По навик: Борисов сряза лентата на стотната си улица

Всъщност кметът на София откри не улица, а отсечка от бул. "Стамболийски"
2 дек 2008 15:21,
61
По навик: Борисов сряза лентата на стотната си улица
Снимка: БГНЕС

Кметът на София Бойко Борисов откри отсечката на бул. "Александър Стамболийски" между улиците „Константин Величков” и „Опълченска”.

Улицата се оказа стотната, която Борисов открива като кмет. Ремонтът на 980-метровия участък е финансиран с 3,5 милиона лева от бюджета на Столичната община.

По думите на кмета водопроводната мрежа в участъка не е сменяна от 1911 година, като "Софийска вода" е подменила 80-милиметровия водопровод със 160-милиметров, а "Топлофикация-София" е реконструирала топлопровода си, който вече не преминава през дворни участъци.

Последният основен ремонт на трамвайното трасе по бул. "Ал. Стамболийски" е правен през 1978 година. Според Борисов, ако метеорологичните условия са благоприятни, 270-метровият участък по бул. "Ал. Стамболийски" между ул. "Опълченска" и пл. "Възраждане" ще бъде ремонтиран по време на коледните празници.

"Ако това не стане - ремонтът ще бъде през март 2009 година", посочи той.

Борисов каза още, че ще започне събарянето на сградите в участъка между бул. "Ал. Стамболийски" и бул. "Тодор Александров" по ул. "Опълченска" за изграждането на допълнително платно.

Попитан относно бул. „Цариградско шосе” - дали той ще бъде ремонтиран догодина, кметът заяви: „С това правителство толкова. Догодина ще има друго правителство и ще видим".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ГЕРБ СА ТУРЦИ БЪЛГАРИНО СЪБУДИ СЕ СТАНИ СТАНИ ЮНАК БАЛКАНСКИ И ГЛАСУВАЙ ЗА ГЕРБ
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
БОЙКО ЛИ ЩЕ РЕЖЕ ЛЕНТАТА НА ДЖАМИЙКАТА ?ИЛИ НЯКОЕ ТУРЧЕ ОТ ГЕРБ ?
38
0
 
0
 
! Отговори
роро преди 15 години
Мани ги селяните, те вече са тук и няма да си тръгнат. Ами след 10-15 години като в България, и най - вече в София разбира се, надовтасат секви индийци, жълти, черни, араби, ти тогава предствяш ли си за какъв ад ще иде реч? Можем само да се молим, че тогава кмет на столицата ще бъде някой кадърен човек. Защото иначе сегашното положение ще ни се струва като розов блян.
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За задръстванията при Руски паметник не е виновен ББ, а това, че няма софийско жителство. Като селяните престанат да идват в София - тогава няма да има задръствания...
36
0
 
0
 
! Отговори
Borcite преди 15 години
Ne me interesuva koi e kmet. Iskam ulicite da sa MASLO,za da si karam Audi-to s 200
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
защо постояно софияци са недоволни ами елате в провицята да си карате колите и на две седмици да ходите на ремонт с нея
34
0
 
0
 
! Отговори
роро преди 15 години
Със сигурност догодина ще има ново правителство. Обаче премиерът ще е същият, така че ББ може да престане да се прави на интересен, ако това изобщо е възможно, и да довърши ремонта на Цариградско.
33
0
 
0
 
! Отговори
m преди 15 години
Ей много *** имало в тази държава.
32
0
 
0
 
! Отговори
Пожарогасител преди 15 години
По точно и най-правилно ще е да се каже - ОТКРИТИ 100 ЧАСТИ ОТ РАЗНИ УЛИЦИ.... Бравос!! Венсеремос!! Циливайте Боце ОТКРИВАТЕЛА!?!?!
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
nesto ne e v chas s vremeto bat bojko ne e li v stuttgart ???
30
0
 
0
 
! Отговори
М.Бомбата преди 15 години
Браво КМЕТЕ,ти си 1,напук на гейчетата от БСП;които нищо ненаправиха,но продължават да живеят с мечтите си за светло бъдеще.
29
0
 
0
 
! Отговори
отсечката преди 15 години
Това е добре, че е 100, а ако бяха разделили тази отсечка от улицата на 1000, тогава кво праим....
28
0
 
0
 
! Отговори
Тоилета преди 15 години
Днеска пускам казанчето и от там Бойко кмета дошел да открива кво съм пуснал.. за кой ли път.....
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Suglasen sum s vas naistina za purvi put vijdam da se remontirat ne samo bulevardi,no i malki uli4ki.I iskam da kaja 4e ne samo ezeroto ariana e opraveno mnogo parkove i gradinki po kvartalite gi opraviha s novi peiki i ko64eta za ***.A kolkoto zavoda za ***,ne zabravqite ,4e BB e kmet ot 3 godini a drugite 15 godini za6to nikoi ne go napravi.
26
0
 
0
 
! Отговори
krass преди 15 години
Bravo No 10 -"Наричайте го мутра сега, защото след изборите Борисов така ще ви подреди, че ще изглеждате като комунистически пенсионер, блъснат от мутренски джип и допрегазен от пожарна кола. :))"
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ako ne sa tiq deto kazva6 4e sa se dovlekli v sofiq 6te stoi6 gladen i 6te tune6 v mizeriq ama prostata t iglava nemoje da go razbere
24
0
 
0
 
! Отговори
КНК преди 15 години
Дали ще дочака ВИДОВ ДЕН не знам,но дочакахме ВИДЕНОВ ДЕН ,а сега ни предстои да дочакаме СТАНИШЕВ ДЕН.Тези дочакани дни са страшни.Заедно с 45 -годишното "успешно" управление ТЕЗИ ДНИ върнаха България 100 години назад .За това мисли.
23
0
 
0
 
! Отговори
Тоилета преди 15 години
Днеска пускам казанчето и от там Бойко кмета дошел да открива кво съм пуснал.. за кой ли път.....
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Като чета платените форумци на социалистите ми става весело. След всяко появяване на кмета на София те усещат че електората на бсп-то се топи като сняг през май. Така че клакьори и клакьорки намерети си друга партийка.
21
0
 
0
 
! Отговори
men преди 15 години
така си е, това е единственият кмет, който се опитва да ремонтира цялостно улици. Не ми дреме колко струва, нито колко е взел, всички взимаха , а резултати нямаше. Ул. "Пушкин" е като слънце, разширеното платно на "България"при НДК за десен завой по Черни връх едва ли е идеално, но поне обра част от колите, които бяха на камари, езерото Ариана най-накрая доби европейски вид и даже му е приятно на човек да се разхожда там....но това едва ли го виждат селяците,довлекли се с каруците от майната си.И Господ да е, едва ли ще се оправи със задръстванията в град, чиито улици са пригодени за 1/10000 от тълпите, надовлекли се тука