Украинските сили в Часов Яр все още очакват нови боеприпаси

Руската армия е в покрайнините на стратегическия източен град
99
Украинските сили в Часов Яр все още очакват нови боеприпаси
Снимка: БГНЕС

Украинските сили, отбраняващи стратегическия източен град Часов Яр от засилващите се руски атаки, казват, че все още очакват нови боеприпаси, след като САЩ одобриха голям пакет военна помощ, съобщи Ройтерс.

Руската армия напредва западно от превзетия през февруари град Авдеевка и е достигнала покрайнините на Часов Яр, друга важна цел, която ще ѝ позволи да атакува от там други градове.

Олег Ширяев, командир на 225-и отделен щурмови батальон на Въоръжените сили на Украйна, който води бойни действия край Часов Яр, заяви, че допълнителни снаряди ще помогнат за задържането на позициите.

„Надявам се скоро да получим артилерийски снаряди“, заяви той, говорейки от команден пункт край града. Той допълни, че доставките на муниции от съюзниците в миналото са успявали да доведат до големи промени на бойното поле.

„Бях свидетел на събития миналата година, когато [частната военна компания – бел.ред.] „Вагнер“ напредваше. Получихме касетъчни боеприпаси, които промениха значително ситуацията и успешно успяхме да контраатакуваме“, заяви той, като допълни, че допълнителни обучени войски и далекобойни оръжия ще помогнат Украйна ефективно да се отбранява.

Жертвите са големи и от двете страни след инвазията на Русия в началото на 2022 г., но с много по-голямата си армия и повече оръжия и боеприпаси Русия взема надмощие в източната част на Украйна, където бушуват най-ожесточените битки.

Ширяев е уверен, че руските сили няма да влязат в Часов Яр до 9 май, когато Русия празнува Деня на победата във Втората световна война. Някои украински официални лица казаха, че Москва може да иска да превземе града навреме за датата.

Командирът каза, че неговите войски са получили наскоро повече бронирани превозни средства и дронове, което е улеснило логистиката, включително способността на неговия батальон да евакуира ранени войници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: УкрайнаРусия
Още от Русия
"Мозъкът на Путин" Дугин за русофобията и защо Западът се разпада
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
6
 
18
 
! Отговори
Нане преди 3 седмици
Аве слуги краварски, ко ми дращите тука небивалици, марш в укрия да воювате, че нещо укрите вече не искат... Яхайте скритите абрамсите и на бойното поле да пилеете рашките на терен... ===)))
39
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А вее... ко стана с украинката контра, омръзна ми да чакам...
38
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 41 А ти не е лошо да прочетеш "На руските войни" пак на Вазов
37
7
 
8
 
! Отговори
бай Бай преди 3 седмици
да де, ама ако Руската Армия се ядоса, само за час и само с един "Ярс" от Часивия Яр няма да остане дори и Яра...
36
2
 
12
 
! Отговори
емо преди 3 седмици
пак статия, цитираща ройтерс, като с фалшиво-приповдигнат тон ни се обяснява, че с доставката на муниците ще настъпят промени на бойното поле. само наивници може да повярват на това.
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 38: Прочети отново Под игото.
34
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Спокойно, руснаците ще ви пратят с въздушна поща
33
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Аз от русофил се превърнах в русофоб. Как тъй завъртяха нещата от Запада, че славяните да се избиват сами :) Няма нужда от западна армия, те сами си се трепят :))) Умни са западняците, за разлика от славяните!!!
32
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Копейките гамени дето са толкова компетентни в тоя форум що не вземат самолетчето или по-добре влакчето (че самолетчета до там вече не летяти) и право при майка им русия та да се видят и почустват като във велика страна и да ни освободят от нелепите си лъжливи мнения
31
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 34Абе много ми е интересно откъде либерастчетата изкопахте това тридневно превзема на Укропистан..къде и кой Ви е казал че Укропистан ще бъде превзет за 3 дена...Русия ще си вземе това което е дадено на УССР по времето на СССР...а там поляци и румънци ако искат и те да си вземат дял...а каквото остане ще е за ФАЩ-чето
30
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Do 34 авешапшал руснаците никога не са споменавали три, пет или десет дни това излиза от западните медии и второ руснаците бяха в киев още на втория ден ако не бяха договорките от истанбул от които урките се се отказаха впоследствие сега зелката нямаше да го има,капиш
29
7
 
5
 
! Отговори
РУСНАК УБИВА РУСНАК преди 3 седмици
А ПУТИН И РАМЗАН СЕ КЕФЯТ ОТ БУНКЕРА....
28
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На копейката дето пита какво става с контранастаплението понеже друго не може да роди кратуната куха да го питам как върви тридневното превземане на Украйна
27
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всички знаем как ще свърши и тази битка - с поредното украинско 'героично' отстъпление, до следващото място. Когато руснаците го превземат ще ни пуснат новини как 'мястото не е от стратегическо значение' и 'руснаците са дали много жертви'. После много новини на тема как Украйна получава още и още оръжия и контраатакува през 2026 г. И така до следващата загуба.
26
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нов рекорд, руснаците пратиха под земята 664000фашисткиурки(80000 за 2024г.)
25
6
 
12
 
! Отговори
ФАБ-3000 към: преди 3 седмици
Украинските сили в Часов Яр...имайте търпение,ще ме дочакате!!!!Ама после да няма олелеМАЙКОоооо....кой миСРА в гащите?
24
11
 
4
 
! Отговори
7.май.2024 преди 3 седмици
КРИМСКИЯ МОСТ ВНЕЗАПНО СЕ ПОМИНА..
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 22 хаха,с това цикленена руснаците финландия колко територия губи,я кажи да видим
22
4
 
10
 
! Отговори
Абрамс към: преди 3 седмици
ХАМЕРИКАНСКИ БОЕПРИПАС:...не идвайте ,няма смисъл...рашките ме попиляха от бой и за това урките ме изтеглиха далече от фронтовата линия...същото очаква и вас!
21
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сега е стратегически, като минат през него руснаците, ще кажат, че всъщност не е бил чак от такова значение.