360 души са пострадали при атаката в концертна зала в Москва

В болница са били приети 92-ама, 63-има вече са изписани
27 мар 2024 11:25, Елка Василева
38
360 души са пострадали при атаката в концертна зала в Москва
Снимка: архив, БГНЕС

Броят на пострадалите при нападението в петък, 22 март, срещу концертната зала "Крокус сити хол" в руския град в Подмосковието Красногорск вече се оценява на триста и шестдесет, предаде ТАСС, като се позова на информация от сформирания във връзка с трагедията медицински център.

Още по темата
"По данни от днес сутринта в резултат от терористичния акт са пострадали 360 души, включително 11 деца", казва служител на центъра за ТАСС. По думите му в болница са били настанени деветдесет и двама пострадали, шестдесет и трима вече са изписани, а амбулаторна помощ е оказана на 205 души.

Нарастването на броя на пострадалите пет дни след нападението се обяснява с това, че много от присъствалите на разигралата са трагедия са били в състояние на шок, докато са бързали да се спасят, и не са се обърнали веднага към пристигналите медицински екипи за помощ, обяснява за ТАСС руската вицепремиерка Татяна Голикова.

Според нея това е причината за последвалия наплив на пациенти в лечебните заведения. Голикова уверява, че на никого не е била отказана медицинска помощ.

По последни данни загиналите при атаката на зала "Крокус сити хол" в петък вечер по време на концерт на руската група "Пикник" са най-малко 139 души.

Засега са задържани единадесет заподозрени в пряко извършване на нападението и за съучастие. Джихадистката групировка "Ислямска държава" пое отговорност за нападението.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия освен, че ще са първите платени масови убийци в световната история, а и ще са най-тъпите такива. Освен че лицата, имената иколата им са по всички медии, тръгнали към най-охраняваната граница, където е пълно с патрули от поне 100 км преди браздата, на всичкото отгоре с един АК-47 и един пищов в багажника - другите три не е ясно къде са, не си сменили и дрехите даже. Малко кагебейците се пооплетоха в лъжите/
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ние гражданите на Ростовска и Краснодарска област не искаме да имаме повече нищо общо с терористичния режим в Кремъл. Не искаме да воюваме с нашите братя и съседи украинци и да си цапаме ръцете с кръвта им или пък да умираме за болните амбиции на един луд тиранин. За това ще организираме референдума за отделяне от РФ и да кандидатсваме като една държава Новорусия в ЕС и НАТО
12
0
 
1
 
! Отговори
бързо ги хванаха преди 1 месец
4 убиици и 7 помагачи . Не показаха парите намерени в наемниците . Друг път ги редят на маса - гсм , пари , оръжия , патрони . Теоретично може диверсионна група през границата мине , но да удари определен мол , на олигарх едва ли . Карат колата и спират пред мола , бият охраната и бият в залата . Излизат в колата и газ за Белорус . хахахаха . крият нарочно другите информации .
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
хе хе хе да видят дали е гот да избиват украинците
10
2
 
5
 
! Отговори
Ракия на прах преди 1 месец
Ами да не вземеш на сериозно по ранно предупреждение за атентат показва колко го боли пи6ока на Путин за людите ....
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бълха го ухапала пудинга. Хич не му дреме за човешкия живот
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тепърва започва руския кошмар. :)))
7
3
 
3
 
! Отговори
Тоти Простий преди 1 месец
В НОРМАЛНА ДЪРЖАВА ПРЕЗИДЕНТ НИКОГА НЕ СИ Е ПОДАВАЛ ОСТАВКА след атентат
6
5
 
1
 
! Отговори
ЦРУ преди 1 месец
Удари хората на Тръмп в Москва. Реално е точно така. Не е случайно подбран имота
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 4, "ПУТИН ГУТАН" е онова на мaйка ти дето пикае с него
4
4
 
4
 
! Отговори
Въпроса е само преди 1 месец
Защо беше ударен обект на Араз Агаларов и неговият син Емин (певецът Емин) които бяха дълги години партньори за проекти в Москва на Доналд Тръмп. Те планираха впрочем да построят и небостъргач под марката Trump Tower в Москва и проекта беше обявен още в началото на 2020 г
3
7
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ТОВА Е ТАКА , ЗАЩОТО ЕДИН НЕПЪЛНОЛЕТЕН ОТКЛЮЧИЛ ВРАТАТА И ПУСНАЛ ДЯВОЛИТЕ НА СВОБОДА ДОКАТО ПРАЗНУВАЛИ ПРЕИЗБИРАНЕТО НА САМОЗВАНИТЕ ПУТИН!
2
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво ни интересува това нас - нормалните хора?
1
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи 360 Циркона по Киев.