За атаката в Русия: Става дума за обучена група с боен опит

Журналистът Валери Тодоров допуска, че има и политически контекст
23 мар 2024 13:35, Елка Василева
76
За атаката в Русия: Става дума за обучена група с боен опит
Снимка: архив, БГНЕС

В момента в Руската федерация е в ход операция "Сирена" - това означава, че се задействат всички служби, които са военизирани. Така коментира пред БНТ Валери Тодоров, международен анализатор, бивш кореспондент на БНТ и БНР в Москва, терористичната атака край руската столица.

Още по темата
"Става дума за обучена група с боен опит, което е видно от начина, по който хладнокръвно разстрелват хора. Моментът, който са избрали, мястото, начинът, по който влизат и по който са се изтеглили - всички това показва, че обстановката е добре проучена, преценени са и реакциите - те влизат и откриват стрелбата малко преди началото на концерта, когато и мерките за сигурност са били отслабени, основната охрана не е била въоръжена", каза Тодоров.

"Мисля, че това, което наблюдавахме, ясно показва организацията на този атентат. Допускам, че може да има политически контекст, тъй като и друг път се е случвало "Ислямска държава" да поема отговорността за действия, които очевидно са съгласувани с други терористични организации", каза още Валери Тодоров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
Путин. преди 1 месец
До. Коментар. 50. Както. Намериха. Предателя. Които. Се. Предаде. Със. Вертолета. И. После. Отиди. Да. Си. Харчи. Парите. При. Свети. Петър. Ред. Е. На. Фюрера. Зеленика. Той. Ше. Бъде. Убит. От. Негови. Хора. Който. Искат. Мир. Със. Русия. Затова. И. Френската. Пращат. Хора. Да. Го. Пазят
69
1
 
0
 
! Отговори
Путин. преди 1 месец
Путин. Да. Хвърля. Една. Ядрена. Ракета. По. Киев. И. Работата. Ше. Е. Направо. Шест. След. Рова. И. .срешу. Париж. Защото. Е. Предсказано. Че. От. Париж. Камък. Върху. Камък. Няма. Да. Остане
68
2
 
0
 
! Отговори
Путин. преди 1 месец
Това. Е. Работа. На. Украйна. Но. Русия. Няма. Да. Им. Остане. Длъжник. Слава. На. Русия. И. Президента. Путин.
67
1
 
1
 
! Отговори
Шпуткин преди 1 месец
Руската *** трябва да се изтрие от лицето на земята, да се насели с китайци и индийци.
66
5
 
1
 
! Отговори
Руснак преди 1 месец
Братушките ги гепиха и сметката щя я платят украйнци който са подготвили атентата с пари и заповед от Англия и сащ !!!
65
1
 
0
 
! Отговори
Ааааа, преди 1 месец
Тоз бил анализаторЗначи ние сме космонавти
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дали е наясно, човекът- не е ясно.Но да се изкаже. Пет минути известност
63
6
 
6
 
! Отговори
Петър преди 1 месец
Сега е време ,за ядрен удар в Киев и всичко да приключва.
62
4
 
7
 
! Отговори
Въздухар преди 1 месец
си Валери, какъвто винаги си бил. Едната от стрелящите маймуни с цивилен панталон, другите със сбирщайн камуфлаж и всички в един бял автомобил за по трудно забелязване през нощта. Наистина супер обичени професионалисти.
61
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шефа на външното разузнаване на Русия Серген Наришкин по тв Руссия 24 обяви,че следите водят към украйнски неонацисти които са били подпомогнати да организират този терористичен акт от израелски и британски спец.служби .
60
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Русия усилено се говори,че зад този терористичен акт стоят британските служби ,а оръжието с което са стреляли терористите е вкарано от Украйна .
59
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стига сте цитирали всякакви дементни старци
58
8
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
нормален човек техните нема да го кръстят "валери"(руска поговорка)
57
9
 
21
 
! Отговори
Смърт на Украйна преди 1 месец
Толкова са обучени че ги изхващаха. Поне вижте видеото с единия от убийците, пик льо роден пред септември 1998 г. от азиатските републики, едва говори руски, пълен ***, който си помислил че ще му дадат 500 000 рубли за това престъпление! Инструктирали го по Тлеграм канала. Е получи си парите... що бой го чака, жив да го одерат и на кол да го набият малко му е! Абсолютна украинска недомислена работа. Ще им се върне тъпкано!
56
5
 
22
 
! Отговори
ЦРУ постановка преди 1 месец
наети балами, поканени новинарски кибици, лай по медиите че не били украйна - класика в жанра!
55
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Организацията е на специалисти, изпълнителите са аматьори
54
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напротив, един зрител взе автомата на единия терорист, те бяха аматьори. Тоя специалист да се скрие
53
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Съгласен съм, че организацията на този атентат е на такова високо ниво, че не е по силите на някакви си джихадисти с таджик-паспорти.
52
28
 
12
 
! Отговори
sev преди 1 месец
Путин веднъж взриви няколко жилищни блока, за да спечели президентските избори края на 90-те, а сега повтори операцията. Може би следва мобилизация и Путин е решил да наостри и подготви населението да преглътне по-лесно горчивия залък.
51
1
 
15
 
! Отговори
мдааа преди 1 месец
Мдаааа дааа.... българи в Украйна Безумие и наказаниеБългаромразците са известни: *** от Жълтите павета и Банкя Станаха съветници на киевските превратаджии и мафиоти, техни орденоносци и най-пламенни ухажори. Окъкаха се до уши в своята платена укромания от 2014 година насам ... четем във Факти.... https://fakti.bg/mnenia/867133-bezumie-i-nakazanie Едно птиченце напя, че на фронта в района на Купянск (Харковска област) и в Запорожието срещу руснаците действат български инструктори и снайперисти. Данните не са потвърдени от независими източници, но чуруликането навява кахърни