Русия запорира активи на "Дойче банк" в страната

Руски съд наложи запор върху имуществото на "УниКредит" вчера
18 май 2024 23:30, Анисия Иванова
89
Русия запорира активи на "Дойче банк" в страната
Снимка: БГНЕС/EPA

Руски съд разпореди да бъдат запорирани сметки, имущество и акции на "Дойче банк" в Русия в рамките на съдебно дело срещу германската банка, предаде Ройтерс, позовавайки се на съдебни документи.

Банката, заедно с германската компания "Линде", е била един от кредиторите-гаранти по договор за изграждане на завод за преработка на природен газ в Русия, който е бил прекратен поради налагането на санкции от страна на Запада заради войната в Украйна.

Делото е внесено за разглеждане след жалба от страна на базираното в Санкт Петербург "РусХимАлианс", съвместно предприятие, чиито мажоритарен дял е собственост на руския газов гигант "Газпром" и което е оператор на проекта.

Арбитражният съд в Санкт Петербург забрани на "Дойче банк" да използва 100-процентовия си дял в уставния капитал на руското си дъщерно дружество, както и в "Дойче банк Технолоджи Сентър". Съдът също така наложи запор на ценни книжа, недвижими имоти и банкови сметки на стойност над 238 милиона евро, съобщи БНР.

Вчера руски съд нареди да бъде наложен запор върху активите, сметките и имуществото на "УниКредит" - дъщерно дружество в Русия на базираната в Милано "UniCredit Group", както и дялове ѝ в две дъщерни компании, като част от паралелно съдебно дело.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: РусияЕСзапор
Още от Русия
Спойката на руско-китайското приятелство - противопоставянето със Запада
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 седмица
Амакактака руснаците ще си строят завод със западни пари. Я да запретват ръкавите и да хващат кирките и да почват да копат бързо.
73
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ВСЪЩНОСТ ТОВА ПОКАЗВА ПРЕДВИДЛИВОСТТА НА СТРАХЛИВИЯТ ЛИЦЕМЕР И РАЗРУШАВА МАНТРАТА ЗА "ИЗОСТАНАЛАТА РУСИЯ",НА КОЯТО ЗАПАДНИТЕ ЛИЦЕМЕРИ ЗАПОРИРАХА 300 ПЪТИ ПОВЕЧЕ АКТИВИ НА РУСИЯ ОТ НЯКАКВИ СИ 238 МИЛИОНА ЕВРО...
72
1
 
3
 
! Отговори
Хех преди 1 седмица
Браво на Русия , браво на БРИКС , ей много глупави хора има :D Отчаян съм.... Това са хора които едвам са завършили училище с тройки и сега взели да обясняват по коментарите за икономика, гео стратегия и т.н ... Да се смееш ли да прачеш ли
71
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 72 ! А 14 пехотен македонски полк дислоциран в Дупница 1904 г значи са македонци а не българи ???? а слабоумнико
70
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 72 не е лесно да си неграмотен и слабоумен ! Това е все едно да кажеш 8пехотем добруджански полк са добруджанци а не българи или 10 тракииски полк от Ст Загора са тракиици а не българи слабоумнико . Я ми покажи един документ преди 1942 г каъдето да пише дъражвата украйна ! Ооо неграмотни *** и ти пишеш тук коментари
69
28
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен71, само че СССР не е Русия и руската армия не е Червената където до Берлин стигат 3-и украински фронт от украинци. руснаците както винаги даже победите крадат- факт.
68
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
БРАВО ! НАПРЕД КЪМ БЕРЛИН БРАТЯ РУСИ РАЗБИИТЕ ИН НАЦИСКИТЕ КАСКИ ЗА СЕТЕН ПЪТ
67
0
 
6
 
! Отговори
Мухаха преди 1 седмица
Дойче Банк, обещала да вика "Слава Путину" и "Да живей Русия" докато прегракнат всчките им служители само и само да бъдат освободени запорираните и активи. Все пак за всяка еврейска банка кинтите са по-важни отколкото някакви си идеологии и конфликти между руски и украински гои.....
66
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Интересно откъде им е дошла тази идея.
65
2
 
11
 
! Отговори
БАНко преди 1 седмица
ПРЕЗИДЕНТ ПУТИН , ЗАЩО ОЩЕ ГИ БАВИШ ???
64
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 66 АнонименИ от къде имаш тази специална информация ? Да не би да са ти я поднесли в някой гейКлуб
63
4
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
Зимата пак изненадА, Дойче банк. След 3 години кpeтените не се изнесоха, да не говорим че 20 години бяха личните банкери на ***. ДГД и прочие... :)
62
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кои си щял да гониш бе ***,в момента съм в Брюксел ,половината персонал на фирмата са руснаци и украинци ,другата половина са поляци,сърби,босанци,словенци.Като ги изгониш кои ще работи изобщо бе ***,арабите ли .Ти да не си пил газ снощи
61
7
 
21
 
! Отговори
vvv преди 1 седмица
Ако случайно имате пари в някоя банка, теглете ги и дим да ви няма. Не се връзвайте на простотиите на банките за това, че има гаранция за изплащане на пари до 100 или 200К лева. Стигне ли дадена банка до банкрут, никакви гаранции за връщане на пари не важат. Тя и КТБ имаше гаранции, ама парите си взеха само онези, които се усетиха най-рано. Фалшивите им гаранции за връщане на пари са както законите при война - няма такива. Теглете и не му мислете, защото Европа потъва. Не им слушайте глупостите
60
31
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
за великите блатни подръжници . 250 млн евро на фона 5 млрд печалба (2023) на Дейче Банк е 5%, по скоро тук е ПР цялата работа .. така че не я мислете банковата система в европа, пари има ... по-скоро да се готви дядо Вова , че може да падне по стълбите от височина ...
59
7
 
31
 
! Отговори
ритник в задника ти преди 1 седмица
Финансовото фиаско в Европа започва. Дойче банк ще повлече всички европейски банки със себе си. А колко те са европейски е друг въпрос :) Уверяват ни, че инфлацията в Европа се успокоила и ЕЦБ се готвят да сваля лихвите следващия месец. Да, ама НЕ! Финансовият колапс тепърва започва за Европа. Хиперинфлация и обезценяване на еврото до исторически нива. Шокът за целия пазар ще бъде невиждан досега. Акции на Nvidia и подобни тех. компании ще паднат от високо. Само почакайте. :)
58
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На срещата в Китай със Си са обсъждани и запори на банки. И изобщо: изменението на световната финансова система е неизбежно.
57
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Очаквано! Сега висшият мениджърски екип на Дойчебанк да даде обяснения на Акционерите ЗАЩО са направили такива рискови инвестиции!!! И - ПЪТЯ! Ако искат, сега да инвестират в Северна Корея или Иран!
56
48
 
11
 
! Отговори
БГ сме с Украйна преди 2 седмици
трябва да се запорират абсолютно всички руски имоти и всички с руски паспорти да се изгонят то България и ЕС
55
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Това е много добре! Тъкмо ще се научат да не инвестират повече в съмнителни държави. Аз съм за наказание на европейския бизнес, който закри работни места тук, жаден за печалби, и предаде технологии на китайците и други "човеци".