ТАСС: Повечето руснаци в България гласуваха за Путин

Митрофанова благодари на българската полиция
18 мар 2024 14:35, Елка Василева
188
ТАСС: Повечето руснаци в България гласуваха за Путин
Снимка: БГНЕС

Повечето руски граждани в България гласуваха за президента Владимир Путин в единствената изборна секция, разположена на територията на руското посолство в републиката. Това съобщиха пред ТАСС представители на секционната избирателна комисия.

"За Владимир Путин гласуваха 1104 избиратели, за Владислав Даванков – 516, за Леонид Слуцки – 19, а за Николай Харитонов – 26. Броенето на гласовете приключи", съобщиха от СИК в дипломатическата мисия.

По оценка на руската посланичка в България Елеонора Митрофанова "изборите са преминали спокойно и организирано, без никакви ексцесии в изборния ден". Дипломатът благодари на българската полиция, която не е допуснала участниците в няколкото протестни акции близо до избирателите, допълва ТАСС.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
1
 
1
 
! Отговори
Пурко преди 1 месец
Трябвало е да отцепят района и за не ги пускан в близост до посолството, поради специализирана ремонтна операция в квартала .
169
2
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Вън всички сатани,гласували за Антихриста Путин!
168
2
 
4
 
! Отговори
troll преди 1 месец
Това не са избори и всички го знаят много добре. Това са избори по комунистически
167
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Шаши ти ще я ознаеш от първа рака на някой шлеп и към мамашистан
166
2
 
1
 
! Отговори
Шаши преди 1 месец
От нас никой не знае истината за Белене. Народния съд е законен. И необходим, явно. Сигурно е било същото като сега. Няколко десетки чуждопоклонници се опитват да ореват и опищят България. Непрекъснато кресчендо за ЕС, НАТО. и чужди страни. А, за България?
165
1
 
2
 
! Отговори
само факти преди 1 месец
от 12000 по малко от 2000 гласуваха трябва да се одбележи 4е 300 гласа идват и от персонала на посолството
164
1
 
2
 
! Отговори
Ей Палячо! преди 1 месец
До Анонимен 166..........Самият факт, че се споменава дори Белене и репресиите над невинни хора след 09.1944 е за порицание. Да не говорим за тези простотии за свинете, явно си някой дърт урунгел, *** по рождение, който се е радвал, че образовани и достойни хора са малтретирани докато такива простаци са ръкопляскали!
163
1
 
7
 
! Отговори
ффф преди 1 месец
Хайде всички които са за путин и възбуждаме да си ходят към расия... масово народа не ви иска и не знам кво се пънете... България избра ес и нато и натам върви а не към мизерната раша
162
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ще почвам да правя пак СВ, ина"рника във Белене. русофоби! - тлъстейте че за сви, не"те трябва" храна".
161
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
148-А да ти кажа за едно изказване на един полски генерал началник щаб на полската армия Раймунд Анджейчак по ПОЛСАТ. ЗАГУБИТЕ НА УКРАИНСКАТА АРМИЯ СА МИЛИОНИ А НЕ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ КАКТО СЕ ПИШЕ. ВЪВ УКРАЙНА НЯМА ВЕЧЕ КОЙ ДА ВОЮВА. ТЯ Е ОБРЕЧЕНА.
160
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русофилията трябва да бъде унищожена както се унищожават тежките заразни болести
159
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
156,162 - А ПО КРОТКО РАЗБИРАЧО! - ОТ ГЛУТНИЦАТА "ДНЕС" ЛИ СИ?
158
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И НЕ САМО РУСНАЦИ! - А И ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ГЛАСУВА ЗА НЕГО. ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ, ЧАКАМЕ ГО И ПРИ НАС СКОРО.
157
1
 
3
 
! Отговори
Въпросът е? преди 1 месец
Полезен ли е за Русия Путин и какво ще стане след него?Очевидно е,че той е затънал в тази уж планирана като блицкриг война, или "специална военна операция".И затъва все по-дълбоко впрягайки всички налични ресурси на Русия, включително най-ценния човешкия живот в една налудничава мания да изличи от лицето на земята цял един народ противопоставяйки се на целия свят.Очевидно е НЕВЪЗМОЖНО, днес не е 22.06.1941 и света не подкрепя Русия.И всичко ше завърши с катастрофа за Русия, независимо от цената!
156
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
пове4ето руснаци ИЗОБЩО НЕ ГЛАСУВАХА около 12 000 са общо а 10% гласували за джуджи със шутове и към сибир да си му се радват
155
3
 
4
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Както казваха старите комунисти - "Путин ще ни оправи". Е, верно ги оправи.
154
1
 
1
 
! Отговори
Джордж Оруел преди 1 месец
До Анонимен; А според Вас какво е демокрация? И за какви НПО говорите? Уточнете си понятията и тогава мога да Ви отговоря.
153
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Джордж Оруел. В тази връзка ние истинска демокрация ли сме или някой ни диктува правилата чрез НПО-та.
152
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И не виждам на какво толкова се радват почитателите на Путин.Той нищо не е спечелил, тъй като не е имало никакво състезание.А това,че за него били гласували над 70% от населението на РФ,е съвсем нормално и обяснимо:на практика животът на тези хора зависи от Путин.И те наистина не могат да си го представят без него.В една страна,в която векове наред самодържавието е формирало светоглед, а след това още по-жестоката болшевишка диктатура е циментирала този светоглед,трудно може нещо да се промени.
151
4
 
3
 
! Отговори
Джордж Оруел преди 1 месец
Има ли значение за кого са ,,гласували"? Не е имало никакви избори, защото няма друго, освен Путин! ,,Изборите" в една авторитарна (превръщаща се все повече в тоталитарна) диктатура имат две основни цели: да легитимират властта на диктатора и да мобилизират народонаселението. И двете цели сега са постигнати. Докато в истинската демокрация има действителен избор, т. е., съществуват различни възможности -- били те партии, личности, идейни платформи или дори някакви граждански сдружения.