Главното за Путин е армията и победата в Украйна

Журналисти: Изборите в Русия са далеч от демокрацията
18 мар 2024 14:08, Анисия Иванова
102

"На предишните избори Владимир Путин взе 76,7%, а сега са повече. Избирателната активност на предишните избори беше 63,5%, а сега върви към 74%. Една от причините е, че страната му е във война и обикновено в такива случаи обществото подкрепя своите лидери. Това се случи през 2004 г., когато Буш-младши победи Джон Кери", каза журналистът Огнян Дъскарев в студиото на "България сутрин".

Той е категоричен, че без значение кой управлява Русия, властите се стремят към външно разширение - увеличение на величието на Русия: "Те са подпомагани от населението доброволно. Въпреки че това население е подлагано на страшни изпитания и страдания, то подкрепя своите ръководители".

"Външното разширение е свързано и със запазване на статута на клана на Владимир Путин и хората около него, със запазването на богатството му. Той заради това започна и войната. По повод думите, че изборите в Русия били най-демократичните в света, а не като в САЩ, където пречели на кого ли не, отново можем да заключим, че трансформацията към връщане на Сталинско-съветския съюз е извършена", коментира колегата му Чавдар Стефанов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му трудно може да се каже колко от населението на окупираните територии от Русия е останало.

"Дали е живо, или емигрирало - или се използват старите украински данни, когато там имаше към 4,5 млн. души население. В Одеса бе обявен двудневен траур в началото на руските избори, защото повече от 20 души загинаха при ракетен удар на Русия срещу гражданските обекти в Украйна", подчерта журналистът.

Стефанов е на мнение, че Путин ще остане известен като "убиеца на Навални".

"Според проучване на агенция 20% от населението в Русия подкрепя опозицията, а 80% подкрепя Путин. Склонен съм да вярвам. Има и други проучвания, които пък казват, че около 60% подкрепят руския президент истински, а останалите 20%, които го подкрепят, се страхуват да не гласуват за него. Твърдението му, че изборите са демократични, е несериозно. Важно е оттук нататък какво следва. Сенатът на САЩ обяви Путин за военнопрестъпник", добави Огнян Дъскарев.

Той припомни, че тепърва предстои да видим дали Западът ще признае изборите в Русия.

"Главното за Путин е армията и да победят в Украйна, друго не го интересува. Той ще построи фашизъм в Русия. Има симулация на демокрация. Това, което иска да направи Путин в момента, е да си подобри отношенията със САЩ. Ако Тръмп се върне на власт, ще бъде непредвидим като руския президент", категоричен е Стефанов.

Дъскарев припомни, че Макрон направи изявление, в което каза, че очаква войски на Франция да влязат в Украйна: "На 5 ноември предстоят президентските избори в САЩ, които са от огромно значение. Много голямо значение има какво казват Франция и Германия, но най-голямо значение има какво казва Америка. Ако Тръмп дойде на власт, може и да започнат преговори".

Той смята, че руският президент ще гради и нов елит.

"Ще има натиск от Вашингтон, но зависи каква ще бъде позицията на ЕС - съюз, който все още отстоява своите интереси. Доколко ще успее да промени позициите, доколко ще осъзнае, че след 60-70 години без война в Европа войната чука на вратата на всеки. А България трябва да се подготви за мигранти от Русия", посочи Чавдар Стефанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
днес бг се бои от думата caпyн и я заменя със звездички? :) вие сте по-жалки дори от матросите на флагмана масква :)
76
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А за нас главното са добрият коноп и добрият ***. За да бъде удобно на русофилите.
75
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А в Окраината е много демократично. Там изобщо не провеждат избори, просто ги отменят. И наркоманът ще е президент докато е жив...
74
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докато путин си избива армията в Украйна Другаря Си си пусна Китайците да облагородяват Сибир "Велик" Геостратег Путин
73
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами като това му е главното на Путин, да му с попречи, бе! Как? С включване на войски на НАТО в защита на Украйна. А да видим дали ще смее да натисне червеното копче.
72
5
 
6
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 1 месец
Логично. Той ако не бие, целия Кремъл отиват на дръвника.
71
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Та - Джуджо седи в кремълския бункер на топло и скучно и, когато го хване паник атаката, си повтаря: "Добре съм, много съм добре. Аз съм Наполеон, аз съм Александър Велики, аз съм Петър Първи, аз съм Бащицата на народите, аз съм Господ. Оххх, олекна ми. Мога да ударя още една 4е.ки.я". И така - ден след ден...
70
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Във всички посоки прав си плюс от мен не ми се лови
69
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А главното за нормалния свят е, че Путин НИКОГА няма да победи Украйна. Нека си помечтае. Мечтите са безплатни.
68
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако Путин се бореше с нацизма, трябваше да започне от себе си. Убий Путин - спаси човек от нацизма.
67
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нацистите са в Русия най-много. Хайде да освободим руснаците от тях.
66
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ясно, нацистът Путин вика Дръжте нациста!
65
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия е малка по територия, трябва да се поразшири. А нацисти и лошо отношение към руснаците има още в Литва, Латвия, Естония, Молдова, Полша, Финландия, Румъния.... абе, засега тея държави, апък по нататък маже и други...
64
2
 
7
 
! Отговори
До 60 преди 1 месец
Тази твоя опорна още Пригожин я опроверга и неколцина след него. Градска легенда, сътворена от путинското КГБ. Кагебейци в камуфлажни дрехи се правят на бандеровци. Отдавна не важи. Тази конспирация отиде в талаша. Путин много лъже - заради такива като теб, някой да му е публика на елементаризмите. Вярвай му, но не се излагай да споделяш това публично. Ще ти се смеят.
63
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русофилите са елементарни, те го свързват със СССР, ама той е просто болна мутра, дето си мисли, че е нещо :)))
62
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин много лъже. Това нищо. Но колко трябва да си елементарен да се радваш на лъжите му. Е, давай, щом това ти е единствената утеха в живота. И едноклетъчните трябва да имат своите 5 минути слава.
61
10
 
3
 
! Отговори
Във всички посоки преди 1 месец
Тия анаБлизатори откриха топлата вода спед две години. Две години Путин повтаря :1.Демилитарозация; 2.Денацификация. Казано на разбираем език счупване на оръжията и изтребление на военните и бандеровците. Досега Русия унищожи 3 украински армии - довоенната от 2021г. , тая със сбироток оръжия от бившите соцстрани и сега довършва третата армия с оръжията от натовските държави. Оръжия и за четвърта армия ще се намерят , нооо индианците нещо се разбягват във всички посоки.
60
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 54Украинските не се отбраняват, защото те първи атакуваха цивилното население в Донбас. Русия просто защити етническите украинци от етническите чистки на фашистката власт в Киев.Ти си смени третополовия дилър!
59
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ей, руските тролейбуси и путинистите с български паспорти само от хейт ли се чувстват щастливи? За това ли си ползват социалните помощи, които Европа щедро им раздава?Храни куче да те лае.
58
5
 
6
 
! Отговори
Децацификация преди 1 месец
Както самият Владимир Путин отбеляза сега на фронта в Украйна няма как да има примирие само защото украинската армия е свършила патроните. Ще има примирие или мир на базата на условията на руската страна за демилитаризация, денацификация и деукраинизация на сегашната украинска държава.