Прахта над София - 7 пъти над нормата

"Има леко завишение на азотните окиси, но то е под нормата", увери министър Джевдет Чакъров
3 юли 2008 10:04,
39
Прахта над София - 7 пъти над нормата
Снимка: БГНЕС

7 пъти над нормата е прахта във въздуха над София, каза министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров.

Не е регистрирано завишение на други вещества.

"Има леко завишение на азотните окиси, но то е под нормата", увери Чакъров.

В района на взривовете е изпратена подвижна лаборатория, която да измерва въздуха там.

В столицата измервания се правят на Орлов мост, "Надежда", Красно село и "Дружба".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Андон Андреев преди 15 години
СЕЛЯНИТЕ ДА СИ ДИШАТ ЧИСТИЯ СЕЛСКИ ВЪЗДУХ И ДА НИ ОСТАВЯТ ДА СИ КАРАМЕ НА СПОКОЙСТВИЕ КОЛИТЕ ПО СОФИЙСКИТЕ УЛИЦИ
17
0
 
0
 
! Отговори
а преди 15 години
живяла съм в Москва и Будапеща. Как там не се намери един човек, който да каже "Отивай си в България, отивай си на село". А тук редовно ще се намери някой умник, който да се прави на диспечер и да ми определя къде да живея. Не ви ли омръзна вече? Живеем във време, в което всеки може да си хване чантичката и да отиде да живее където му е удобно или където го отведе по-добро предложение за работа ... Така, че скъпа "случайна" не ми направлявай живота, не ми определяй къде, как и кога да живея. А по отношение на селяни и граждани - може да не съм от София, но имам в пъти по-добро възпитание от "софиянците" от Люлин примерно (нищо лично към квартала, просто всички, които познавам от там са далеч от представите ми за възпитани хора).
16
0
 
0
 
! Отговори
gala преди 15 години
Vij kakvo sofiankata,probvai ti da se prepitava6 v malkiq grad, da u4i6, da se razviva6.Tova se nari4a urbanizaciq(vij kakvo ozna4ava termina).Ina4e da ti kaja ne sum umrqla za pra6nata,zadrustena i mrucna Sofiq.Ako imam vuzmojnost vednaga bih se mahnala.I drugo da te pitam baba ti ot kude e?Sigurno ot nqkoe kitno selce.Az sum selqnka,za6toto sum rodena na selo i se gordeq s proizhoda si .No vie nadmennite grajdani sus selski mantalitet vijte purvo sebe si , togava davaite mnenie za drugite.
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Отказвам да живея на село и единственния ми контакт с цивилизацията да е интернет или някоя случайно минаваща кола."- Хахаха живей си в цивилизацията и дишай мръсния въздух тогава, никой не те кара да се местиш на село:)
14
0
 
0
 
! Отговори
vesi преди 15 години
дойдохте, напълнихте софия....данъци никакви не плащате....задръствания........помислете сами...
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
nai -obi4am takiva naduti puiki kato .............se6tate se - kato takiva koito se izkazvat taka.Dobre 4e nie horata ot drugite rodni mesta doidohme v Sofiq, 4e da vi oblagorodim,za6toto po-golqma 4ast ot sofiancite sa murzelivi i samo iskat pari bez da ba4kat.
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
живея в столичния елитен квартал Лозенец вчера за пръв път от 8 години насам ни измиха улицата...сега с тия взривове пак няма да се радваме на малко чистота... за жалост няма къде да замина на село... така че хората от провинцията поне може да се спасяват.
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Май си се надишала с нещо тази сутрин! Какво общо имат хората в София /освен че са потърпевши/ с взрив в склад. Проста женаq с просто изказване- айде слагай си сламената шапка да не вземеш и да слънчасаш и отивай да се буташ в градсия транспорт...или извинете сигурно си на работа.... във форумите...
10
0
 
0
 
! Отговори
случайна преди 15 години
Всичко ще се оправи, когато новите софиянци си отидат по родните места, София е напълнена с какви ли не ***, кой от къде, да си ходи. Колко ни беше хубаво по Великден - софиянци си отидоха на село.
9
0
 
0
 
! Отговори
грамотна преди 15 години
Думата "прах" е от мъжки род и моля ви - прахът, а не прахта!!!
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
a da vidite kvo im e bilo na dinozavrite:)
7
0
 
0
 
! Отговори
gtr преди 15 години
Докато избирате такива като Бойко и Сергей ще е така
6
0
 
0
 
! Отговори
Незнайко преди 15 години
Отказвам да живея на село и единственния ми контакт с цивилизацията да е интернет или някоя случайно минаваща кола.
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Сашо, от години искам да се махна от София и да отида някъде на чист въздух и на спокойстие. Но като говоря с познати от провинцията, всички се оплакват от липсата на работа и ниските заплати там, а също и от "безвремие", липса на културен и интелектуален живот, и др..Още не съм минал на фотосинтеза, така че ми е нужен приемлив гарантиран доход, плюс среда от адекватни хора (не мутри и чалгаджии), с които да общувам. Дай идея!
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Дишайте смело прашния въздух - той поне ви е безплатен!
3
0
 
0
 
! Отговори
харабийко преди 15 години
е не от взрива, ами от години. И така ще бъде докато земляците на Александър (по-долу) не последват призива му.
2
0
 
0
 
! Отговори
александър преди 15 години
прахта не ви харесва, шума не ви допада, престъпленията не са нормални, хора огледайте се.... София не е единствения град в България, никой не ви спира да отидете на по добро място.. и без това София се пръска по шевовете ..... София - градът с анй- високия стандарт .... пълни глупости...всички там сте мишки, които сте готожи на всичко само и само да вземете 47 лв повяече месечно...или може би живеете там защото има място за всяко селянче ...... да поработи! сами си решавате ........
1
0
 
0
 
! Отговори
xph преди 15 години
крайно време е да започнад да се почистват улиците веднъж седмично. Иначе прахта ще си стои и ще се събира нова. Минат 2 автобуса и ти издишваш всичко след тях.