Зеленски: Руснаците губят пехотата и техниката си

Войските на Украйна са отблъснали руснаците край Часов Яр
19 май 2024 07:45, Нели Христова
380
Зеленски: Руснаците губят пехотата и техниката си
Снимка: БГНЕС

Украински прокурори съобщиха, че разследват нападения срещу мирни граждани в два града в североизточната част на Харковска област.

От своя страна руското министерство на отбраната обаче съобщи, че неговите сили са превзели село Старица в същата област, осем дни след началото на настъплението си в района.

Във вечерното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски заяви, че украинските сили са отблъснали руснаците в източната част на Донецка област, около град Часов Яр, смятан за ключова цел при руската кампания:

"Руснаците губят пехотата и техниката си. Губят чувствително, въпреки че, както и през 2022 г., разчитаха на бърз напредък в нашите земи."

Зеленски отбеляза 80-ата годишнина от депортацията на кримските татари от Съветския съюз и направи сравнение с руската окупация на Крим":

"Днес, когато почитаме паметта на жертвите на депортацията на кримските татари и осъждаме руската злоупотреба с Крим, ние чувстваме, че руското зло не е и няма да бъде всесилно. Времето на окупатора на нашата земя е ограничено и неговото изгонване е неизбежно и зависи от това как всички се съпротивляваме", каза Володимир Зеленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


380
Още от Русия
Спойката на руско-китайското приятелство - противопоставянето със Запада
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
332
0
 
1
 
! Отговори
stpd rus преди 1 седмица
До Пелагия: Глупости ! По дълго е бил прабългарски а освен това до 1960-та година е бил населен с 95% татари които Сталин товари на вагоните и ги избива... Крим е окупиран колонизиран район както поне още 50 държави в Азия от руската пнендерация но рано или късно ще се освободят :)
331
1
 
2
 
! Отговори
Пелагия преди 1 седмица
Крим винаге е бил руски. Той е подарък за Украйна , НО НЕ Е БИЛ УЗАКОНЕН .
330
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В Украйна вече няма нормални мъже. Баламите са на фронта, нормалните и тарикатите избягаха в чужбина. Тези, които останаха там и не са в армията са в депресия и постоявнно се страхуват да не ги хванат и пратят на фронта. Особено новеия закон за мобилизацията, изискан от Блинкен, направо опразни улиците в Украйна.
329
1
 
2
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 седмица
Зеленски се притеснява за Руската пехота,която е предимно от затворници,които изнасилват пленените Нацисти преди да ги убият,после правят деца на жените им .Тоя наистина е на някакви наркотици.Ако в Украйна останат мъже ще са,като бивши затворници.
328
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Един приятел -украинец пита, "Защо този наркоман , след като вече не е президент, не го мобилизират и изпратят на първа линия на фронта? В района на Харков имат спешна нужда от пушечно месо.
327
4
 
3
 
! Отговори
Крим не е руски преди 1 седмица
г-н Зеленски яко пердаши руските нашественици..ха хахаЗа НАТО няма да остане..ха.ха ха ха
326
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
на зеленски му изтече президентският мандат -- вече е никой. Кримските татари са били изселени защото са сътрудничали на хитлеристите по време на вс.
325
1
 
6
 
! Отговори
аха преди 1 седмица
това каза зеления наркоман Зеленски...................ами Украйна колко войници загуби, все млади момчета................защото зеления тъ@@@пак продаде Украйна на западните масони от Англия, Франция и САЩ!!!
324
2
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 седмица
Вратовръзката,Зеленелски,вратовръзката е важна,мда...
323
3
 
3
 
! Отговори
Жададык преди 1 седмица
До АнонименЗа там няма ред, момче... Затова не пропускай да казваш на любимия си колко много го обичаш.
322
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До оня ден Шойгу беше несменяемият първи приятел на джуджето. Ето какви ги говорят в матушката днес: "Шойгу развалил армию, нет танков и арты, потери огромны." Това е от раша тудей.
321
1
 
19
 
! Отговори
... преди 1 седмица
Тагарев там ли е?
320
10
 
2
 
! Отговори
банкянски педерасти преди 1 седмица
УБИЙЦИТЕ НА ПЕНСИОНЕРИ ОТ ПОЛША ще надживеят Той,Те и всички...........Полша е убиецът на дъртаците Джоузеф Байдън и Доналд Тръмп защото във Полша ИМА ЛУСТРАЦИЯ СРЕЩУ КОМУНИСТИТЕ РОДЕНИ ПРЕДИ 1972 година..........Избиха ги от Брюксел, Вашингтон, Лондон поляците дето избиват бистришките бабичики и дедовци та няма оживял поляк..........жалки червени смешници
319
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До ЖададыкТой ще те надживее и теб и господарят ти Путин
318
6
 
5
 
! Отговори
ИСЛЯМрусификация преди 1 седмица
ЕТНИЧЕСКА ЧИСТА ГЕРМАНИЯ........ЕТНИЧЕСКИ ЧИСТА ФРАНЦИЯ..... ЕТНИЧЕСКИ ЧИСТА АНГЛИЯ....................ВСИЧКО ТОВА ДОСКОРО БЕШЕ ФАКТ.............ПОД БЕЗ МОЗЪК СОРОС УПРАВЛЕНИЕТО НА ЕВРОАТЛАНТИКА СЕ ОЧЕРТАВА ЕВРОСЪЮЗА ДА ДОГОНИ ЖИЗНЕНОТО И РЕЛИГИОЗНО СЪСТОЯНИЕ НА РУСИЯ И ТО СКОРО
317
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Уфф, тия басни ги слушаме от началото, но не руснаците постоянно вият като сирени как нямали месо за месомелачката, оръжия, ракети, танкове... Вече и гълъбите не вярват на зеленото жуже.
316
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Укрите за сметка на това , Не губят пехота , Не губят техните и определено Не губят територии. Също така укрите Не мобилизират насилствено хора от улиците, защото те не умират и не е необходимо.
315
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Преди 2 месеца в *** трябваше да има президентски избори но гущера не смееше да ги насрочи щото ще го смени народа под претекст че било война но видиш ли първенството по футбол и спорта си текат и не се влияят от войната .
314
0
 
13
 
! Отговори
ДАСКАЛ ГЕНЧО преди 1 седмица
ЛУНАТИК, СОМНАМБУЛ И ВЯРВАШ В ЗАДГРОБНИЯ ЖИВОТ.ЧОВЕКО НЕ ВИЖДАШ ЛИ ЧЕ СИ ПЪТНИК.
313
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ЗЕЛЕНски,*** украински,ако не е дядо ти Байдън,ти си загубен в това което си започнал.Скоро ще вдигнеш бялото знаме и те чакат много черни дни. Милиардите евро които притежаваш,може друг да ги харчи.