Утре градусите леко се качват, жегата остава

Максималните температури ще стигнат 30 градуса
13 апр 2024 13:19, Александър Попов
3
Утре градусите леко се качват, жегата остава
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно ясно. Над източните райони облачността ще е разкъсана, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Минималните температури ще са между 9° и 14°, в София – около 8°.

Утре ще бъде предимно слънчево. Около и следобед над планинските и източните райони временно облачността ще се увеличи. Ще духа слаб западен вятър, който вечерта ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 25° и 30°, по Черноморието 20°-24°, в София – около 26°. Атмосферното налягане ще продължи бавно да се понижава, но ще се задържи по-високо от средното за месеца.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, около и следобед с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 20° и 24°. Температурата на морската вода е около 15°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево, следобед с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - около 10°.

В началото на новата седмица вятърът ще се обърне от юг-югозапад, ще бъде до умерен и с него ще се затопли още, дневните температури ще достигат и надхвърлят 30°, в отделни райони до 33°-34°. Сутрешните температури също ще са високи, във вторник в повечето места между 13° и 18°. Ще бъде с разкъсана висока облачност, която във вторник от югозапад ще се увеличава, вплътнява и снижава. Привечер във вторник на отделни места в крайните западни райони е възможно да превали краткотрайно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: времето
Още от Снимка на деня
Времето днес: Летни температури, на места ще превали
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Жега!!!
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ще те нарисувам, планина, и ще взема с четките на птичките песента, на планинаря написаните писма и ще направя вълшебна дъга.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Може би към планината!