Халвата от моето детство
Халвата от моето детство
Вчера в едно списание попаднах на реклама на халва от времето на бай Тошо...колко вкусна беше само тази халва :) Снимка: Miro | 29 май 2013 08:39
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
21
15909
16
1
Напиши коментар Коментари
20
2
 
6
 
! Отговори
продължение преди 10 години
До ОСВЕН ХАЛВА...Образованието започваше и завършваше със: "За тебе, Партийо любима".Живеехме в изолация, сред доносници в блока и в службата.Израснаха поколения в робство.Сега берем плодовете.Преди да си отидем от този свят, децата ни трябва да знаят:живяхме в концлагер, където свинете ядяха живи хора в Белене! Позор за безпаметните!
19
2
 
3
 
! Отговори
Росица преди 10 години
До ОСВЕН ХАЛВА...Имахме армия, но я командваше СССР - справка - 1968г - Чехословакия.Имахме национално самочувствие на васали.След това дойде демокрацията, но понеже не я познавахме, я сбъркахме със слободията.Хора с малък интелект, но с голяма алчност изнесоха парите на България чрез външнотърговскитедружества. Те бяха завършили Висшата партийна школа.Те разрушиха държавата и продадоха народа си, защото цялата власт беше и си остана тяхна.Образованието започваше и завършваше със :"За тебе,
18
4
 
6
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Това сте само залупени келешчета с жълто около устата. Втълпили им, че едно време било рай. Абе, аланкоолу, ти нямаш представа какво значи празен магазин, бе! :))) Баси, сега всеки минимаркет е рог на изобилието в сравнение с тогавашната бакалия. В цялата държава имаше един единствен вид сладолед на клечка и се появяваше веднъж в месеца.
17
3
 
6
 
! Отговори
няма име преди 10 години
До не: Нямат разбиране, бате тия. Те продължават да бленуват за армия, моля ти се, и други такива. И понеже младостта отмина в соц. безгрижие, сега от "Времето на бай Тошо по-убаво нема". Като отидете при него ще се разберете!
16
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"колко вкусна беше" - Да, ама не чак толкова!... Просто, тогава си бил по-млад и с повече жизнен и "вкусов" тонус, а и нямаше почти нищо като алтернатива достатъчно качествено от сладкарските неща, шоколадите и пр., така че тази халва ти се е струвала супервкусна. Аз пък, си спомням колко фантастично хубава като вкус и изглед беше халвата, която много рядко донасяха от Гърция мои роднини. Нямаше почти нищо общо с "грубата" българска тахан халва.
15
5
 
7
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Специално халвата си е абсолютно същата. С тая разлика, че сега в магазина има 10 вида, а тогава и обикновената тахан-халва беше дефицит. Кутията на снимката е отпреди 70-те. В края на комунизма имаше само малки разфасовки.
14
8
 
3
 
! Отговори
не преди 10 години
И още нещо - светът е започнал, и ще завърши с комунизъм. Преди девети не сме имали ни армия, ни здравеопазване, ни нищо. Даже и България не е съществувала! ... Да, ама не!
13
3
 
7
 
! Отговори
vale_karo преди 10 години
Много обичах сутляш/варен ориз в прясно млеко/.Да сте виждали такива естествени продукти в нашите сладкарници?
12
11
 
6
 
! Отговори
не преди 10 години
Това, което построи Тато ние още не можем да го изплатим, защото е построено със заеми. Разберете го най-накрая, бе мама му стара! Затова падна комунизма! Просто държавата е била във фалит.
11
0
 
1
 
! Отговори
До 11 преди 10 години
1
10
3
 
17
 
! Отговори
4 преди 10 години
Прав ще излезе Бойко Борисов, когато каза, цитираме едно към едно:"Това, което Тодор Живков построи - ние не можем да го боядисаме!".
9
5
 
22
 
! Отговори
ОСВЕН ХАЛВА... преди 10 години
Имахме армия.Имахме и национално самочувствие.След него дойдоха разрушителите, чуждопоклонниците...Хората с малък интелект, но с голяма алчност.Те разрушиха държавата и ни продадоха заедно с народа.Сега се опитват да ни убедят, че преди 10-ти ноември сме живели в концлагер с черепи и кости.Истината е, че живеехме в държава, в която здравеопазването беше безплатно и много добро, а образованието ни - на едно от първите места в света.Имаше и много лоши неща.Но имаше и много хубави.Прав ще излезе Бойко Борисов, когато каза, цитираме едно към едно:"Това, коет
8
11
 
5
 
! Отговори
Халваджия преди 10 години
Халвата си е същата. Много ми беше сладка защото нямаше нищо сладко за ядене. Ако някой ми подареше шоколад му се радвах както сегашните деца се радват като им подарят плейстейшън.
7
4
 
13
 
! Отговори
К преди 10 години
Тоя БББ наистина е ***, какво общо има скапаният комунизъм с халвата, локума или розовото масло например?
6
4
 
40
 
! Отговори
... преди 10 години
От тук нататък за такива истински продукти, само по книгите и в часовете по историята ще четем и чуваме!
5
1
 
32
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Точно тази не я помня. Имаше една пак голяма (0.5 - 1 кг.) с червени кантове. Колко сме изяли от нея в детската градина върху филия с масло :)
4
0
 
46
 
! Отговори
до 2 преди 10 години
Първо е 5 кг чист продукт ,а второ да те светна ,че тая глупост мантрическа дето ни я излизаваш просто не минава.На български за кратко .., на пазара дали един продукт е дело на комунисти или на демократи или дори ескимоси просто няма никакво значение.Заради такива лумпенизирани в мисленето които отричаха всяко достижение на родното и го хвърляха в калата защото било комунистическо .., сме на тоя хал.Една хранително вкусова корпорация купува масово стари брандове ,да не давам примери.
3
17
 
34
 
! Отговори
az преди 10 години
***,комунизма ли произвеждаше халвата...
2
56
 
22
 
! Отговори
bbb преди 10 години
нали мразите комунизма закакво милеете за неговите продукти7
1
3
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не беше "с миризма на" и имаше известно съдържание, а не от А до Щ с кодове след тях.