Москва: Зад атентата стоят САЩ, Великобритания и Украйна

Освен задържаните имало и други съучастници в нападението
26 мар 2024 17:30, Елка Василева
360
Москва: Зад атентата стоят САЩ, Великобритания и Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Ръководителят на руската Федерална служба за сигурност (ФСС) Александър Бортников обяви днес, че освен задържаните единадесет души, заподозрени в пряко извършване и съучастие в нападението в Подмосковието на 22 март, има и други замесени, чийто брой ще продължи да расте, предаде Ройтерс, като се позова на руски новинарски агенции.

По последни данни загиналите при нападението в петък вечерта в концертната зала "Крокус сити хол" в руския град Красногорск в Московска област са най-малко 139, припомня Ройтерс.

Още по темата
Според директора на ФСС зад нападението по време на концерта на руската група "Пикник" стоят САЩ, Великобритания и Украйна, информира руската агенция ТАСС, на която се позовава Ройтерс. Украйна отхвърли обвиненията на Русия в съучастие в нападението, за което отговорност пое още в нощта на петък срещу събота джихадистката групировка "Ислямска държава".

"Мислим, че това е така", отговори директорът на ФСС, цитиран от ТАСС, на въпрос на журналист стоят ли САЩ, Великобритания и Украйна зад нападението в Красногорск.

След разширеното заседание на главната прокуратура на Русия Бортников заяви пред представители на медиите, че "за най-голямо съжаление заплахата от терориристични актове на територията на Русия остава". Той припомни, че ФСС преди е предотвратявала терористични актове на украинското Главно разузнавателно управление (ГРУ) и на Службата за сигурност на Украйна (ССУ) на територията на руски области, граничещи с Украйна, както и на други места.

На журналистически въпрос следва ли да бъде призната украинската ССУ за "терористична организация" Бортников отговори: "Разбира се, че това трябва да се направи. Аз смятам, че има основание за това. Не само да се признае, но и да се предприемат съответстващите решения."

Началникът на ФСС добави, че ръководството на специалните служби на Украйна, в това число ръководителят на украинското ГРУ Кирил Буданов, представлява законна цел на Русия.

"Тези, които извършват престъпления срещу Русия и руските граждани, се явяват законна наша цел", каза Бортников. На неговата служба е известно, че "украинската страна е извършвала обучение на бойци на територията на Близкия изток", допълни той. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
306
3
 
4
 
! Отговори
Путин. преди 4 седмици
На. Сто. Процента. Сигурност. Че. САЩ. И. Великобритания. Заедно. Със. Украйна. Стоят. Зад. Този. Кървав. Атентат. Слава. На. Русия. И. На. Президента. Путин.
305
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ехеее, колхозниците са забравили само да споменат белите мечки и извънземните. Нищо не казват обаче защо организирани колхозници след започването на стрелбата заключват вратите на залата и изключват пожарната система? Копейки, вие нещо да знаете от спуснатите ви опорки или още не са ги дали?
304
2
 
5
 
! Отговори
Все тая преди 4 седмици
Да добре, ама то свърши вече, а и тия правят от 2 години атентати всекидневни над украйна, така че да не пият много, нали имаше едно такова дето му викаме тука: каквото повикал такова се обадил..... Така че....
303
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Россия - най-голямата психиатрична клиника в света!
302
5
 
9
 
! Отговори
Точно така преди 4 седмици
ръководството на специалните служби на Украйна, в това число ръководителят на украинското ГРУ Кирил Буданов, представлява законна цел на Русия.
301
3
 
8
 
! Отговори
Боби преди 4 седмици
Не сме се и съмнявали, че са те. Хубавото е, че и Русия го знае.Джони Инглиш се развихри.
300
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ами то е близко до акъла.. предупреждават защото са го поръчали
299
14
 
15
 
! Отговори
... преди 4 седмици
Значи САЩ предупреждават за атентат който готвят,а? Що не го предотвратихте бе драги крепостници? Нали сте много силни в тая част, за няколко часа разкрихте цялата схема, ама като трепаха крепостници вътре в залата никви ви нямаше.
298
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най накрая могат свободно да заявят за това!!! "публична тайна" беше, че щатите и Великобритания стояха зад целия терор в северен Кавказ.. набираха бойци от целия арабски свят обучаваха ги в лагери в Турция и през Грузия навлизаха в руските републики... Никой не забравя кой сътвори алкайда и съответно стои зад ИД
297
1
 
6
 
! Отговори
емо преди 1 месец
заглавието на статията е сгрешено и то не случайно - бортников заявява, на въпрос на журналист дали сащ, великобритания и украина стоят зад терористичния акт, че мисли че това е така, което означава само, че предполага, с оглед все още началния етап на следствието.
296
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 311 рушофилска курваЕгатиТъпия софиискиПедал !
295
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 315 ясноЯсно ни е , че се надрусаш в ранни зори след като мъжът ти те напусна
294
2
 
3
 
! Отговори
Къв IP бе преди 1 месец
Всички пишат от телефоните си - нъл се сещаш че тия работи със статичния IP отдавна ги нема , то и в локална мрежа да си пак не става така, тоя от старията яко е ритнал кофата гледа уплашено щот знае че е следващия - спал е и таджиките са подпалили мола и избили хората, след дъжд качулка
293
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
този атентат си го организира КГБ/фсб за да подгони природо-населението си на мобилизация (-убой - фарш).
292
11
 
13
 
! Отговори
рушофилска курва преди 1 месец
Какво е това "тук". Земята не е плоска и някои от нас пишат от обратната страна на "плоската" земя, където образованието е табу за русофилите.
291
9
 
10
 
! Отговори
рушофилска курва преди 1 месец
за IP адреси учих преди 30 години. А ти русофилскиДоленБоклук, кАгда чу за тях? Риторичен of course.
290
3
 
1
 
! Отговори
тъпомер преди 1 месец
До Явно,забавлявам се с теб,защото се правиш на акълия,нали щеше да спиш,а кой е изпаднал в размисли не се знае,а съм дядо на две момчета,но за теб това е тъмна материя.
289
1
 
1
 
! Отговори
Явно преди 1 месец
И сега си на село значи на гости.Пий квото си искаш,чети квото пожелаеш и се чувствай както щеш.Анализирай и принадлежността си.Казвам го понеже съм чувал че камъкът си тежал на мястото но щом мястото дето си си избрал е в село европа(по написаното по долу от теб)значи си обикновен селянин изпаднал в размисли и страсти.Е па ха наздраве.Сипи си още едно уиски българино,че ракията нъл е парцуца па и дедо ти все уиски е пил нъл
288
5
 
13
 
! Отговори
Защото преди 1 месец
Нито са могли нито пък са искали понеже им изнася.Нали знаеш че на кремлингите винаги някои им е виновен а те са св вода ненаситен.И винаги нападат по слаби от тях.Това е то руско мъжество.И понеже са големи мъже до онзи ден жените им идваха тук на почивка но без мъжете си
287
2
 
3
 
! Отговори
тъпомер преди 1 месец
До Явно,знаеш ли какво означава ЕС не,това е като да отидеш на село на гости,нито съм се отказал от България нито от произхода си,но за теб това е сложна материя.И не пия водка и парцуци.