Нощта на 29.03.1944
Нощта на 29.03.1944
През нощта на 29.03.1944 г. около 50 британски бомбардировача нападат София. Снимка: Asen | 29 мар 2013 11:37
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
86
12235
20
6
Напиши коментар Коментари
78
0
 
0
 
! Отговори
bogomil.avramovhemy преди 11 години
До krivak - Т.Н. ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ БИВА ГЕНЕРИРАН ОТ САМАТА НАЦИЯ. У НАС - ОТВСЪДЕ Е ОТВЪН НАЛОЖЕН.
77
0
 
0
 
! Отговори
bogomil.avramovhemy преди 11 години
До Анонимен - ГОДИНА 1971.- ЛЕНИНГРАД - ЧАРОВНО И ЖЕЖКО ЛЯТО. ЕДНО ПРИЗЕМИЕ С ОГРОМНИ ПРОЗОРЦИ. КОЕ-КАКИЕ-ТО БАБУШКИ В БЕЛИ ПРЕСТИЛКИ И БЕЛИ ТЮРБАНИ - ОКОЛО ЛАМАРИНЕН КУХНЕНСКИ ПЛОТ. ПИТАМ МОЯТ СИ ЧАСОВОЙ - КОИ СА ТЕ. ОТГОВОРЪТ - ОБЩЕЖИТИЕ ЗА ПЕНСИОНИРАНИ ЖЕНИ-ПИЛОТИ ЛЕТЯЩИ НА Т.Н. "ЕТАЖЕРКИ" (ПО-2!?!). МОЖЕ ДА МЕ Е ИЗЛЪГАЛ - ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО. САМОТНИ ЖЕНИ ПО СВЕТА - КОЛКО ЩЕШ . . .
76
0
 
1
 
! Отговори
bogomil.avramovhemy преди 11 години
До Анонимен - НАЦИСТКА ГЕРМАНИЯ - ПРИ ПОМОЩТТА НА САЩ - СЕ БЕ ПРЕВЪРНАЛА С СТРАХОТНА ВОЕННА СИЛА. ДОКУМЕНТАЛНИ ФОТОСИ СРЕЩАТ АДОЛФ ХИТЛЕР С ПРЕЗИДЕНТА НА "IBM". ЧРЕЗ СОРТИРОВАЧНО-ИЗЧИСЛИТЕЛНИ "IBM-GERMANY" Е ИЗВЪРШЕНО ПЪРВОТО СРАВНИТЕЛНО ТОЧНО ПРЕБРОЯВАНЕ НА СТРАНАТА В СРЕДАТА НА ТРИДЕСЕТТЯХ ГОДИНИ НА МИНАЛИЯТ ВЕК. ОЧЕВИДНО ЦАР БОРИС ТРЕТИ ОБЕДИНИТЕЛ СИ Е ВЪОБРАЗЯВАЛ, ЧЕ СРЕЩАТА С ПОЛКОВНИК ДОНОВАН Е ЗА БЪЛГАРИЯ ПОЗИТИВНА. БОМБАРДИРОВКИТЕ НА ВВС-САЩ ЗАПОЧВАТ ЕДВА СЛЕД НЕГОВАТА КОНЧИНА.
75
0
 
1
 
! Отговори
bogomil.avramovhemy преди 11 години
До Ядосан - ВСЯКО ИГНОРИРАНЕ НА МИНАЛО ПОЧИВАЩО ВЪРХУ ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТИ - КАКТО ДА ПОГЛЕДНЕШ - Е НЕДОСТОЙНО. БЕЗ ДОКАЗАНО МИНАЛО - НЯМА ПЕРСПЕКТИВНО БЪДЕЩЕ - ЕТО ЗАЩО!?! - КРЕТАМЕ НЕ НА ЕДНО МЯСТО - А НАНАЗАД . . .
74
1
 
0
 
! Отговори
do 53 преди 11 години
Като написах Детройт в гугъл и всички негативни снимки за запустелите заводи са от РУСКИ САЙТОВЕ. Какво да приказвам. Тя и кока колата е отровна.
73
0
 
2
 
! Отговори
до 27 и 28 преди 11 години
Ми защитете се бе. Като продължават и до ден днешен да ви убива, тогава се защитете. Българинът все е жертва, еее мама му *****. Обявили сме война, има бомбардировки. По време на война няма правила, особенно за този, който ще я спечели. *** били, гадни били. Война е това бе, льохмани разлигавени. Войната е грозна и изродска. Няма цивилни, няма военни. Всичко е под бомбата. Да не се трепе мирно население са дрън дрън глупости за замазване на очите. Нали срещу една нация се биеш!!!
72
0
 
4
 
! Отговори
до ? преди 11 години
Е какво? Да им се радваме както теб ли?
71
1
 
1
 
! Отговори
Гост преди 11 години
Съгласен съм. Ще става по-зле. Строителството продължава. Сега строили комплекс около Икеа. Предполагам ще заграбят и земите между бистришко шосе и Младост. Преди 10-тина години нагоре след Тодор Каблешков (Билата на България) нямаше почти нищо, ливади. Сега е цял квартал, който е и некадърно построен - с тени улици и без едно дърво между сградите.Започнали са строителство и по протежение на България - над боянското гробище, вероятно ще успеят да слезнат надолу.
70
1
 
3
 
! Отговори
Софиянец преди 11 години
До Гост. Преди като дете много ходех пеша. Сега не слизам от колата, което е лошо! Почти целия град го знам на пръсти. Говоря за стара София. Новите комплекси не ги познавам добре. Тъй като нямам "село" много ми е мъчно, че моят град заприлича на село! Това е ! Нищо лично към никой! Могли дошли, устроили се!
69
1
 
1
 
! Отговори
Гост преди 11 години
Софиянец, добра идея. Преди време имаше такива снимки и в един друг сайт, не го помня. От 2-3 години се заглеждам нагоре по фасадите и оставам очарован. Специално за твоята снимка ще огледам сградата за да видя дали си личи кърпенето след тази бомбардировка, но се озадачих.Поздрави!
68
1
 
1
 
! Отговори
Софиянец преди 11 години
До Гост. Позна!! Малко се е изменило. Там откъдето е снимал фотографа е паметника на Патриарх Евтимий! Има още една, две нови сгради. Бившето кино "Дружба" и тази на "Булгартабак"! Да си жив и здрав!!
67
5
 
5
 
! Отговори
? преди 11 години
До АнонименХаха, само символично им обявяваме война а? Ами дай само символично да го набия на жена ти, само символично, нищо лично нали... Може ли да си толкова наивен бре, някой ти обявява война, и ти какво очакваш, да ти пускат кока-кола от небето ли? Боже, как може да има толкова глупави българи? Пак ние не сме виновни изобщо, ние им обявяваме война, ама невинните ние, трябвало е да ни пускат кока-кола от самолетите. Минало, свършено. Победени сме и толкова. Приемете го и напред.
66
0
 
1
 
! Отговори
Гост преди 11 години
Към Софиянец: това кръстовището на Левски и Граф Игнатиев ли е? Прилича доста и почти всичко напомня...
65
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Софиянец",много добре знам, че "тази картичка, ***, не е от "социализЪма"!!"Иронията ми беше за друго нещо, но май не схвана. Нищо. Следващият път.Така или иначе самият живот те опровергава.Поздрави.
64
3
 
3
 
! Отговори
Софиянец преди 11 години
Защо ли всеки *** го избива на политика? Да, мечтая, да се върне софийското жителство за да се избавя от такива "софиянци" дето не познават улиците на "родния" си град!?!
63
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чарлз Портал с одобрението на военопрестъпника Чърчил,стои зад "тактиката"за"убиване на морала на цивилното население"чрез нощни бомбардировки над гъсто населени с цивилно население градове.(Spartacus Educational-има биографията на нечовека).
62
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В края на войната руската военна индустрия бълва оръжия и често самолетите са остарявали, без да са влизали в бой.Мобилизацията е била масова, и много жени са влизали в армията.Доста от тях са били обучавани да летят на набързо преоборудвани самолети, които са носели само по една бомба.Летели са след водач- летец, защото са били обучени набързо.През нощта.Летели до немските позиции, пускали бомбите и след водача се връщали.Всявали ужас.Наричали ги ,,СРЕДНОЩНИ ВЕЩИЦИ,, Сталин ги забравил.......
61
4
 
2
 
! Отговори
Софиянец преди 11 години
Тази картичка, ***, не е от "социализЪма"!! Ти си мечтаеш! Я кажи, отворко, за трамвай номер 3? Селянче си ти!!
60
1
 
5
 
! Отговори
история преди 11 години
Великобританските въздушни сили извършват поредното военопрестъпление след като започват Втората световна война обявявайки война на Германия.
59
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Коментаторът "Софиянец" още живее в социализЪма и си мечтае за жителството. Нищо, нека мечтае.