той идеалист ,който до последно се бореше за свобода,справедливост и благополучие на родината си ,а тя "води битките " на "западните си партньори" с меркантилни цели .Мисля ,че с Христо Грозев "много си отиват"
20
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да, крайно време е да оставят майка му да скърби за сина си, без да и броят крачките и да съобщават къде била. Нито е новина, нито е нещо важно. Малко човещина трябва. А кой какъв счита Навални няма значение в случая. Това е майка му, какъвто и да е, той и е син. В тези отношения политика няма.
19
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"руският независим телевизионен канал "Дожд"" никога не е бил руски. той е частна фирма, регистрирана в Латвия, и финансирана с биткойни. целият им екип се намира извъ територията на РФ.
18
18
 
10
 
! Отговори
До вододел преди 2 месеца
Путинофилите тепърва ще разберат какво означава истинско страдание.
17
11
 
15
 
! Отговори
дедо поп преди 2 месеца
А спрете да ни занимавате с тоя ***
16
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А жена му къде е? Харчи парите му, получени от Америка на запад и пише глупости в тик ток