Путин готов да спре войната, но на сегашните линии на фронта

Готов е и да продължи, ако Киев и Западът не реагират
Обновена: 24 май 2024 19:35 | 24 май 2024 19:35, Стела Стоянова
266
Путин готов да спре войната, но на сегашните линии на фронта
Снимка БГНЕС, архив

Руският президент Владимир Путин е готов да спре войната в Украйна с договорено прекратяване на огъня, което да признае сегашните линии на бойното поле, но е готов да продължи войната, ако Киев и Западът не реагират, казаха четири руски източника пред Ройтерс, съобщи БТА.

Три от източниците, запознати с дискусиите в обкръжението на Путин, посочиха, че руският президент пред малка група съветници е изразил разочарованието си от осуетяването на преговорите от страна на Запада и от решението на украинския президент Володимир Зеленски да не преговаря с него.

„Путин може да се бори толкова дълго, колкото е необходимо, но Путин е готов и за прекратяване на огъня - да замрази войната", каза четвъртият високопоставен руски източник, който е работил с руския президент и е запознат с разговорите на най-високо ниво в Кремъл.

Той, както и останалите, цитирани в този материал, пожелали анонимност заради деликатността на въпроса.

Ройтерс съобщи, че е разговарял с общо петима души, които работят или са работили с Путин на високо ниво в политическата и бизнес сферата. Петият източник не коментира замразяването на войната на сегашните фронтови линии, посочи агенцията.

В отговор на искане за коментар говорителят на Путин Дмитрий Песков каза, че руският президент многократно е давал да се разбере, че Русия е отворена за диалог за постигане на целите си и посочи, че страната не иска "вечна война".

Министерствата на външните работи и на отбраната на Украйна не коментираха информацията. Един от източниците прогнозира, че не може да се стигне до споразумение, докато Зеленски е на власт, освен ако Русия не го заобиколи и не сключи сделка с Вашингтон. Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън, който беше на посещение в Киев миналата седмица, каза пред репортери, че не вярва Путин да е заинтересован от сериозни преговори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още по темата: войнаПутин
Още от Русия
Готви се посещение на Путин в Северна Корея
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
3
 
3
 
! Отговори
Българка преди 3 седмици
Господ сили да дава на братския,славянски народ на Украйна в борбата за свобода срещу вероломния и жесток окупатор! Амин!
201
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всеки русороб е китайски роб!
200
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пръкналата се през 1991 година Недо-държава Расиа: знаме - Власовско от Холандия, герб - византийски кокошки, химн - интернационална бредня, територия - монголско-чечено-калмишко-бурятско-якутска, население - видиотени рашодебили, расийски език - измислен език на крепостни доярки и овчари , който никой не го знае, писменост-българска,история - фантазии на душевно-болни.
199
2
 
2
 
! Отговори
До истинския мъж преди 3 седмици
А ако знаеш урките колко руски салати избиха след като Путин реши да си играе на война лошо ще ти стане.
198
3
 
2
 
! Отговори
Войната свършва преди 3 седмици
когато национал-фашистката хунта на Путин бъде унищожена.
197
2
 
4
 
! Отговори
Пепи преди 3 седмици
Същите глупости сипеше и през 2014, че ще спре с Крим:) И Хитлер така е почнал, само със Силезия и Полша.Шегобийко.
196
4
 
9
 
! Отговори
Куку преди 3 седмици
Путин е един объркан стар човек,древната сентенция,че абсолютната власт развращава абсолютно... важи в пълна сила за това малко човече!Най смешното е,че всяка седмица обикаля Китай-Беларус а там никой не се интересува от неговата война!
195
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Какъв край на войната.Та тук става въпрос за чудовищно много пари.Тъкмо военно промишления комплекс започна да се задвижва и да гълта милярди и да се спре войната.Няма да стане.Войната това икономически възход,иновации триумф на високите технологии и милиониинвеститори очакващи високи дивиденти.Тъй като не гори тяхната черга а някъде далеч в Украйна и Близкия изток апетитите ще стават все по големи.Ако някой озапти човешката алчност войната ще свърши което е невъзможно.Така че надежда йок.
194
10
 
11
 
! Отговори
истински мъж преди 3 седмици
Наркомана вчера е равал,и направо поискал НАТО да влезе във война с Русия!Този луд ли е?!Скоро време ще реве по руските затвори.Но с него трябва да отидат стотици украинци от висшето украинско ръководство.Укрите,обезумяли започнаха избиване на руснаци от 2014 г.-около 10 000 руснаци.Сега ще плащат прескъпо.А изкукалите евролиберасти,много да внимават.
193
9
 
8
 
! Отговори
Сандо преди 3 седмици
не! рашките не може никой да ги спре вече. те ще спрат като решат да спрат
192
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А путин питаха ли го какво мисли?
191
4
 
7
 
! Отговори
Ушшанки преди 3 седмици
А какво стана с отиването до Лисабон?
190
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Няма значение вече какво иска и мисли Пуфкин. Русия ще бъде унищожена!! Тази война може да свърши само когато Сибир стане китайски а останалото заличено и изравнено със земята.Ето това ги чака матрьошките.
189
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тази война ще завърши само по един начин. Русия разрушена а *** мъртъв.Казах!!
188
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А Молсова кога ще освобождават? Че и Румъния, и БГ чакат...
187
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Sled.kato.sa.Obekt.na.Ataka.ot.Izrael.To.kakto.s.Prigozzin.e.Neobhodimo.Vaznite.Figuri.na.Iran.da.Izcheznat.Ofizialno..i.Da.se.Skriat..i.Da.Upravlavat.ZadKulisno.predvid.Budestata.Adrena.Voiina.Razpalena.ot.Izrael.srestu.Iran.Palestinzite.i.Zelia.Mussulmanski.Sviat..pismoto.na.Albert.Pike.ot.1871.godina.v.Googal...... ..... ..... ......
186
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Путлероджендърите се гърчат вече 3 години срещу държава която е сигурно 10 пъти по малка и с 1/5 от населението им. Представете си какво ритане на путлероджендъри ще падне ако нападнат държава която им е равна, но то СССР има 1 единствена победа срещу равностоен противник и това беше благодарение на САЩ и Англия, иначе все ги смазват от бой. А някакви путлероджендъри явно надрусани с неопределени вещества си фантазират за победа на путлероджендърите в Украйна, хахаха.
185
7
 
18
 
! Отговори
Хунка преди 3 седмици
Нормално е да иска мир, другия месец пристигат първите самолети ф-16
184
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен (215)Цирея е Рашия и трябва да бъде ЗАЛИЧЕНА веднъж ЗАВИНАГИ !!!
183
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Путин ли ви каза това?! Аааа, преписахте го от едни дето и го казала една жена която го чула от трети братовчед на зълвата. Смешни сте!!Ако някой разчита булгарише медии да го информират по-добре да престане изобщо да ги чете!! Учете Английски !! Езика *** обективната журналистика. Езика който има значение. Другото е безполезен бъллвоч!!!