Захарова: Москва е готова да обсъди сериозни предложения за мир в Украйна

Русия ще нанесе съкрушителен удар, ако Киев атакува Кримския мост, закани се тя
3 май 2024 22:45, Анисия Иванова
438
Захарова: Москва е готова да обсъди сериозни предложения за мир в Украйна

Русия е готова да обсъди "сериозни" предложения за изход от конфликта в Украйна, основани на съществуващите "реалности" и съобразени с безпокойствата на Москва по отношение на сигурността, предаде Ройтерс, като цитира изявление от днес на говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова.

Тя добави на дадения от нея брифинг, че Украйна трябва да обещае, че ще остане военна неутрална в бъдеще. Ройтерс припомня, че подобни условия Киев вече е отхвърлял преди.

От друга страна според Захарова казаното от Дейвид Камерън говори, че Западът води война с Русия, използвайки "ръцете на Украйна". Британският външен министър заяви вчера, че Украйна има право да използва оръжията, предоставени от Лондон, за да поразява цели в Русия, и че решението за това зависи от Киев.

"Думите на Камерън са още едно доказателство за хибридната война, която Западът води срещу нашата страна. Русия отговаря на това и ще продължи да отговаря", обяви говорителката на министерството на външните работи на Русия.

Освен това Захарова предупреди, че Русия ще нанесе "съкрушителен удар на възмездието", ако Украйна, подкрепяна от Запада, атакува Кримския мост, който свързва Южна Русия с черноморския полуостров, анексиран от Москва през 2014 г.

Агенцията припомни, че мостът е бил взиман под прицел от Киев два пъти досега.

Ройтерс посочва, че поводът за думите на Захарова е публикация в социалната платформа "Екс" на постоянния представител на Украйна при ООН Сергий Кислиця. Постът му от 1 май е бил озаглавен "Списък от 2024 г. на 6 основни типа мостове" и придружен с набор от снимки, уточнява агенцията.

Последната публикувана снимка с наименование Керч - градът на Кримския полустров на единия край на моста, е била празна, като Ройтерс обръща внимание на предположението, че може би кадър с моста отсъства, защото той би бил унищожен.

"Кримският мост отново е на прицел. Много пъти бяха подготвяни нападения срещу него - колкото и да е трудно да си го представим - и то с абсолютно пряката и безсрамна подкрепа на колективния Запад. Бих искала да предупредя Вашингтон и Брюксел, че всяко нападателно действие срещу Крим не само е обречено на провал, но и ще срещне нашия съкрушителен удар на възмездието", заяви Мария Захарова, цитирана от Ройтерс. (Иво Тасев, БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


438
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
325
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде сривайте то тоя мост вече, че аман! От две години Маша Алкаша едно и също повтаря
324
2
 
13
 
! Отговори
Съвет преди 1 месец
Другарката след ядене да си избърсва добре устата от кръвта ,че плаши децата !
323
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Целият свят мрази Русия.
322
1
 
6
 
! Отговори
Захарова преди 1 месец
Русия хочет не просто мир, а весь мир !
321
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Москва склонна ли е с бодра крачка да въри на майната си?
320
1
 
0
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 1 месец
В ком. 350 171 е за ком. 165 (поне засега).
319
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ххх - ти отдавна си ментално приключил, жалка копейко.
318
2
 
9
 
! Отговори
вгз преди 1 месец
Украйна трябва да обещае?!... WTF?
317
9
 
23
 
! Отговори
вгз преди 1 месец
Захарова и руснаците около нея не са от този свят. САЩ дават поредните 61 милиада долара за войната в Украйна, при все че имат толко много вътрешни проблеми, които биха разрешили с подобни инжекции от пари. Това трябваше отдавна да им каже на руснаците, че в тази война мир няма да има. ЩЕ има бой до последно. Но толко си могат и Захарова и останалите около нея.
316
29
 
13
 
! Отговори
ххх преди 1 месец
От всички по света само тукашните тролчета не разбраха, Окрайна приключи! Не дали, а кога!
315
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има едно правило в дипломацията - първото предложение на руснаците е най-изгодно. Ако се бяха договорили 2022г ЛНР И ДНР щяха още да са украински. Сегашното предложение на Русия също е огромен подарък в момент в окйто руската армия настъпва. Ако нацистите не се вразумят, следващото предложение ще е след падането на Харков и Запорожие.
314
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Скоро Русия е готова да пусне две атомни бомбички на сащ )))
313
8
 
28
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 месец
Ще има мир,когато вовачок се предаде на хага(където ще бъде обесен като Садам)
312
6
 
24
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ЩЕ ИМА МИР КОГАТО НАСЕЛЕНИЕТО НА ТЕРОРУСКАТА ОСЪЗНАЕ, ЧЕ ЗАРАДИ САМОЗВАНИТЕ ПУТИН ГИ ИЗБИВАТ ПОГОЛОВНО В УКРАЙНА И, ЧЕ НА ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ СЛОЖИ КРАЙ СЪС СВАЛЯНЕТО СЪС СИЛА НА САМОЗВАНИТЕ ПУТИН! ИЛИ АКО ТРЪМП СПЕЧЕЛИ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В ФАЩ!
311
10
 
23
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 месец
До 377 Емо Кримския мост,военно или гражданско съоражение няма значение,мостът е незаконно съоражение по силата на международното право,и несъмнено(приемем облози) ще бъде разрушен до края на красивата пролет! Слава на Украйна!
310
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще има мир когато спрът да се дават уръжия на Украйна или може да настъпи ако украински русофили предадат зеления на Путин.
309
7
 
22
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 месец
Никакъв мир! Война до последния руснак!
308
6
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ДЖО БАЙДЪН МОЖЕ ДА СПЕЧЕЛИ 2-РИ МАНДАТ И С ТОВА ДА СЕ ЛИКВИДИРА РЕЖИМА НА САМОЗВАНИТЕ ПУТИН ,А ТЕРОРУСКАТА ДА СЕ РАЗПАДНЕ Е БЕЗСМИСЛЕНО ДА СЕ СКЛЮЧВА МИР С ТЕРОРУСКАТА В МОМЕНТА!
307
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айди *** Захарова. Опрай мира. За къв са та турили там
306
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ха хааа!Руский мир иска мир...Фашисти долни..