Боян Чуков: Появяват се все повече въпроси около атентата

Според него Захарова има прерогативи на министър
28 мар 2024 15:32, Инна Ангелова
66
Боян Чуков: Появяват се все повече въпроси около атентата
Снимка: БГНЕС

Анализаторът Боян Чуков заяви, че колкото повече време отминава от атентата в Русия, толкова повече въпроси се появяват. Пред БНР Чуков коментира ситуацията в Москва и атентата в "Крокус сити хол”.

"Като започнем от това кой реално извърши този терористичен акт. Заловените са обикновени изпълнители, но не са в никакъв случай нито организаторите, нито поръчителите. Има абсолютно противоположни версии за това кой стои зад атентата. Повечето западни държави смятат, че "Ислямска държава" е извършителят”, сподели Боян Чуков.

Той коментира и функциите на Мария Захарова, като подчерта, че тя не е просто обикновен говорител на  Министерството на външните работи на Руската федерация.

”Прави впечатление на сериозните анализатори, че тя все повече навлиза в прерогативите на външния министър. Много често Сергей Лавров не е този, който озвучава ясно и категорично позициите на РФ, а това прави Мария Захарова. Имаше подхвърляния в телеграм канали, че Лавров се чувства доста изморен, предвид и напредналата му възраст, но не се говореше кой ще го смени".

Според Боян Чуков, извършеният атентат край руската столица не е в стила на “Ислямска държава”. По думите му, има версия, че терорът в "Крокус сити хол" е организиран от Владимир Путин и "неговите хора”. Версията се лансира от противниците на Руската федерация.

"Версия, която е доста несериозна, защото няма никаква логика, след като спечели по този начин изборите, Путин да извършва подобно действие на собствената си територия. Имаме позицията на ключови фигури от Съвета за сигурност на РФ и на шефа на ФСБ. Тяхното мнение е, че зад тази акция стоят САЩ, Великобритания и с участието на Украйна. Твърди се, че тепърва ще бъдат представени доказателства за това твърдение. Нито една от страните не е дала категорични доказателства за тезата си, всички говорят за косвени признаци".

Този терористичен акт е направен изключително грамотно, смята Чуков. Той допълни, че този удар среу Владимир Путин е направен от хора, които знаят какви последствия ще има.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
16
 
7
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 месец
Боян Чуков е нещастен недоубит комунист, защо въобще му позволявате да публикува каквото и да е ? Жалък паяк!
31
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поръчителите са ясни и разследвне не е нужно. Почеркът на атентата не е на ИД, това и от космосът се вижда. А друг освен Украйна желаещ и способен да организира такъв атентат няма. РФ проблем с мюсулманите няма. А освен бившите вече ислямисти в Чечня, нови такива няма. Атентатът постигна точно обратното. Народите на РФ искат категорична победа в най-близко време, писна им ВВП да тупа топката и да отсява бандеровците от насилствено мобилизираните хохли.
30
8
 
7
 
! Отговори
До анаЛизатора го зн преди 1 месец
Ти луд ли си. Тоя е чисто КГБ.
29
5
 
5
 
! Отговори
анаЛизатора го знаем преди 1 месец
все едно ЦРУ говори.
28
4
 
13
 
! Отговори
ЦРУ постановка преди 1 месец
"не е в стила на Ислямска държава." - и сега мажем по темата да не се замислят много хората. Иначе САЩ още не са сигурни за кулите -близнаци но за Русия веднага извадиха версия!
27
5
 
5
 
! Отговори
Така е преди 1 месец
Като си зависим.Пак ти наредиха какво да пишеш.И на децата е ясно ,,независимото"ти мнение.
26
1
 
10
 
! Отговори
българина преди 1 месец
да, най големия е как всички ислямски атентати са извън АМЕРИКА!не ми казвай Чуков, че след 11.09 са затегнали нещата, след като мексиканската граница е магистрала.... а за два месеца в сащ има 150 масови стрелби и 350 убити. Но ислямски атентати няма?!?! това е въпрос за 1 млн долара
25
12
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
Да тиражираш проруската пропаганда на служителя от ДС Чуков ти отрежда челно място сред медиите от русофилската медийна клоака.
24
11
 
4
 
! Отговори
Сърпов преди 1 месец
Чуков, къде ти е наковалнята, бе?
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Последствията ще бъдат ескалация на войната във всички случаи, дори ИД да е!
22
14
 
11
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 месец
Чуков ли бе?:):):)кАпейка къде за русия и вовата ше продаде и майка си да не говорим за България:):):)
21
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Реално го извърши Путин, ама русофилчетата са българофоби като него и си мислят, че той им е спасителя :)))
20
12
 
14
 
! Отговори
Версии преди 1 месец
Най-показателно е, че Путин не уволни никой от службите! Ролите са изиграни добре!
19
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А за евреите защо нищо не се говори? Има голям страх или да? Иначе на всички е ясно, че този терористичен акт "направен изключително грамотно" и "от хора, които знаят какви последствия ще има" е отмъщение на евреите за кибуците.
18
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нюлан заплаши Путин с "асиметрична война" и напусна длъжността заместник държавен секретар. А и след като САЩ, Англия и Франция са си"харесали" версията Ислямска държава. Нищо, че юнаците на снимката сочат Господ с "мръсните"/за мюсюлманите/си леви ръце. Пък и извършват на това зверство по време на свещенния за мюсюлманите празник Рамазан байрам. Пък и странно е и да бягаш към територия, където се извършват военни действия.
17
9
 
7
 
! Отговори
Ельоменат преди 1 месец
Този го ползвам само да ми познава мачовете в ефбет. Каквото ми каже пиша обратното и винаги печеля
16
8
 
13
 
! Отговори
Само че преди 1 месец
Изобщо не е коментирал странното и неадекватно поведение на службите за сигурност, както и мигновеното твърдение на Путин, че са опитали да избягат в Украйна, което беше опровергано не от кой да е, а от приятеля му Лукашенко !
15
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво ме занимавате с тоя изцениран атентат, ае в ляво
14
1
 
2
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 1 месец
12 в коментара ми 14 се отнася за 10. (Пак поредна промяна на номерацията.)
13
11
 
15
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 месец
Добър анализ на руския говорител Чуков известен с това, че никога нищо не познава