Нов шанс за делото за убийството на Надежда Георгиева

На 13 юли съдът върна на прокуратурата за доразследване в едномесечен срок делото
8 окт 2006 12:02,
Състав на Софийския градски съд утре за пореден път ще се опита да даде ход на делото за убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева.

На 13 юли съдът върна на прокуратурата за доразследване в едномесечен срок делото. Това стана по искане не адвокатите на подсъдимите Орлин Аврамов, Пламен Калайджиев и съпругата му Димитрина Калайджиева, която е в Англия. Тамошните власти още не са я екстрадирали, защото не намират искането на българската страна за основателно.

В мотивите си за връщането съдът тогава посочи, че в обвинителния акт не са отразени всички обстоятелства по делото, размествани са страници, липсват снимки. Не е ясно и по какъв начин всеки един от подсъдимите е допринесъл за смъртта на адвокатката.

Ямболската адвокатка Надежда Георгиева беше открита мъртва в дома си в столичния квартал "Стрелбище" на 28 февруари 2000 г.

При първоначалния оглед е установено, че главата на жертвата е почти разполовена с кухненски сатър, нанесени са общо девет удара отзад по главата и раменете, като оръжието на престъплението не е намерено и до момента.

Делото ще гледа съдия Вера Чочкова. Роднините на убитата адвокатка са завели и граждански иск за 200 000 лева.

На 13 септември главният прокурор Борис Велчев заяви, че в съда е внесен нов обвинителен акт по делото за убийството.

На 30 март тази година следователят Илия Илиев /60г./ почина в Съдебната палата докато чакаше за среща с Борис Велчев. Илиев е работил по случая с убийството на Надежда Георгиева.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание