Доказаха „гърбиците” по Цариградско, пак отпочват ремонт

14 са откритите неравности; след месец почват да преасфалтират; парите за ремонта - след това
27 авг 2007 15:15,
32
Доказаха „гърбиците” по Цариградско, пак отпочват ремонт
Експертизата установи, че неравностите на 14 места по „Цариградско шосе” в София са над допустимото. Снимка: БГНЕС

Неравностите на 14 места по „Цариградско шосе” в София са над допустимото.

Това показват резултатите от експертизата на лабораторията към Фонд „Републиканска инфраструктура”.

Причините са разположените на 2.5 метра шахти, които е трябвало да бъдат свалени преди асфалтирането, съобщи зам.-кметът по транспорта Велизар Стоилов.

Друга причина за неравностите са кратките срокове, в които са били извършвани ремонтите, високите температури и бързото пускане на движението.

Участъкът от Ректората на Софийския университет до Орлов мост, както и по моста, отговарят напълно на изискванията за надлъжна равност, сочи експертизата.

Постигната е договореност с изпълнителя "Пътища и съоръжения" до месец да се извърши пълно геодезично заснемане на преасфалтирания участък.

След това ще се установят неравните участъци и те ще бъдат преасфалтирани.

Специалистите обаче смятат, че участъкът не трябва да се преасфалтира веднага, а да се изчака до месец естественото слягане на платното вследствие на движението по него.

Изпълнителят ще получи парите за извършеното преасфалтиране едва след отстраняването на неравностите, каза Стоилов.

В края на миналата седмица Велизар Стоилов обяви, че евентуално преасфалтиране и изравняване ще се изъвршва само през нощта, за да не се налага затваряне на пътя.

Междувременно от фирмата извършили ремонта „Пътища и съоръжения” съобщиха, че ще отстранят за своя сметка неравностите по „Цариградско шосе”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
слагаите павета щом не можете асфалт
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
"Изпълнителят ще получи парите за извършеното преасфалтиране едва след отстраняването на неравностите, каза Стоилов". Какви пари бе, законовия гаранционен срок е 5 години, а не защото ремонта е толкова качествен, че ще издържи 5 години, както се хвалеше г-н кмета.
9
0
 
0
 
! Отговори
dfdsgf преди 16 години
Bate Bojko si wkara awtogol s towa Carigradsko shose i nekadyrniq remont. Bate Bojko zapalwa dupkite i remontira, ama ne taka, kakto trqbwa. Kakto sa kazali horata - Byrzata rabota - sram za majstora.
8
0
 
0
 
! Отговори
pada boiko преди 16 години
Цариградско шосе е по зле от преди ремонта. По принцип целия ремонт бе парвеню на Бойко и абсолютно ненужен. С тези пари можеше да се запълнят една камара дупки в София. Защо не оправи Симеоновско шосе в участъка от околовръстното до Г.М. Димитров, защо не оправи бул. Черни връх между х-л Хемус и х-л Кемпински Зографски ! Там е като лунен пейзаж. Довода на Бате Бойко че ремонт по Цариградско шосе не е правен от 1987г и ли не помня точно кога. Бате Бойко, смешнико, в Германия половината аутобани са правени от времето на Хитлер ! И не са мръднали ! Ама са направени като хората ! Един път ако се направи ката хората не се пре-асфалтира всяка петилетка. *** ! Като става въпрос за дупки, в 1000 Евро на квадрат квартала Лозенец - малките улички са бегай да си играеш не са дори най-елементарно запълвани дупките от години. Защо Бойко не кара строителните предприемачи, които строят колосални кооперации в Лозенец, поне като им дава разрешение за строителство да не ги задължава да правят наново улиците които разбиват. Е вярно те са му приятели
7
0
 
0
 
! Отговори
asfalt преди 16 години
predi 89 godina Italianska firma e asfaltirala Carigradsko i e dala garancia ot 15 godini.Sega za purvi put se preasfaltira i to neka4estveno.Az si napravih izvodite za vas ne znam.
6
0
 
0
 
! Отговори
pijo преди 16 години
нали беше "гладко като езеро"?!? друса като по паветата! д*ба и мърлявата работа!
5
0
 
0
 
! Отговори
Edna преди 16 години
Така като чета, разбирам, че ще им се плати за първоначалния ремонт чак след като изравнят нещата, а не че ще им се плаща втори път. Ако питате мене, да хващат по една едра шкурка и да лъскат на ръка неравностите. Това ще ги научи:)
4
0
 
0
 
! Отговори
L. преди 16 години
Явно само в България има жега, движение и улици за асфалтиране...
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ТРЯБВА ДА ИМА УВОЛНЕНИ ЗАРАДИ КОРУПЦИЯ СЪС СИГУРНОСТ СА ИКОНОМИСАЛИ--КАК КМЕТА НЕ ГО БЕШЕ СРАМ ДА ПРЕРЕЖЕ ЛЕНТАТА АКО Е ИМАЛО ТАКАВА
2
0
 
0
 
! Отговори
gogo преди 16 години
Чакай бе, нали изпълнителя "Пътища и съоръжения" беше да гаранция за настилката, какви допълнителни пари сега ще им се плащат?
1
0
 
0
 
! Отговори
Joro преди 16 години
1 км не могат да асфалтират, 1 км... същото е в цяла България.