Коефициент на полезно действие - 0%
Коефициент на полезно действие - 0%
Снимка: varg vikernes | 28 май 2016 07:43
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
43
7824
8
8
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
до фарт преди 7 години
Абе маламашник, ти кодекс на труда виждал ли се? Частта за почивките известна ли ти е? Агент си на правителството... да бе, колкото аз съм агент на ЦРУ. Отиди прочети кодекса особено частта с полагащите се почивки, прочети и странично при високи температури и работа на открито как се процедира и така. Е заради такива комунисти, нещата са зле. Сочиш другите, без да ти увира главата да разбереш и капчица от фактите. Какво нарушаване на трудовата дисциплина бе братче, тва е само в твоята тиква....
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обмисляли са как по-добре да свършат работата.Или пък как по-малко работа да свършат.
19
0
 
4
 
! Отговори
Coco jambo преди 7 години
Coffee time!:-)
18
0
 
1
 
! Отговори
А преди 7 години
До АнонименТВОЯТ ПРАВОПИС Е КАТО НА ПЕЩЕРЕН ЧОВЕК
17
0
 
1
 
! Отговори
ЕДИН преди 7 години
НЕ РАБОТИ,А ДРУГИТЕ МУ ПОМАГАТ!
16
2
 
4
 
! Отговори
Хахото преди 7 години
реално на началниците не им пука дали чистачите говорят по телефона или правим други неща, но тук където живея няма много железничари с които да излизам, затоваа пък има много навити чистачи с хубави телефони и много надарени, не мога да се оплача разширявам кръга доволно с нови маже
15
2
 
6
 
! Отговори
Хахото преди 7 години
До vargЕ аз отново казвам - не виждам някакво брутално погазване на трудовата дисциплина. И тук, където живея, съм виждал подобни картинки. Например, чистачите по улиците говорят по телефона докато работят! Сигурно ако видиш нещо подобно ще го снимаш също. Но на никого не му пука, реално, дали говори по телефона или не. Така че не виждам нещо проблемно в снимката ти!
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре, че е Фарт да снима и да се бори с несправедливостите в живота.
13
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И в този ред на мисли да попитам защо уважаемия фотограф - репортер не е на работа в 14:40 а се шляе по железопътните линии? Кой и защо му плаща пари и на чий гръб живее за да си позволява да плюе по хора на които не познава спецификата на работата.НКЖИ е на печалба за разлика от БДЖ. Те вкарват пари в бюджета така, че какво правят работниците не е работа на *** и пульо. Не им плаща той заплатите. Особено дето е на социални помощи.
12
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А умният възмутен репортер фотограф дали не се замисли, че чакат влак? По тези линии вървят влакове. Ремонти могат да се правят само в точно определено време. Нарича се прозорци. Товарните влакове могат да ги забавят за което плащат неустойка но пътническите не могат. Затова работниците работят само когато има прозорци. Останалото време чакат. Като външна фирма подизпълнител ми се е налагало да чакам по 2-3 часа за да работя 40 минути на гарата. Стоиш и чакаш. Зависиш от влаковете.
11
1
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Малки им заплатите, та за това, както всички пискат в Бг..
10
1
 
6
 
! Отговори
Хахото преди 7 години
До АнонименСигурно има някакви специфични професии, където има норма, разбира се. Поточни линии някакви в производството - на коли, телефони, шивачки (както си споменал). За там съм съгласен. Има! Граничещо е с робство и винаги е било силно критикувано. Ама за работници по ЖП линии норма... Или пък журналист... Хайде моля ви се! Работата трябва да се свърши в срок! Това е! Има разлика между това да се свърши в срок и да се свършва с предварително определени норми на ден!
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Хахото Хахо, колкото и да те учудва, точно в дивия капитализъм сме.Работя в Българо-испанска фирма, в България. На норма сме.Остави, че ти търсят време за изработка, ами и ако нещо се бракува по твоя вина, хайде, да не е първия път, но за втория-третия, те глобяват.Никой, даже и твоите любими капиталисти, няма да те държи да си клатиш краката на щат, изсмукват те до последно, норма,а камери не са монтирали само в тоалетните. Шивачките, обаче са по-зле-тяхната норма е стотинки за манипулация
8
5
 
