Русия обяви Володимир Зеленски и Петро Порошенко за международно издирване

Москва обяви НАТО, че търси конфликт
4 май 2024 17:15, Нели Христова
281
Русия обяви Володимир Зеленски и Петро Порошенко за международно издирване
Снимка: БГНЕС

Министерството на вътрешните работи на Русия обяви украинския президент Володимир Зеленски за издирване, това следва от информация в базата данни на ведомството, предава ТАСС, цитирана от Агенция "Фокус".

"Владимир (Володимир) Александрович Зеленски, 25 януари 1978 г. Издирван по член от Наказателния кодекс", пише в базата данни за издирвани лица на Министерството на вътрешните работи на Руската федерация. "Престъплението", за което се издирва, не е разкрито.

В базата данни е посочено и родното място на "издирваното лице" – Кривой Рог, Днепропетровска област на Украйна.

За издирване е обявен и украинския президент в периода 2014 г.–2019 г. Петро Порошенко.

"Петър (Петро) Алексеевич Порошенко, 26 септември 1965 г. Издирван по член от Наказателния кодекс", се посочва от руското ведомство. "Престъплението", за което се издирва, не е разкрито.

В базата данни е посочено и родното място на "издирвания" – град Болград, Одеска област на Украйна.

Междувременно Русия заяви, че НАТО търси потенциален конфликт с Руската федерация"

"Ученията на НАТО Steadfast Defender показват, че алиансът се готви за потенциален конфликт с Руската федерация", заявяват от руското външно министерство, предава ТАСС.

"В момента близо до границите на Русия се провеждат най-големите учения на НАТО Steadfast Defender от времето на Студената война, по техния сценарий се отработват коалиционни действия срещу Русия с използване на всички инструменти, включително хибридни и конвенционални оръжия. Трябва да признаем, че НАТО сериозно се готви за потенциален конфликт с нас, който, между другото, открито се обсъжда от високопоставени представители на НАТО", е заявила Мария Захарова, говорител на руското ведомство.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от Русия
Захарова: Москва е готова да обсъди сериозни предложения за мир в Украйна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Дали ще ги намерят? Да потърсят на Женевското езеро.
204
23
 
14
 
! Отговори
Шефа преди 4 седмици
За русофашистите идва Видовден. Кремълският Жужак -скоро до Ленин ., в същата стая на Червения площад.
203
4
 
4
 
! Отговори
читалище заря преди 4 седмици
...а, на заминаващите за поджопинск напомняме, че същите тия умозрители обявиха алла пугачова за "Враг на народа". малко политиката на кацапете е като да играеш шах с гълъб
202
3
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 седмици
До Анонимен203 явно не помниш началото на конфликта, когато пак пееха подобна песен... това, което се случва е че на някой не му се пие от чая и трескаво краде идеи които са имали дори минимален положителен резултат да се пълнят казионните медии с нонсеснс. кой ще скочи срещу нато, арестувайки зеленски? всички искат пейтриъти и ф35, а другаря си си иска парите . нещата наистина може да загрубеят
201
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Последиците могат да са доста сериозни. В частност може да бъде обявен за военна цел след като изтече мандата му (Украйна не е обявила война, така че има мандатност). Или ако прелети някъде над бившите републики самолета му да бъде принуден да кацне и да го арестуват. Изобщо играта загрубя.
200
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Какво издирване, Зеленски си е в Киев, да ходят да го приберат ако им стиска.
199
3
 
1
 
! Отговори
читалище заря преди 4 седмици
между другото , осинт източници обявиха, че са опаткани 2 "ладоги", наричани още бтр-а на страшния съд. при официално четири приети на въоръжение, и една счупена по време на ато 2014, това означава, че кацапете не само са употребили химическо оръжие, но имайки предвид степента на яхбзащита на ладога, по всичко личи, че не е било хлорпикрин а нещо бая по силно.
198
10
 
6
 
! Отговори
За Витков преди 4 седмици
Еми като лъжете денонощно и не може да се вярва на нито една дума от официалните ви власти, ще се готви НАТО! Обявяване някой за враг и после се чудите и маете защо има ответни действия. Наистина почвам да си мисля ,че в Кремъл мозък не вирее
197
8
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 седмици
видяла жабата, че подковават вола... къде точно има юрисдикция тая обява, освен в маркетплейса на фейсбук? в брикс? в китай? смях в залата. вместо пропагандна акция за вътрешна употреба, са поизлъскале имиджа на зеленски и рошенко
196
4
 
8
 
! Отговори
До 196 преди 4 седмици
Къв шеф си ти бе, таварищ? Шефовете нали ги закклахте 1944
195
3
 
3
 
! Отговори
Нелепо е! преди 4 седмици
И това е най-мекият коментар за подобно малоумие!
194
15
 
13
 
! Отговори
Шефа преди 4 седмици
Идва Видов ден! Винаги е така ! И за нашите еврофашаги ще дойде!
193
7
 
2
 
! Отговори
До Лвов ли да идат преди 4 седмици
Издирванията биват Самолетни,въртолетни,бомбометни,ракетни,дронетни,танковетни, СС400нетни,Пехотанетни и със сопи-тоягонетни в ръцете на родителите чиито синове загинаха заради безбожието, алчността и дълбокатаИмАнална разюзданост в екипа на ЗеленатаТения.Че мтътОтсопаФгъза,друга Фустата и че да си со кротце и благо починатот смъртчрез умиранеБаш в края на живота когаточерната с косат че им окръцкатиквите. Да са живи да подпишат МИРа чрез който ще спасят хиляди УКРсемейства от загуба на близки
192
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Русия е голяяяяма страна! Когато в Москва е 9.00 ч,в Сибир още е 19-и век...
191
16
 
16
 
! Отговори
У бре преди 4 седмици
Смешна работа!Издирван от Русия не значи международно търсен! Международно издирван е Путин и затова се крие в бункера! Зеленски пътува по света и го приемат ,където и да иде! Докъде стигна руския президент - от най-желан гост стана "персона нон грата"!
190
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Че зеленото джудже в на полската граница в землянка пълна с алкохол и дрога )
189
7
 
19
 
! Отговори
До 185 преди 4 седмици
До НиколайДумата кОмик е производна от думата кОмедия, но за гумената ти глава напълнена с руска пропаганда това няма никакво съществено значение. Между другото Зеленски е отличен комик, беше много популярен и в Русия, и се проявява като много добър ръководител на страната си, за разлика от руския си "колега", който се оказа изключително слаб, недалноводен и вреден с решенията си не само за тези две страни, но и за целия свят.
188
16
 
19
 
! Отговори
до 188 преди 4 седмици
Украинците бяха водещите във всички технологии докато съществуваше СССР, а руснаците наблягаха единствено на производството на самогон и водка. Резултата е видим и за слепите.
187
10
 
14
 
! Отговори
До -Съвет преди 4 седмици
На крепостните не им трябват тоалетни чинии. Те кендзат на по вънка. А в Масква олигарсите ползват позлатени кензалници.
186
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До NEW Z Fашизъм: Украйна не е брат на Русия! Украйна е най-големият враг на Русия.