Украйна съобщи за вълна от руски ракетни атаки през нощта

Пациентка е пострадала в болница в Харков
27 апр 2024 09:00, Анисия Иванова
156
Украйна съобщи за вълна от руски ракетни атаки през нощта
Снимка: БГНЕС/EPA

Украйна съобщи за нова вълна руски ракетни атаки през изминалата нощ, след като американският министър на отбраната Лойд Остин обяви поръчки за оръжие за Киев към американската военна индустрия в размер на 6 милиарда долара.

Няколко групи крилати ракети са били регистрирани в източните и южните области на Украйна. Друга ракетна атака е преминала през северната част на Киевска област в западна посока. Украинските военновъздушни сили съобщиха за ракети над Житомирска област в посока към Хмелницка област. Последва съобщение за отекнали взривове в Лвовска област. В 6:00 часа бе съобщено за отмяна на въздушната тревога, съобщава БНР.

Пациентка е пострадала след след въздушен удар с две ракети С-300 на територията на болница в квартал на Харков. Засегнати са няколко сгради в медицинския комплекс, като се е наложило преместване на пациенти в друг корпус.

 През следващите години Украйна ще получи боеприпаси за зенитните системи "Пейтриът" и НАСАМС, системи за противодействие на дронове, снаряди с прецизно насочване и бронирани машини, заяви американският министър на отбраната Лойд Остин.

 "Радвам се, че мога да обявя допълнителен ангажимент по линия на Инициатива за подпомагане на сигурността на Украйна, който ще ни позволи да осигурим нови възможности за украинската армия от американската индустрия. Това е най-големият пакет в областта на сигурността, който сме поели до момента", допълни той.

 Белгия ще достави на Украйна изтребители F-16 още през тази година, а не през 2025-та, както бе обещала, твърди белгийска медия. Десетки изтребители за Киев обещаха също Нидерландия, Дания и Норвегия. Испания ще изпрати ракети за противовъздушни системи "Пейтриът".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от Русия
Излезе ли Европа от газовата криза? Търговците вече се тревожат за следващата зима
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
2
 
7
 
! Отговори
Юлиян до127 преди 1 седмица
Така,само за разнообразие отговарям:След "Третата световна" ще им бъде малко трудно на бъдещите "западняци" да "хвърлят" чак до Кремъл със стрелите и копията си.
140
1
 
2
 
! Отговори
Юлиян до не/го/я преди 1 седмица
143 ли беше?Така е по-лесно.Ами,"цункай" си го тогава.Нали на това ви учи дедко ви "Сорчо".Само виж към коя "тоалетна" се "ориентираш",когато си "на зор"?Той за всичко мисли вместо вас,само за "тоалетната" ви ориентация все още не е доизмислил.
139
2
 
9
 
! Отговори
Юлиян преди 1 седмица
Защо пиша по-рядко в последните дни?Защото вече съм абсолютно сигурен в ефективността на руската стратегия и тактика и в необратимостта на руското настъпление.Руските генерали пишат нова страница в историята на съвременната военна тактика и стратегия.Грешки и недостатъци има винаги,но като цяло постиженията в уникалния нов начин на настъпление в съвременните условия на водене на военни действия са безспорни.
138
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Че те украинците не са ли вече пред портите на Москва? За какво използваха онея $200 милиарда?
137
0
 
1
 
! Отговори
Юлиян до анонимните преди 1 седмица
"Евроанонимници"."Д-ж-е-н-д-ъ-р" заиграванията и афери са по вашата част.За вас те са задължителни,иначе няма"стипендии" от дедко"Сори".И не отклонявайте въпроса.Темата е продължаващото бързо,скоростно разпадане на украинската отбранителна линия по протежение на целия фронт.Тя "трещи" и се "пука" навсякъде.И проблемът не е свързан с някакви грешки на украинското командване,а е резултат от новата ефективна стратегия на руският Генерален щаб.
136
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
браво, публичната терапия продължава
135
5
 
1
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 седмица
Руските ракети са без електроника и затова попадат в целите всеки път.Казват,че във всяка има по един Руснак да я управлява и преди да се блъсне в целта,катапултира.Не винаги обаче успява заяждало някакво лостче от Москвич 412д
134
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Колко украински тецове затвориха и колко въглеродни емисии се спестяват и ще ни дадат ли от Европейската комисия квоти за спестените емисии за нашите тецове? И 100 хиляди украинци на година няма да умрат от мръсния въздух на тецовете и ще се бият на фронта.
133
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
кат ги зма,м каква стока са бас хващам умрелите от изнасилване руски войници ще са повек от жертвите на руските ракети
132
7
 
1
 
! Отговори
рамзан кадиров преди 1 седмица
можели мъж да забременее ЗА сега НЕ но опитети в руската армия продължават масово и всекидневно Ахмат най оби4а кози и руски солдати
131
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
то пък и една файда от руските ракети ***,,,ни ***,,ни дето ни ги хвалеше руската пропаганда криви кюнци Фал 1 от войната повек работа върши
130
3
 
10
 
! Отговори
ха ха ха преди 1 седмица
До Анонимен .Така е . Руските ракети свършиха преди две години. Тези ракети са "онези" ракети с чиповете от украински перални и микровълнови печки.
129
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не може да е истина. На Русия им свършиха ракетите още през 2022г, така поне ни заливаше лъжливата западна пропаганда.
128
4
 
5
 
! Отговори
Диктатора зелен преди 1 седмица
Бял прашец в ноздрите,търси под храсти и миши дупки-усрински бойци за фронта?А те стигнали чак в Испания?
127
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 120НО само тия дето се търгуват на московската биржа Курган мащ Калашников и подобни )))
126
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вовачок не желае да обеви обща мобилизация! Той изпитва ужаст при мисълта да въоражи 5000000 руснаци! Страх го е от сценарии подобен на октомври 1918,руснаците да се разделят на два отбора,бели и червени! Същевременно доброволците секнаха,а"голямите американски пушки"са на часове разтояние от фронта!
125
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До "Украiна е създала славянската писменост не е Македонiя." Много си прав но не са те разбрали.
124
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Въпреки че е сорросоидно мнението че Запада и САЩ приспаха вниманието на Русия е верно и че се готвят да влязат в нея е вярно за съжаление. Те ще я нападнат после ТСВ...
123
1
 
24
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 седмица
Руснаците ракети няматЛетели са перални машини
122
5
 
19
 
! Отговори
тати ми обеща: преди 1 седмица
Ще ти купя колело : ама друг път!...байДрън също обеща Пейтриът и самолети...ама друг път...не тая година!!!!