М. Боршош: Полицията не е реагирала адекватно на ситуацията в метрото

Като издател напълно поемам отговорността и смятам, че сме постъпили правилно, заяви Мирослав Боршош.
3 сеп 2006 14:50,
М. Боршош: Полицията не е реагирала адекватно на ситуацията в метрото
Боршош каза, че е доволен от резултата на разследването на вестника и не приема внушението,че някой трябва да се извини. Снимка: Булфото
Издателят на в. "Новинар" Мирослав Боршош каза на пресконференция в БТА, че от информацията, с която разполага, смята, че полицията не е реагирала адекватно на ситуацията в столичното метро. На 31 август журналистът от "Новинар" Ангел Зафиров остави кашон, пълен с бутилки с течни химикали на спирка "Сердика", провокирайки реакцията на полицията.

Като издател напълно поемам отговорността и смятам, че сме постъпили правилно, заяви Мирослав Боршош. По думите му  идеята за материал, описващ как се прави бомба, е на журналиста Ангел Зафиров, но решението за вкарването на кашона с химикалите в метрото е на самия Боршош. Той каза, че е доволен от резултата на разследването на вестника и не приема внушението, че някой трябва да се извини. Според Боршош подобно разследване показва няколко неща - реакцията на МВР; че вътрешното министерство е превърнало случая във фарс срещу една медиа, а така също и че хората очевидно се страхуват от подобни експерименти и не ги приемат изцяло. Според Боршош обаче станалото в метрото няма само негативен ефект, защото е помогнало да бъде повишена сигурността там.

Мирослав Боршош обясни първоначалните коментари за адекватна реакция от страна на полицията с липсата на информация как точно са се развили събитията в метрото. Днес той каза, че Ангел Зафиров се е опитал да привлече внимание с носения от него кашон още с влизането си, но това е станало след около 30-40 минути. Според Боршош в метрото не е имало евакуация и паника и всеки човек би могъл да носи подобни химикали и дори да ги забрави там. Разследването нямаше да бъде докрай реално, ако веществата не бяха истински, смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание