Столичани ще имат топло, колкото да не им замръзнат радиаторите

Изцепи се столичният кмет Бойко Борисов и увери, че столицата ще издържи без газ до месец
7 яну 2009 10:29,
87
Столичани ще имат топло, колкото да не им замръзнат радиаторите
Снимка: БГНЕС

В момента топлоподаването е такова, че само топли радиаторите, отбеляза столичният кмет.

По думите му се взимат всички необходими мерки ТЕЦ-овете да заработят изцяло на мазут.

"София може да издържи без газ през следващите 25-30 дни", увери Бойко Борисов.

"Въпреки че не сме в условията на бедствие, ако тази ситуация продължи, то бедствието вече го има", коментира Борисов пред журналисти.

Кметът успокои софиянци, че "ще имат топло, колкото да не им замръзнат радиаторите", като при всички случаи нормално ще остане топлоснабдяването в социалните домове и болниците.

Борисов допълни, че 60 училища и 60 детски градини, които са на централно отопление, са потенциално застрашени от дървена ваканция, но това ще стане ясно по-късно днес.

"Трябва да дадем под съд и двете държави, които си играят с нас", закани се още столичният кмет.

Според него ситуацията може да бъде разрешена бързо при авторитетна намеса от страна на ЕС, но "спорът между Украйна и Русия е толкова голям, а и Украйна има в нейните газохранилища големи количества за два-три месеца, така че този спор може да продължи още дни", подчерта той.

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Трябва повече да се пърди да има газ, ама като си зобъл чесън и забравяш за студа, ама то у булхаристан студ няма, оти сме умерен климат
65
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
"Запасите на газ в хранилището в Чирен ще стигне за около 6 месеца, обяви Петър Димитров"A тогава защо ще ползваме мазут?
64
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
В свою очередь первый зампред правления "Газпрома" Александр Медведев 7 января заявил, что Украина перекрыла последний, четвертый, из ведущих в Европу газопроводов, лишив российскую сторону физической возможности осуществлять поставки топлива, сообщает РИА Новости. Днем ранее глава российской компании "Газпром" Алексей Миллер в разговоре с премьер-министром Владимиром Путиным заявил о нецелесообразности осуществления поставок топлива в украинскую газотранспортную систему в том случае, если Киев будет воровать его.
63
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ли раждате в АГ клиники? щото аз бях останал с впечатлението, че ги раждате по улиците - тоя бил роден на "Графа", оня - на "Витошка", друг - на жълтите павета....
62
0
 
1
 
! Отговори
Liktor преди 15 години
Извини ме другарю,че се намесвам,ама тази сутрин по БТВ министър Димитров каза,че руснаците са ни предупредили за евентуални проблеми с доставката на газ още на 18.12.2008 г. Питам аз ,чий го крепи обичаното от народа ни правителство толкова време и какви адекватни мерки взе ?
61
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Наистина няма алтернатива на момента но се работи и за това, демагози с демагозите. Първо новата тръба ще ни свързва директно с Русия което си е яко ... независимост е второ другото за което се говори е да се докара газ през Турция ако някога се оправят нещата в близкия идток и това ще стане ... засега обаче алтернативата е единсвено голямата уста на костов (или *** по-скоро и тем подобни и безподобни ноционални преданели и демогози)(за справка спомнете си изказването му да притиснем Русия, му с )
60
0
 
1
 
! Отговори
nekorumpiran преди 15 години
Нали бяхме блато, пълно с алигатори ? Метанът не се ли получаваше в блатата ? Къде е тогава метанът ни ?р. овч. се покри чак в Испания... Прав е ББ като казва, че трябва да се търси наказателна отговорност от р. овч. за подписването на договорите през 2006 г. !
59
0
 