1
 
! Отговори
Хахото преди 7 години
До vargЧакай сега малко! начи, работодателят хем не го интересува колко време ще отнеме писането на 2-3 статии, хем иска работата да бъде свършена навреме!? Какво последно!? А иначе по-добре да не започваме тази тема "комунизъм vs демокрация". Всеки е прав за себе си. Просто знам аз как живях по времето на комунизма в БГ, как живях след комунизма за малко време в БГ и как живея сега! От трите, преди 89-та беше най-трагичната работа. Но това е от моята гледна точка. Пи теб е било различно, явно
7
5
 
1
 
! Отговори
varg преди 7 години
До Хахотоеми то затова нямаш никакво имущество никакво жилище, нито гараж, дори кучешка колиба нЕмаш, а старата таратайка която паркираш пред панелната килия не я брой клош. Единственото с което можеш да се похвалиш е стажа като хамалин или бърсане на маси по кафетата из дания и виШо на преклона възраст 30+ години, тамън за пред пенсия, а за семейство направо в следващия живот го остави че в този оскотя малко в повече, нЕма измъкване, а българите от Новия Свят само могат да ти пращат поздрави
6
6
 
1
 
! Отговори
Хахото преди 7 години
И отново с първично мислене! Кой работи на норма в днешен свят бе, приятелче!? Да не сме в дивият комунизъм, че да работим на норма? Това да работиш на норма е най-голямата грешка, защото в стремежа си да я изпълниш на всяка цена, то си склонен и да вършиш работа "през пръсти". Следователно, некачествена! Доводите са ни издържани, но ти като че ли не можеш да схванеш какво се пробваме да ти кажем? Че вижданията са ти примитивни! Човек ще остане с убеждението, че си привърженик на комунизма.
5
2
 
3
 
! Отговори
Хахото преди 7 години
И Варг, както си го казал: поне можеше единият да се разхожда, за да симулира работа. Не мислиш ли, че ако тези наистина са някакви скатавки, то не са усъвършенствали процеса на скатаване? Не един - всички щяха да се правят, че работят. Но всъщност, нищо нямаше да вършат! Така ли предпочиташ да е!? Или ти просто искаш да видиш, че маат с кирките и значи всичко е точно!? И отново ви казвам: непрекъсната работа не гарантира добра работа!
4
3
 
12
 
! Отговори
Хахото преди 7 години
Добре де, ама какво от това? Не може ли да са седнали да си вземат почивката в 15ч. една идея по-рано? Нещо супер тежко да са свършили малко преди да минеш и да са решили СЕГА да си починат? Отново ви казвам: недейте да си мислите, че трябва да се работи постоянно. Още по-малко пък да гледате в паничката на другия. Така са преценили, така са направили! Ако не е направено като хората, ще си понесат последствията! Ако е направено - всичко е точно!
3
3
 
23
 
! Отговори
1234 преди 7 години
Vargi ,това което правят тези хора си е яко бачкане!Вземи вдигни едно парче релса 1 м тежи поне 90 кила да видиш за какво става реч!Това не е като да продаваш прашки в магазин ,дай 2 лева и хоп от един джоб е другия..Ако искаш отиди блъскай при тях от сутринта до вечерта да им полажеш 100% КПД и на другия ден ще ходиш като колянов вал!А 2-рия ден ,ами седмица ,месец ..години!?Отиди снимай някои чантаджии къде са се намърдали из разни заключени стайчки и се чудят как да си разнообразят деня.
2
3
 
3
 
! Отговори
Хахото преди 7 години
Трябва да се научите, че многото и непрекъснатата работа не гарантират добре свършена работа. Гарантират яко стрес, умора и допускане на грешки! Това трябва да възприемете. Докато не го направите - ще важи максимата за вас "Те ме лъжат, че ми плащат, аз ги лъжа, че им бачкам".