Без камиони по софийските улици

От днес е в сила забраната на софийският кмет Бойко Борисов за влизането на тежкотоварни автомобили с допустима максимална маса над 10 т.
24 юни 2007 10:28,
7
Без камиони по софийските улици
Тежкотоварните камиони вече няма да минават по софийските улици. Снимка: Булфото
От днес е в сила забраната на софийският кмет Бойко Борисов за влизането на тежкотоварни автомобили с допустима максимална маса над 10 т. (общото тегло на автомобила и товара) по улиците и булевардите на столицата, в зоната с граница Софийски околовръстен път, като същият не влиза в обхвата.

Заповедта е с цел да се запази целостта на асфалтовата настилка и да се избегне появата на дупки и пропадания вследствие високите температури.

Забраната важи до второ нареждане на столичния кмет. Контролът на заповедта Бойко Борисов е възложил на органите на Отдел „Пътна полиция” при Столичната дирекция „Полиция” (СДП).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
31
 
! Отговори
Raptor преди 16 години
abe sq sutrinta bqh na izpit v NBU i kato si trugvah nqma da vi kazvam kakvo beshe po ulicata ot sqkvi kamioni!!! Pozvolih si da zasnema polojenieto i ogromniq praholqk, koito vdigat kamionite. Tiq ot putna policiq ne si vurshat rabotata izobshto....to si im lichi che sa strahlivci....samo tva che imat palka gi kara da se chuvstvat koi sum az!!! Nachi chesno vi kazvam taka se nerviram che po nqkoga mi se iska da imam edin kalashnik i kato gi pochna vsichkitee tiq leleee....she uchistq zemqta ot takiva bokluci!!!!
5
0
 
31
 
! Отговори
Камиончо преди 16 години
Ами бетоновозите и самосвалите , които задръстват улиците ????
4
0
 
31
 
! Отговори
преди 16 години
imenno za tova novite logistichni centrove se pravqt okolo sf, a ne v sofia
3
0
 
31
 
! Отговори
mladen преди 16 години
Това добре, но ако успее и да накара тия от Чистотата да събират *** нощем а не през деня между 06.00 и 22.00 часа ще бъде още по-правилно и наистина ще намали трафика на огромни тежкоподвижни прасета, които наистина правят движението в софия невъзможно
2
0
 
31
 
! Отговори
Svetlio Blyahoff преди 16 години
Направи марла разлика ако обичаш!! Говориме за рамките на града, а не за цялата държава. Ако се поинтересуваш малко ще разбереш, че има Европейски ( и не само) столици, в които движението на такива камиони е забранено целогодишно. Според мене решението е правилно и трябва да остане в сила за постоянно. Извън околовръстното могат да се направят достатъчно складове, в които да разтоварват големите камиони и от там в столицата със значително по-малки или микробуси. Може и така нали ? Какъв е смисъла от тия 10 тона по жентралните улици ?????
1
0
 
31
 
! Отговори
Opa преди 16 години
Точно така ! С цел да се запази асфалта камиони въобще не пътуват по пътищата на южна Италия, Испания,Близкия Изток, бе навсякъде дето е над 35 градуса не пътуват камиони. Те там прекарват стоките на ръце ! Щото ,нали разбираш- асфалта ще се прецака ! Ми турете нормален асфалт ,не толкова нежен !!!!!