Ваксинират уличните псета в София

Доброволци обикалят столичните квартали и обезпаразитяват бездомните кучета
27 авг 2008 18:37,
92
Ваксинират уличните псета в София
Снимка: БГНЕС

Екипи на общинското предприятие "Екоравновесие" ще посещават всеки ден различни райони на столицата, за да ваксинират и обезпаразитяват кучетата, отглеждани на открито, както и бездомните кучета. 

В сряда доброволци от фондация "АФА - България" и федерация "Грижа за бездомните кучета" ваксинираха четириногите в кв. "Мусагеница" и в "Студентски град".

В четвъртък предстои работа в кварталите "Владая" и "Марчаево".

В петък екипът ще посети район "Подуене".

В почивните дни доброволците ще бъдат в района на кв. "Манастирски ливади" и "Павлово", в "Илинден" и в "Триадица".

През следващата седмица графикът предвижда посещения в Банкя, "Горна Баня", "Княжево", "Бояна", "Драгалевци", Панчарево, "Овча Купел", "Красно село", "Слатина".

Нова ваксинация на кучетата ще има през септември, октомври и ноември. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
G.O. преди 15 години
Животните не са виновни за нищо...просто хрота за скапани и си изхвърлят животните или не осъзнават колко важна е кастрацията...Това, че е започнала такава акция е хубаво..напред към Европата ^.^ Туй като се интересъвам от проблема знам, че пари за подобни действия се отпускат, но отиват ли по предназначение...е сега поне знаем , че да :*до 19 айде без такива коментари...По думите ти разбирам , че не си в BG..ами хайде стой си там където си не давай коментари за страната ни!
50
0
 
0
 
! Отговори
мюмлата преди 15 години
Всяка сутрин минавам покрай една глутница кучета, които съм ги виждала и да нападат човек. Как да не ме е страх? Това са си диви животни, при това 7-8 броя. Изобщо не ме интересува дали са ваксинирани или не. Нямам нищо против животните, те не са виновни, но не им е мястото там. Всеки път минавам със страх покрай тях, защото може да съм следващата, която ще нападнат. Не мога да се защитя от тях- аз съм дребна и сама, а те са много. За мен не е нормално тези кучета да са там. Не ме интересува какво ще ги правят, но трябва да изчезнат. Само да уточня- никога не съм имала животно в къщи и не съм го изхвърляла, така че обвиненията от рода "взимате си животно и после го изхвърляте" на важат! Плащам си данъците, *** никога не изхвърлям извън кофите, придвуждам се основно пеша и с колело и очаквам поне това това да мога да правя безпрепятсвено... Но не! През зимата съм принудена да ходя с кола или да се качвам на гнусния градски транспорт, при положение, че от къщи до работата ми е 3 км, които с кеф вървя пеша, само защото на пътя ми живее глутница бездомни агресивни кучета, които през зимата освирепяват. Това никак не го намирам за нормално!
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако всеки селянин дошъл в софия си вземе по едно куче и си го закара на село да му пази двора докато той е в софия,всички кучета ще изчезнат.Поне с това могат да помогнат 1.5-те милиона селяни в софия.
48
0
 
0
 
! Отговори
лошо куче преди 15 години
От градския транспорт може да хванеш далеч по лоши болести .
47
0
 
0
 
! Отговори
simona преди 15 години
браво, едно мнение, точно на място
46
0
 
0
 
! Отговори
bobo преди 15 години
Теб вече съдбата те е изритала.С какво се гордееш, ?
45
0
 
0
 
! Отговори
Тишо преди 15 години
Ако те ухапе бездомно куче и ти бият 20 инжекции в пъпа против бяс, или ти нахапят зимата глутница изгладнели кучета детето или имаш дете, жена, познат заболял от кучешка тения, според мен ще си промениш мнението. Прав ли съм?
44
0
 
