Наздраве! Създадоха безглутенов ечемик за бира

70 тона вече са продадени на германска пивоварна
15 апр 2016 12:52,
2
Наздраве! Създадоха безглутенов ечемик за бира
Снимка: Reuters, архив

Австралийски учени създадоха първия в света безглутенов ечемик, одобрен от Световната здравна организация, съобщава Ройтерс. Това е огромен пробив за производителите на бира, които използват алтернативни варианти на ечемика като ориз и сорго, за да постигнат безглутенов ефект с напитките си.

Австралийската организация за научни и промишлени изследвания обяви, че вече са продадени 70 тона от новия ечемик "Кебари" на най-голямата германска пивоварна "Радебергер". В Европа, където бирата е много популярна, вече няколко големи производители имат безглутенов бранд на пазара.

Сериозният проблем пред пивоварите при производството на безглутенова бира е, че употребата на алтернативни суровини и изкуственото извличането на глутена от ечемика предизвиква недоволство у потребителите заради разликите във вкуса на пивото.

"Натуралният безглутенов ечемик ще бележи историята на световното пивоварство, тъй като безглутеновата бира ще запълни голяма пазарна ниша", заяви Фин Зибел, икономист в сферата на агробизнеса.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наздраве с ГМО!