Тръмп: Путин вероятно е замесен в смъртта на Навални

Той е млад човек, трябваше да е жив, смята той
18 мар 2024 16:05, Елка Василева
57
Тръмп: Путин вероятно е замесен в смъртта на Навални
Снимка: архив, БГНЕС

Доналд Тръмп каза, че руският президент Владимир Путин "вероятно" е замесен в смъртта на опозиционния лидер Алексей Навални, който миналия месец почина в наказателна колония в Арктика, предаде изданието "Политико".

"Не знам, може би, имам предвид възможно е, бих казал вероятно", говореше несвързано кандидатът за президент на Републиканската партия в САЩ в интервю за "Фокс нюз" в отговор на въпрос дали Путин носи отговорност за смъртта на Навални.

"Той е млад човек, така че статистически погледнато, трябваше да е жив още дълго време… нещо необичайно е станало", допълни Тръмп.  

Навални, който беше водещата фигура в руската опозиция, почина на 16 февруари в наказателна колония, припомня "Политико". ЕС и САЩ директно обвиниха Русия за смъртта му и пристъпиха към налагането на нови санкции срещу Кремъл.

Но Тръмп, който доминираше на първичните избори на републиканците и в момента изпреварва президента Джо Байдън в анкетите за предстоящия вот за Белия дом, досега беше мек в изказванията си за Путин. Освен това Тръмп многократно се зарече да спре помощта за Украйна и да принуди Киев да седне на масата за преговори с Русия. Тази негова позиция тревожи западните съюзници.

Той каза в интервюто си за "Фокс нюз", че се надява да не му се налага да избира между това Путин да "погълне" Украйна и да изпраща оръжия на Киев.

"Надавам се, че няма да се стигне дотам", заяви Тръмп, като отново повтори, че ако беше на власт, тази война "никога нямаше да се случи".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Навални издържа прекалено дълго на издевателствата им и това ги изнерви. То не бе новичок, не бяха карцери, глад и накрая Студът го умори - путин ли не знае, че студът предизвиква тромбоза?!
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как се спасяват 465млн. долара и една камара обвинения ??? Като почнеш да говориш политически удобно за тези които те съдят.
50
1
 
1
 
! Отговори
Ауе преди 1 месец
Аз убих Нахални да ва е у тъпите парчета. Само дето моето име и Файзер, а не Путин.
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Свобода за Джулиан Асандж и независимо разследване на смъртта на свидетеля срещу Боинг!
48
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 48. Аз не подлагам на съмнение прякото участие на Путин в убийството на Навални. Аз знам, че това са пълни глупости. Мисля , даже, че го пратиха в Арктика, за да го предразят от неговите работодатели, но и там го докопаха. Колкото до това, че е бил най-големият опонент на Путим, силно, силно преувеличаваш.
47
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Вероятно" - ключова дума. А ако се замислим кой има полза от смъртта на Навални? Определено не Путин. Полза има единствено Запада.
46
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има ли още някой, който да подлага под съмнение прякото участие на Путин в убийството на най-големия му опонент? След всички ужаси, на които Навални беше подложен, откакто бе хвърлен в затвора и постоянно му беше отказвана здравна помощ! Кой нормален човек ще издържи физически и психически на такива издевателства?,Навални е светла личност и се държа като герой!
45
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А така! Какво ще каже Захарова сега, ще нападне ли приятеля на Путин в Щатите?!
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 37:Е и? Те бяха диктатори. Така свършиха и Кадафи и Мусолини. Такава ще е съдбата и на Путин. Хитлер поне имаше смелостта сам да си тегли куршума.
43
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да бе, ЦРУ отровило Навални. ЦРУ сигурно е виновно и за Борис Немцов, за Литвиненко, за Ана Политковская и други... знайни и незнайни. А, щях да забравя и всякакви шефове и началници на банки, заводи и държавни институции - кой паднал от балкона, кой се удавил, кой се самоубил с три куршума. Но вие путиняците има защо да се страхувате от Тръмп. Той не е като мекушавия Байдън. Има начини да разкара Путин и ще ги приложи ако въпросния не слуша.
42
7
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
защо цру да не е отровило навални да навреди на путин преди изборите глупавапостъпка но от убии-ците по генезис всичко може да се очаква
41
3
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
До Абсолютна спекулация/ ТОЛКОВА СИ ГЛЮПАВА ПУТИНИСТКА! ТОЧНО ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ Е НАЙ-ДОБРЕ ЗА ДА СПЛАШИ ХОРАТА ДА НЯМА ПРОТЕСТИ КАТО ОБЯВИ, ЧЕ Е ФАЛШИФИЦИРАЛ ВОТА С НАД 60 МИЛИОНА ГЛАСА ПОЛУЧЕНИ ЗА НЕГО ПО ИНТЕРНЕТ! И ПРЕСТАНИ ДА ПИШЕШ ОТ ПЪКЪЛА НЕ ГИ Е СРАМ ДЯВОЛИТЕ ДА ВИ ДАВАТ ДОСТЪП ДО ИНТЕРНЕТ.
40
2
 
2
 
! Отговори
Ноби преди 1 месец
тоя не беше ли, дето призова да се пие белина ? не знам кой от двамата е по плитко интелегент
39
6
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
НАЙ-ДОБРЕ Е ДЖО БАЙДЪН ДА СЕ ПРЕИЗБЕРЕ КАТО ПРЕЗИДЕНТ И ЩЕ ПОСЛЕДВА СВАЛЯНЕ НА РЕЖИМА В РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ В РАМКИТЕ НА 2 ГОДИНИ ОТ ПРЕИЗБИРАНЕТО МУ. СЛЕД ТОВА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ДА СЕ РАЗПАДНЕ ЗА ДА НЕ ПЛАЩА 10 ТРИЛИОНА ЕВРО ПРИСЪДЕНО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ НА УКРАЙНА! А МЯСТОТО НА ТРЪМП Е В ЗАТВОРА ЗА ПОДКЛАЖДАНЕ НА БУНТОВЕ ДОВЕЛИ ДО СМЪРТТА НА ХОРА.
38
5
 
4
 
! Отговори
Абсолютна спекулация преди 1 месец
Ако беше паднал Навални от някой прозорец, можеше и да е прав Оранжевият. Не му е в почерка на Путин точно преди изборите да го бастиса.
37
2
 
2
 
! Отговори
Трънп. преди 1 месец
Трябва да се върне ГДР и източна Европа към СИВ. НАТО е до алпите.
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Обама даде заповет за убийството на Осама. Буш нареди обесването на Садам.
35
3
 
2
 
! Отговори
Е. Шевернадзев преди 1 месец
Друзята се радват на тръмпи, обаче не си дават сметка какъв е неговия план. А той е незабавно спиране на огъня на полосата която е в момента. Това означава nyтьо да му се подчини без да е достигнал целите си(които не са много ясни , но все таки) и това означава унижение за расиюшка. Дали nyтьо обаче ще го направи? По скоро не, и тогава тръмпи ще въоръжи укрите до зъби, а те ще скинат гумената жоnа на кремълския гном.
34
4
 
6
 
! Отговори
Той преди 1 месец
А не е ли най-логично да НЕ се дава нищо на Украйна, не около нея се върти света все пак. Спират оръжията и спира войната, така се запазват хиляди животи, а от това по-голяма победа за Украйна здраве му кажи.
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чудят се как да му извъртят думите . и пак не става.