0
 
! Отговори
edin ot selo преди 15 години
Да ви се неначуди човек на софиянци....У наше село проблем с кучетата няма. Когато се случи инцидент или просто кучетата станат видимо повече, кметът събира ловната дружинка и набързо им регулират популацията. Е не пишат по вестниците за това , но е безкрайно бързо и ефективно. А в София да се смее ли човек или да плаче...
43
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 15 години
В Пловдив няма нито 1 бездомно куче,знаете ли защо-защото прибраха всички и ги приспаха.Натискайте вашия кмет да ги приспят всичките,срамота е София-лицето на България да е пълна с ***,и за капак хапят вас.
42
0
 
0
 
! Отговори
kali преди 15 години
Ти човече, задавал ли си си въпроса - ти самият на колко хора пречиш и ги тровиш с отрицателната си енергия.Да ти сложим ли и на теб една инжекция.Кой ти е втълпил, че само ти с твойто его имаш единственото право да живееш.Затова бедите ти ще продължават и ще се чудиш защо все на теб се случва.
41
0
 
0
 
! Отговори
k преди 15 години
а ще престанат ли да лаят гръмогласно до зори? тъкмо заспиваме и се разлайват ужасно, сякаш искат да продънят небето!!! съпругът ми е на ръба на отчаянието и се кани да взима пушка назаем и да ги застреля! тия *** се гонят и между колите и алармите пищят - ад до сутринта , така не може да продължи и все-пак продължава! през деня спят като ангели в треволяците и нощем ни съсипят съня! а ще ми говори някой за избори, рози, гербери и т.н.тази ваксинация е направо подигравка с хората :)
40
0
 
0
 
! Отговори
29ti преди 15 години
Kato bqh malak sa me hapali pone 3-4 pati, sled kato porasnah sa se opitvali na nqkolko pati i ako znae6 kakvi ritnici otnasqt, 6te se seti6 dali 6te si promenq misleneto ;)
39
0
 
0
 
! Отговори
За кучетата и хората преди 15 години
Кучетата са следствие от нашия начин на живот. В общи линии на никого не пречат, но има доста хора, в които е насаден панически ужас само от вида на куче. ОчевАдно е, че има много по-важни сфери, където да се насочат тези пари, които сега се дават по проблема с бездомните кучета. Иначе е интересно, че по отношението към кучетата може да се съди за човека, доколко е комплексиран, доколко има садистични наклонности, изобщо що за човек е. Не бих искал да имам причтел, а и нямам такъв, който има това садистично отношение към кучетата, което демонстрират доста тук в форума. Най-вероятно същите тези умират от страх, ако на 1 килиометър от тях видят бездомно куче.
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
хайде първо да се качат на Витоша и да ваксинират глутниците ***, те са по - страшни от тия в софия
37
0
 
0
 
! Отговори
Тишо преди 15 години
Броят на бездомните кучета е много добър индикатор на качеството на живот в държавата - колкото повече улични кучета, толкова по-нисък стандарт на живот.Какво ли би станало ако властимащите оправят проблема с мерки както е примерно в САЩ - хваща се уличното куче и се задържа 3 дни в приюта. Ако няма никой "прородозащитник" да си го купи, му се бие една инжекция и проблемите на нормалните хора намаляват с 1!
36
0
 
0
 
! Отговори
Помияр преди 15 години
Аре ся, убеди ме, че кучетата пренасят лаймска болест и марсилска треска. Нещастен невежа. Напълно подкрепям 28. А за колегата с нахапаните петима приятели, да, знаем, че кучетата нападат основно *** и нечистоплътници, щото им смърдят. Не виждате по-далеч от носа си, кучетата ви виновни...
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ИЗВИНЯВАМ СЕ НА 29
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
То накрая хората от околните селца ще си докарат прасетата да си ги хранят от *** и ще ви видим големите защитници на правата на животните!
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе ***,ти си най-големия *** бе.Ти като защитник на краставите *** защо не вземеш да си ги прибереш във вас.Ходиш ли всеки ден да събираш им по улиците защото ние които си плащаме съвестно данъците не искаме градовете ни да са кенефите на Европа.Ходиш ли да пръскаш улиците и градинките против кърлежи и бълхи?Дал ли си поне един лев за ваксинация на хората коитио са болни от лаймска болест и марсилска треска?Или само си чешеш пръстите?***!
32
0
 
0
 
! Отговори
дълбоко замислен преди 15 години
Като почнат да им дават и презервативи!..