Русия: ЕС е лицемерен, унищожава свободата на словото

Захарова заяви, че този ход ще доведе до реакция срещу западните медии в Москва
Обновена: 18 май 2024 19:41 | 18 май 2024 17:15, Анисия Иванова
215
Русия: ЕС е лицемерен,  унищожава свободата на словото
Снимка: БГНЕС

Председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин упрекна днес ЕС, че е забранил разпространението в Европейския съюз на четири руски медии, и заяви, че това показва как Западът отказва да приеме всякаква алтернативна гледна точка и унищожава свободата на словото, предаде Ройтерс.

ЕС съобщи вчера, че спира разпространението в Европейския съюз на базирания в Прага новинарски сайт "Гласът на Европа", руската новинарска агенция РИА Новости, както и вестниците "Росийская газета" и "Известия" с мотива, че те са от съществено значение и средство за подкрепа на агресивната война на Русия срещу Украйна.

Още по темата

По-рано тази седмица говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че този ход ще доведе до остра реакция срещу западните медии в Москва. Към този момент обаче все още не е ясно кои медийни организации ще бъдат засегнати, отбелязва Ройтерс.

"Ръководството на ЕС може само да говори за свобода на словото, но всъщност не я толерира", каза Володин, който е близък съюзник на президента Владимир Путин и член на руския Съвет за сигурност.

"Те блокират всяка алтернативна гледна точка, унищожават свободата на словото, нарушават правото на свободно разпространение и получаване на информация", заяви той, цитиран от БТА.

Западните лидери представят Русия като най-голямата заплаха за световния ред и обвиняват страната, че се стреми да подкопае демокрациите на Запад, като казват, че нахлуването на Путин в Украйна показва, че Москва не би се поколебала да нападне и държава членка на НАТО, отбелязва Ройтерс.

Агенцията посочва, че от своя страна Русия твърди, че Западът е въвлечен в хибридна война срещу нея, която включва сложна пропаганда, целяща да унищожи нейната репутация.

Москва твърди, че западните медийни организации са тясно въвлечени в битката и защитават Запада, като многократно публикуват фалшива или подвеждаща информация за Русия - твърдение, което големите медии категорично отричат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още по темата: РусияЕСруски медии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
0
 
0
 
! Отговори
Я, па Я преди 3 седмици
Брутално наглата руска пропаганда забрави, че в Рускии мир се влиза в колкония (концлагер) само като излезеш на улицата с бял лист хартия или ако някой чиновник те наклевети или някой учител докладва, че детето ти в училище е казало нещо което не е угодно на властта. Но за общества като това в РФ и онова във Третия Райх това са нормални неща и чуждестраните агенти трябва да се преследва... Русия и СССР бяха страни с режим на Крепостно право. РФ е обречена на това, заради робския си манталитет.
192
0
 
0
 
! Отговори
Я, па Я преди 3 седмици
До тя: Ако това беше вярно, ти вече щеше да чукаш камъни за настилки на новите магистрали...
191
2
 
2
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 4 седмици
Бухаха и това идва от мюсолманска държава, в която само един се яви на изборите и ги спечели на 120%. Нато, удри! Тея са нещастници.
190
1
 
4
 
! Отговори
тя преди 4 седмици
Западна демокрация - не трябва да имаш друго мнение освен на официалната власт !
189
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Лъжльовците от Кремъл пак надават вой. Няма журналист в ЕС, който да е вкаран в затвора заради професионалната дейност. В Путия това е ежедневие.
188
6
 
9
 
! Отговори
Лицемерна Русия преди 4 седмици
В Русия под ръководството на Путин няма свобода на словото , няма и опозиция всичко е унищожено . Може да се гледа и слуша само ЖужаКъсий кремльовский
187
5
 
11
 
! Отговори
Свободна Русия преди 4 седмици
Свобода на словото в Путиноландия. Който каже нещо различно от мнението на Путин , го пращат за 15 години в Сибир . Затова 2 милиона руснаци емигрираха за последните 2-3 години.
186
5
 
8
 
! Отговори
ХОХОХОХО преди 4 седмици
РУСИЯ УНИЩОЖИ ПРАВОТО НА ЖИВОТ НА ЧОВЕКА, ВЗЕЛА ДА РЕВЕ ЧЕ ИМ ОТРЯЗАХА РУZКИТЕ МЕДИИ И ТЕЛЕВИЗИИ В ЕВРОПА...
185
6
 
8
 
! Отговори
Сът преди 4 седмици
Свобода на словото и Русия в едно изречение е оксиморон.
184
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ЕС е несполучливо копие на СССР. Така е, СССР победи нацизма, изпрати първия човек в космоса, деколонизора Африка и много други. ЕСЕСССР най-много да си смени пола и да оде на гейпарада.
183
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Едно време по таваните слушахме Гласът на Америка. Днес хита е 1-вый Канал. На който не му харесва, да включи bTV новините.
182
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ЕС дълбоко са се объркали. Толкова дълбоко, че ако един ден си признаят, ще ги нарекат руски агенти. Толкова за свободата на словото.
181
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Въпреки забраната на руската пропаганда, вече все по-малко чуваме Урсула или Борел да разказват за провала на Русия и победата на бойното поле. Банда безотговорни авантюристи.
180
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Докато се борехме с комунизма, на запад имаше свобода на словото. Когато комунизмът си отиде, с него замина и тази свобода. Вече няма нужда от нея. Свободата на словото ще съсипе днешния западен елит. А свободата на платеното и управляемо слово ще го държи докато не дойде поражението. А то с всеки ден се приближава.
179
5
 
7
 
! Отговори
Мужик преди 4 седмици
Ха ха ха, злите джуджета бъркат свободата на словото със свобода на пропагандата!
178
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
да пращаш хората в затвора затова че носят плакат с надпис "нет война" и да говориш за свобода на словото, е върха на наглоста, ама от кремълските разбойници друго неможе да се очаква
177
3
 
7
 
! Отговори
ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ИМА преди 4 седмици
ПРАВО, ДА ВИДИ И ДРУГАТА ГЛЕДНА ТОЧКА
176
5
 
7
 
! Отговори
ГЬОБЕЛС РЯПА ДА ЯДЕ преди 4 седмици
ПРЕД ЗАПАДНИТЕ "ДЕМОКРАТИ"
175
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Къде по света няма цензура?
174
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Няма свобода на словото в 100% никъде по света! Това е фикция!