Лавров: Русия все още е фокусирана върху изконно руската Украйна

Разговорите със Зеленски са безсмислени, Киев да се откаже от неговата мирна формула
19 апр 2024 23:00, Анисия Иванова
297
Лавров: Русия все още е фокусирана върху изконно руската Украйна
Снимка: БГНЕС

След повече от две години интензивни сражения в Украйна руският външен министър Сергей Лавров днес отново изрази претенциите на Москва, че има право да управлява съседната държава, предаде ДПА.

"Не знам какво ще се случи със Западна Украйна", каза Лавров в интервю за  "Спутник", "Говорит Москва" и "Комсомолская правда".

"Много политици изразяват мнението си по този въпрос. Но Украйна, която е изконно руска, която иска да бъде част от руския свят, която иска да говори и да възпитава децата си на руски език, която иска да поднесе цветя на паметниците на онези, които са проливали кръв за тази земя както в Руската империя, така и по време на Съветския съюз във Великата отечествена война - това, според мен, не се обсъжда", допълни руският външен министър, цитиран от ТАСС.

Според 74-годишния Лавров, който оглавява руското външно ведомство от 2004 година насам и е твърд поддръжник и довереник на президента Владимир Путин, не може и дума да става за каквато и да е алтернатива, отбелязва ДПА.

Русия не иска да атакува страни членки на НАТО, както се твърди на Запад, за да се сплашват гласоподавателите, добави Лавров. "Но ако самите те поискат да приближат границите на НАТО до нашите граници, то ние разбира се няма да го позволим, както правим в Украйна“, посочи министърът.  

Лавров отбеляза, че Русия е готова за преговори с Украйна, но само при определени условия, като тази позиция се споделя и от други висши представители на държавното ръководство в Москва.

По време на евентуалните преговори няма да има прекратяване на огъня, разговорите с украинския президент Володимир Зеленски са безсмислени, а Киев ще трябва да се откаже от неговата мирна формула, каза още Лавров.

През есента на 2022 г. Зеленски изготви формула за мир от 10 точки, които включват изтегляне на руските войски, възстановяване на границите на Украйна, изплащането на репарации, съдебно преследване на военнопрестъпниците и др., припомня ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"През есента на 2022 г. Зеленски изготви формула за мир от 10 точки, които включват изтегляне на руските войски, възстановяване на границите на Украйна, изплащането на репарации, съдебно преследване на военнопрестъпниците". Да се смеем ли, да плачем ли....
32
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Обещанието дадено на Горбачов когато изтегля войските си и признава обединението на Германия е НАТО да не се разширява дори на територията на източна Германия. Много добре си спомням при правителството на Костов когато Н. Михайлова обяви, че за да влезем в Евро Съюза, където ние всички искахме да бъдем, България първо трябва да стане член на НАТО. Така запада изнудиха всички бивши соц държави - преди приемане в ЕС, трябва да влезете в НАТО за да може да ни ползват сега като пушечно месо.
31
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ей само за едно съжалявам, че България не е съседка на Русия! Пуделите на посолството никога нямаше да подушат Парламента!
30
8
 
6
 
! Отговори
до 38 преди 1 месец
Правилата се пишат от големите. А Русия е сред тях.
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Русия им каза - не може в НАТО, такива са правилата" И къде ги пише тези правила?
28
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украинците защо настояваха да влизат в НАТО? Има правила които Украйна трябва да спазва - Украйна не може да бъде в НАТО! При това Москва многократно предупреди, че Украйна в НАТО е неприемливо за Русия, а те пак настояват? Не веднъж, не два пъти, 100 пъти Русия им каза - не може в НАТО, такива са правилата, не разбират ли, какво ли, да не са умствено изостанали? Еми сега да си носят последствията. Не само, че никакво НАТО няма да видят, но ще загубят и държавата си.
27
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Георги Димитров: "Фашизмът е терористическа диктатура в интерес на едрия капитал". Какво тук не съвпада с Украйна? Избори в Украйна няма. Партиите са забранени. Диктатура на Зеленски под егидата на западния капитал. Преследване на рускоезичното население. Руският език се забранява. Руската култура се забранява - всички признаци на фашизъм.
26
1
 
9
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
Луд умора няма.
25
9
 
12
 
! Отговори
пак аз преди 1 месец
Абе и тоя ще се окаже на отреденото му място от историята, наред до Хитлер, Сталин, Пиночет и всякаква друга ***.
24
7
 
10
 
! Отговори
До 20 преди 1 месец
Майчиният език е всичко. Хората когато говорят повече от един език поради ред причини, имат акцент. Спецификата на майчиния език е в културата на един народ. Когато учим различен от майчиния език, всъщност ние изучаваме културата на друг народ, а не езика. Етнопсихологичните фактори са в основата на езика. Може да говорим 5 езика, но мислим на майчиния си език. За това е важно да се отбележи, че украинците щом говорят руски имат руско самосъзнание. Не знам дали мога да обясня правилно това.
23
15
 
12
 
! Отговори
Костя преди 1 месец
Укрите приключват
22
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
21
7
 
10
 
! Отговори
Какво ли пуши преди 1 месец
Сигурно го снабдяват много усърдно юнаците от Федералната служба за охрана, щом започна да плещи небивалици досущ каквито е списвал Йозеф Гьобелс в парцалчето си "Фьолкишер Беобахтер". Вдъхновява и местните матрьошки да пробиват дъно след дъно във фашист.ката ***.ота.
20
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русофилчетата ги пуснаха от Карлуково, коня им е вдъхновението :))
19
16
 
9
 
! Отговори
Просто ще воюваме преди 1 месец
Русия никога не е атакувала Украйна, 2022г колони руски военни части влязоха в Украйна и не е имало никакви бойни действия и операции, нито наземни, нито въздушни. Украинската армия превъзхождаше руските подразделения, беше в достатъчно изгодно положение и извърши някои набези без особени последствия. На този етап никой не е планирал реални военни действия. А когато започнаха преговорите в Истанбул руските части се изтеглиха. Абсолютни глyпocти са, че Украйна била отбила нахлуването на "втората по големина армия в света".
18
1
 
13
 
! Отговори
Русия преди 1 месец
Владее Крим 220 одини.А той е исконно тракийски хиляди години и когато траките започват се наричат българи, той е български още 800години до 11век. Боспорското царство е тракийско, не гръцко, Понтийското също. Имената на царете са тракийски: Котис,Разкупорис, Реметалк, Берисад, Спароток, като Спартак(Спарток) и Аспург, като Аспарух! Украинците също са траки и малко венети, техни роднини.400 години украинците са част от България и още стотина години сме заедно в хунската империя и тя е ракийска
17
8
 
5
 
! Отговори
Мария преди 1 месец
България пълна с мошеници ,от 3 години вилеят те тръгали да ни занимават с Русея.Аре се разкарайте
16
12
 
11
 
! Отговори
БАНко преди 1 месец
ОСВЕН ОСВОБОДЕНИТЕ ХЕРСОНСКА , ЗАПОРОЖКА , ДОНЕЦКА , ЛУГАНСКА ОБЛАСТИ И ПОЛУОСТРОВ КРИМ , ,, ИЗКОННО РУСКА У-КРАЙНА СА И ХАРКОВСКА , ДНЕПРОПЕТРОВСКА , НИКОЛАЕВСКА , ОДЕСКА ОБЛАСТИ !!!
15
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Езикът нищо не значи. Вижте в колко страни и различни системи се говори на испански например: Испания, Мексико, Куба, Аржентина....
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Все още...