Спомен от друг опит за атентат (Тодор Живков)
Спомен от друг опит за атентат (Тодор Живков)
 Атентат срещу Тодор Живков на 1-ви юни 1980-та година във Враца. Толитарните медии не информират за нападението. Случаят е покрит с мълчание, в резултат на което плъзват невероятни слухове. Снимка: Люси | 19 яну 2013 19:09
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
31
47721
35
0
Напиши коментар Коментари
25
16
 
3
 
! Отговори
Не Може Да Бъде преди 11 години
Това е фалшификат - народа обичаше Тодор и никой не би му посегнал!
24
1
 
0
 
! Отговори
az преди 11 години
Боко и Цеко са си спомнили за този епизод и са се разбрали с Доган да му организират прощално парти - да си отиде с чест :))). После тримата заедно са избрали актьор!
23
4
 
12
 
! Отговори
бай Иван преди 11 години
Бай Тошо беше селски тарикат.Интелект никакъв.СССР за да поддържа влиянието си в страните които е окупирала наливаше пари,петрол и суровини.Народа си мислеше че бай Тошо е голям политик и индустриалец.Руснаците като разбраха,че схемата на комунизма е неработеща си спретнаха перестройката и затвориха кранчето за нас и останалите соц.страни.И какво стана.Бившите номенклатури получиха милионите и предприятията по разни режисирани схеми.Последва скрап,голи стени и безработица.
22
4
 
13
 
! Отговори
6666666666666 преди 11 години
Бай Тодор беше много просто същество!Неговата партия БКП затри много невинни хора и семейства.
21
0
 
1
 
! Отговори
бат петър преди 11 години
До wetМного си прав! И сега трябва куршум, ама за тези които го ритаха, биха, опитаха да го убият. Тази престъпна партия не заслужава друго!!
20
2
 
5
 
! Отговори
... преди 11 години
А стига мрънкахте бе ..Какъвто народа,такива и управниците!Като 20 години крадат,защо си мрънкате под носовете и вкъщи пред телевизорите?Промяната няма да дойде от само себе си,ама че *** народ..А тези дето най - много мрънкат срещу всичко,най-много крадат като им се даде власт!Като не ви харесва нещо го заявявате и се борите,ама така ви е научил тъпия социализъм.Докато не си идат соц. поколенията в България няма да има ред!
19
1
 
2
 
! Отговори
PR_Munich преди 11 години
Todor Jivkov kradeshe naroda qdeshe,ot Jelio Jelev jabata do sega pluva a naroda gladuva
18
0
 
2
 
! Отговори
Бай Трендо преди 11 години
Права си, како Петке! Разсипаха Северозапада *** ньедни, и преди 10.11.1989 г. и тези, дошли на власт след това. Цялата прогнила политическа класа трябва да се арестува и да се изпрати в трудови лагери. Крадат, ах как крадат, като за световно, учуден съм, че е произведено толкова много и също колко много се открадна за последните 20 - 25 години. А иначе, това не е било атентат, просто Цецо Килограмски е искал да си поговори с бай Тощо, но не са го пускали гавазите и затова така решил ...
17
1
 
2
 
! Отговори
Петка преди 11 години
Ей това искам да го разследват истински. Аз съм врачанка и трябва да ви призная, че поради тази причина всички комунисти по презумпция ни смятаха за "чудовища". Години наред не знаех какво толкова сме сторили, че цяла Северозападна България я бяха обявили за враг на народа. Странното е че тази политика продължи и при Костов и сега при Бате също. А истината е, че не е имало никакво покушение! Момчето е носило в ръката си молба! Изкарайте истината по случая!
16
5
 
9
 
! Отговори
s преди 11 години
За Бай Тошо може да се каже всичко, но не и че е слаб държавник. За тези след него също може да се каже всичко, но не и че са кадърни държавници. Само се плюе по соца, ама като гледам сега какво нагло лапане и крадене пада, как държавата се приватизира и как хиляди остават по улиците, просто да ти е*ем и демокрацията!
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега след затварянето на ВМЗ, ОЦК и БДЖ ще трябва да нарекат цяла България - пропаднала България.
14
0
 
0
 
! Отговори
az преди 11 години
До Topfly да приятел точно така за нищо
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този "атентат" е извършен от едно младо момче, което спонтанно се затичало към Живков, защото искало лично да го моли да възстановят пенсията на баща му. Не е имало лоши намерения, не било въоръжено. Службите преиграват, за да се докарат пред властта. Осъдено е на 5 години затвор за хулиганство и оронване престижа на държавния глава. После в затвора му лепват още толкова за провинение, извършено вътре. В последствие му е изплатена парична компенсация.
12
2
 
7
 
! Отговори
9 преди 11 години
Лично Тодор Живков подписва заповед за разстрелване на 149 затворника във врачанският затвор защо се пази още в тайна.Защото ДС И живковистите бяха повече от населението на БГ.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е, ама тогава е имало охрана на място, не като сега.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Затова им построиха на врачани "Химко" и районът бе доведен до състояние да се нарича "Северозападнала България". Имаше нещо и за един Горуня, май?
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бай Тошо се е почупил тогава
8
2
 
3
 
! Отговори
Topfly преди 11 години
20-годишният тогава Цветан Килограмски е арестуван за нападение на Тодор Живков и лежи в затвора 9 години и половина. Освобождават го чак през 1990 г.
7
2
 
4
 
! Отговори
Topfly преди 11 години
До ...не е вярно..., не е имало атентант, ама човекът е арестуван и е лежал 9 години в затвора! За нищо ли е лежал тогава?
6
3
 
3
 
! Отговори
...не е вярно... преди 11 години
СВИДЕТЕЛ СЪМ....ЧОВЕКА СЕ ПРИТИЧА ТОГАВА ЗА ДА ПОЗДРАВИ ПРЕМИЕРА ....АМА В УСТРЕМА СИ БЛЪСНА Т.ЖИВКОВ....!...изобщо не е имало "АТЕНТАТ"---това са глупости!!!