Тодоров: Промяна в Русия с личността на Путин не може да има

Москва не може да си позволява следващи фронтове, смята журналистът
18 мар 2024 09:49, Анисия Иванова
69
Тодоров: Промяна в Русия с личността на Путин не може да има
Снимка: БГНЕС

"Не бих нарекъл изборите в Русия някаква особена изненада. Резултатът беше ясен", заяви пред БНР журналистът и бивш кореспондент в Русия Валерий Тодоров.

Според него високият процент, с който печели Владимир Путин, се дължи на два фактора:

"Единият е, че изборите се проведоха в рамките на 3 дни. Другият е залогът на електронното гласуване, което позволява в известен смисъл да се приложи по-допустима технология на натиск".

Според предварителните данни - победа с 87%, наистина е много висок процент и това решава въпроса за първия тур – няма да има втори тур на изборите, подчерта Тодоров в предаването "Преди всички". Той припомни, че втори тур е имало единствено на изборите през 1996 г.

Властта придобива все по-авторитарни функции, а личността на Путин става ключова за Русия, изказа мнението си още той.

"През последните 24 години имаше нарастваща тенденция, но тук вече имаме мобилизационен режим, в който руснаците трябва да застанат зад своя вожд, да му вярват безпрекословно, да вярват в победата както и да им изглежда тя. Всичко това са пропагандни тези, които очевидно много силно работят в момента на фона на патриотичните настроения, които се подклаждат. Вторият момент – насаждания, наратив, че Русия е една обсадена крепост, че всички са срещу нея, целия Западен свят и всички искат нейната територия и ресурси, търсят нейното поражение".

Още по темата

Валерий Тодоров не вярва, че може да се промени обстановката в обкръжението на Владимир Путин. Това са хора не просто съмишленици, а съратници на Путин, обясни той и добави, че е важно как оттук нататък Москва ще се опитва да строи отношенията си със Запада.

По думите на журналиста президентските избори в САЩ също ще имат важно значение за съдбата на войната в Украйна. Според него американското общество е дълбоко разделено, което оказва влияние върху начина, по който САЩ мотивират необходимостта от финансиране и подкрепа за Украйна.

"Това, което в момента се случва, ще има и по-дългосрочен характер, за съжаление. Ясно е, че на Украйна трябва да се помага, въпросът е как по-нататък да се мотивира западната помощ, да се насърчават военните действия или да се търсят все пак възможности за преговори, за намаляване на жертвите от тази война".

Русия ще изчака резултатите от президентските избори, но ще се опита и да постигне все пак някакви предимства на бойното поле, особено сега, когато военната помощ за Украйна закъснява, коментира Тодоров. Той прогнозира, че военните действия ще се развият в дълбочина.

Според него към момента е нереалистично да се смята, че Русия би тръгнала да присъединява нови територии. Военният ѝ потенциал не е чак толкова силен, за да си позволява следващи фронтове и нови военни действия, каза Тодоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И тоя дрънка глупости на търкалета и знае как трябва да се подреди света.
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А що ти е промяна бе брадчед ?
33
4
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
Да няма да се промени и никой освен САЩ и запада не иска това. Да Путин не е удобен защото не играе по тяхната ***, но по-голямата част от населението на земята го подкрепят. Вище БРИКС. Направете активност от 80% при избори у нас и тогава говорете. Няма как 87% да са гласували под дулата на автоматите и това дразни. При нас гласували 30% и спечелилите са 26%. Колко от населението подкрепя ГЕРБ и колко ПП и ДБ?
32
1
 
5
 
! Отговори
Експерт преди 1 месец
Споко, Русия е изтощена, до дни, дори до часове руснаците ще излязат на улицата и ще свалят Путин.
31
1
 
0
 
! Отговори
мира преди 1 месец
То пък в Българрия има освен Т.Живков и Бойко други няма все са вечни с по 20 - 40 г влас
30
3
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
И що трябва да има промяна?
29
0
 
1
 
! Отговори
Име преди 1 месец
До 22, но Израел не са лоши, те са "добри"!
28
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тодоров, яж си бургера с диетичното пепси и си гледай мъжа! Не се занимавай с мъжки работи и политици от световен ранг
27
7
 
9
 
! Отговори
Всъщност, промяна преди 1 месец
в Русия е нужна само за "западните партньори". И отлично знаем какви промени ги вълнуват тях - съсипване на образователната система, изкореняване на патриотизма, налагане на джендbр идеологията, зелената сделка и не не последно място неизчислимите природни ресурси, които се крият под руската земя.
26
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя Валери е по-спрял и от БожиГол
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Макрон има ли деца?
24
3
 
6
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 месец
Ами в България как е?Като гласувахме с машинките,не беше ли всичко натъкмено?
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не до кла тен geндър скапан!
22
3
 
9
 
! Отговори
him преди 1 месец
Що пишете глупости? - Кой е диктатора? Вижте какво публикуват днешните вестници - за шест месеца война - 13 000 деца загинали в Газа! И отношението на Европа към обикновенните руски граждани консолидира тяхното мнение да гласуват за Путин! Конфискацията на сметки и имущества, всякакви ограничения и спънки на обикновенните руски граждани показа на света, че хората не искат да бъдат третирани по този начин!
21
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Валерка, кому е нужна промяна в Лусия, освен на шепа бабешки любовници, памперси и уср-ани лайлайнени
20
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да живее Русия. Отново тя ще спаси света от покварените западни елити.
19
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия такава и онакава. Икономиката й на парцали, претърпяла стратегическо поражение, руснаците, бедни и боси, се молят за пощада. Мечти. Русия настъпва, зпапдът се чуди откъде и как да противостои. Нещо се обърка. Продължаваме да вярваме на нашите лидери. Докога?
18
4
 
10
 
! Отговори
До 16 Натовец преди 1 месец
До АнонименТе и на референдумите в Крим и Донецк вероятно на сила са ги изкарали да гласуват масово за присъединяване към Русия така ли и тогава защо бяха всенародните тържества след гласуването ? Хората са умни и искат с Русия не с фашистите от Бандера .
17
5
 
9
 
! Отговори
До 10 преди 1 месец
А за кой да гласуват майките? За тези, които са се продали на чужди господари. За онези, които не зачитат сънародниците си и най-нагло ги предреждат на опашката за гласуване (Навална и Ходорковски в Лондон). Май наистина не можете да разберете мисленето на руснака и това е причината тези дни да се изпишат тонове абсолютни простотии и дезинформация...
16
6
 
4
 
! Отговори
17-ти преди 1 месец
По "съвременна история" по-добре никой да не учат, че като ти гледам нивото, човек... И докато сме на темата със "щастливите държави", ние такава ли сме? Не се излагай, избирателната активност е слаба, защото хората не виждат смисъл от гласуването, за 35 години доста народни спасители се изредиха и по добре не стана, но това разбира се няма да ти го кажат в часовете по съвременна история.