1
 
! Отговори
Благоев преди 15 години
Сега не е момента да се карате. Абсолютно всички сме хора, независимо къде живеем. Селянина е добър и трудолюбив човек и изобщо не трябва да се обижда, когато го нарекат селянин. Неприятно е когато си ***, с такъв манталитет и мога да ви кажа, че в София, където съм роден и отраснал (19 години), има много повече селяндурщина и простотия, отколкото във всеки друг град или село. Главното, което искам да кажа е, че това трябва да ви е най-малкият проблем, хора ! Тъпчат ви, подиграват ви се, а вие търпите и се карате един с друг, вместо с тези, които заслужават.. Така че вместо да се псувате, съветвам ви, променете си манталитета и помнете, че вие ЗАСЛУЖАВАТЕ да живеете по-добре. Никой не е казал приказно, но по-добре... Изпълнявайте си задълженията, но и си търсете правата.. Дано някой се замисли ....
58
0
 
1
 
! Отговори
само аз преди 15 години
Да пуснат нещастниците другите два реактора и се оправяме! К'во все ще чакаме другите да ни оправят!? Ама *** в парламента дори не са предполагали че ще ни спрат газта. На ви сега!
57
0
 
1
 
! Отговори
anonimno преди 15 години
скъпа " софиянке",самия начин начин на изказването Ви недвусмислено показва ниската Ви култура и върховен комплекс за малоценност!Ако предпочитате ромската компания, предполагам, че във Филиповци също има родилни отделения!
56
0
 
1
 
! Отговори
merkator преди 15 години
Питат радио Ереван: Може ли в България да избухне гражданска война?От там отговарят: Не!В България всички са селяни!!!
55
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Щом е така, Топлофикация-София да не чака от хората пари за измислените им сметки! Нас потребителите кво ни интересува дали има газ? Като плащаме искаме топло! Като няма топло - няма плащане! Те питат ли ме откъде вземам пари да им плащам? не ме питат, пращат сметка и чакат пари. Е няма пари щом няма топло! Само ***-отите ще си плащат парното от днес нататък! Не бъдете ***-оти повече!
54
0
 
1
 
! Отговори
Чукундур преди 15 години
Шматка, ами децата ти като тръгнат в неотоплените училища и ти затворят завода какво ще правиш бе? Я вземи помисли с тая глава- цяла България страда, не само София. И аз съм от "провинцията", ама и при нас не е весело.
53
0
 
1
 
! Отговори
Потребител преди 15 години
Полза от такова парно няма, така че да не очакват и пари
52
0
 
1
 
! Отговори
eva преди 15 години
Мда, подобна реплика за "столичани" може да избуха само някой, който не е, а именно - *** като него. То за него не е кой знае какъв проблем, свикнал е да цепи дървата, да се увива китеници и да обува вълнени плетени чорапки на снежинки:)Малко му е на този народ, нека. Докато се научи как се гласува правилно.
51
0
 
1
 
! Отговори
шалом! преди 15 години
Попитали Станишев как ще ни се отрази проблема с газа. Той отговорил: "Изрелските атаки нямат връзка с България!"
50
0
 
1
 
! Отговори
шалом! преди 15 години
Попитали Станишев как ще ни се отрази проблема с газа. Той отговорил: "Изрелските атаки нямат връзка с България!"
49
0
 
1
 
! Отговори
шалом! преди 15 години
Попитали Станишев как ще ни се отрази проблема с газа. Той отговорил: "Изрелските атаки нямат връзка с България!"
48
0
 
1
 
! Отговори
God преди 15 години
Сега разбираме, защо руснаците искат толкова много да пуснем газопровода "Южен поток", който ще минава през Турция, Черно море и България директно към Западна Европа. Така ще елиминират Украйна от бизнеса с транзита на газ, а България ще има още един източник. Така ще станем и ние важен играч в транзита на газ. Истината е, че няма друг газопровод, на който да се закачим и по него да не тече руска газ. Имаше идея за друг газопровод (проекта Набуко) за газ от Каспийския регион, но той е замразен и скоро май няма да се отмрази. Да внасяме въглища и мазут и ще живеем под лозунга "Назад към деволюцията!".
47
0
 
1
 
! Отговори
... преди 15 години
че запасите с мазут и други горива ще изчезнат като тротила в Челопечене и липсващите боеприпаси! Запаси има, но къде са? Или няма? Тротил имаше, но изгорял...! А дали го имаше?