Младост, Люлин и Овча купел заринати. Кой ще чисти?

Общината отново ще разглежда офертите на тримата кандидати – "Титан Чистота", "Новера" и "Заубермахер"
10 фев 2009 07:16,
38
Младост, Люлин и Овча купел заринати. Кой ще чисти?
Снимка: Булфото

Фирма „Заубермахер” няма да започне почистването на София от 1 март тази година, след като Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени решението на Столична община, с което австрийската фирма беше определена за нов концесионер по чистотата в столицата.

В решението на КЗК е записано, че общината трябва отново да се върне в изходна позиция – да разгледа, оцени и класира офертите на тримата кандидати за почистване на районите "Младост", "Люлин", "Овча купел", "Витоша" и част от "Триадица".

Така се уважава жалбата на един от участниците в конкурса – консорциума "Титан Чистота София".

„Титан” бяха отстранени от процедурата с оправданието, че не са обосновали цените си, които бяха най-ниските от трите оферти.

През ноември миналата година, докато течеше конкурсът, “Титан“ поискаха дори по-ниски цени от досегашния концесионер по чистотата – “Новера“.

Според решението на КЗК не може да се приеме доводът на Столичната община, че в писмената обосновка, представена от “Титан“, липсват параметрите на ценообразуването.

КЗК обяви за неоснователен и мотивът, че консорциумът е защитил по един и същи начин цените си за районите "Люлин", "Младост", "Витоша, "Овча купел" и "Триадица", а е предложил различни стойности на дейностите.

Така не е ясно дали в срок ще бъде проведен нов конкурс и ще бъде избран нов концесионер, или ще последва нова криза с боклука в столицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ми явно изобщо не си в час!! Сигурно повечето хора гласуващи и те като теб са с лениви мозъци. Но фактите са други!! Не се сещам за друг град , където кмета да разполага с такава власт. Първо ,че има мнозинство в общинския парламент и всичко що касае града е само и единствено в неговата власт и няма нужда от коалиране с други партии.. Има 3 пъти по-висок бюджет от Софиянски и е три пъти по-мръсно в София. Ти ако оправдаваш това си е твой проблем. Ама хората искат след като Бойко вдигна двойно такса смет и такса сгради да чисти ако не двойно , поне колкото преди но това така и не се случва. Защо ли ? Пак ли другите са виновни? Или лошия матерял не е в електората на другите партии а точно в партията на Бойко.
16
0
 
0
 
! Отговори
гуньо преди 15 години
споменатите райони.Нашата улица (район Красно село) е зарината от ***.Вече 3ти ден няма ни вест ни кост от оранжеви ***.
15
0
 
0
 
! Отговори
Xa-Xa преди 15 години
От пишман пожарникар и боклукчия не става.
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
комплексари.... все някой ви е виновен, пък защо да не е Бойко. Сигурно собствената кочинка не сте си почистили, обаче дайте първо да оплюем Б.Б. Ако ще и слънце да е Б.Б. пак не може да огрее навсякъде. В София, респ. РБ, винаги е било мръсно, независимо от това дали се извозва редовно или не ***, поради простата причина, че доста голям процент от населението на страната си хвърля *** директно на улицата, или около кофите за ***, просто на много хора им липсват за съжаление първите 7г. А докато има ***, некомпетентни,продажни хора, на неподходящи постове, включително и в Комисията която е разглеждала и оценявала Техническите и Ценовите предложения на кандидатите за софийския ***, нищо в тази държава няма да се промени. ...Може би след 40-50г....
13
0
 
0
 
! Отговори
scum преди 15 години
СИИИВИ ХОРААА
12
0
 
0
 
! Отговори
Онбашията преди 15 години
ето до къде се стига когато нещата се правят "както трябва"
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аре бе Бойко , събирай си хубавия матерял от ГЕРБ и марш на оборка... За това си избран за кмет , за да е чисто. Сега ясно ,че си сложил своя фирма по чистотата ама комисията явно те изхваща и сега май ще трябва с ръце да събираш ***.
10
0
 
0
 
! Отговори
СТАРИЯ преди 15 години
Добре де! Една фирма печели конкурса. Другите обжалват, плащат на КЗК и те анулират решението. И аз мога да кажа, че ще чистя за 2лв, но като не мога да докажа как естествено няма да мие допуснат до конкурса. Всички фирми свикнаха да обявяват нереално ниски цени и после дай още за това, дай още за онова, амато това не е включено в офертата и т.н. Не мога да разбера какво ви е виновен Бойко в случая (не че го харесвам). А и всички знаете кои са Титан. Аз лично не бих ги пуснал да ми изчистят и двора даже.
9
0
 
0
 
! Отговори
Kolev преди 15 години
Цялата пария ГЕРБ да се вдига на Ленински съботник за почистване на ***. Нейните вождове знаят как се организират такива мероприятия. Както е тръгнало сега половин София ще буклучасва, а утре цяла България. Казвам го като предупреждение за провинцията, където като че ли рейтинга на софийските *** от рода на ББ се формира само от телевизионния екран.
8
0
 
0
 
! Отговори
Васил Стефанов преди 15 години
Някой не си е свършил работата. И пак задавам сакралния въпрос - "ЗАЩО"? Горчивият отговор - заради нечий интерес. Оттук и следващия въпрос - Кой носи отговорност? И кой контролира тези благи дейности? Интересувам се, защото разплащането става с моите пари, а мръсотията остава за ...мене.
7
0
 
0
 
! Отговори
!! преди 15 години
Dobre, che e pima. Ako e toplo, tova e jiva bolest. Bulgarite znaiat da paziat i chistiat samo v kashti .Santimetar na van ne gi interesuva. *** navsiakade sa mrasni.
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Сигурно пак на Бойко ще са му виновни всички даже и Арменския поп вече хълца от него . Що провеждат търговете за комисионни. То неговата партия освен с рекет , измами и далавери нищо друго не е направила, ама го чакам да се появи та да се измея на поредната изцепка.Айде овци почвайте да надувате балона и да говорите колко е велик щото досега аз покритие не съм видял или усетили па макар и само за София.
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ei zatova ne sajalqvam 4e jiveq na selo ,kofite ni se izhvarlqt vednaj sedmi4no no nqma takava mrasotiq
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
male male v kakva mrasotiq jiveqt nqkoi hora ujas napravo mi to tam kipi ot zarazi mai
3
0
 
0
 
! Отговори
Оцеола преди 15 години
Добре,но защоса заринати с *** сега,до март има още 20 дена.Нещо повече,най-големият *** все още е в Чикаго.
2
0
 
0
 
! Отговори
. преди 15 години
Цялата партия герб да излиза да чисти!ББ въобще нещо успя ли да направи или само се дуе като пуяк между пуйки?
1
0
 
0
 
! Отговори
боклукчия преди 15 години
Спокойно! Като се върне Бойкко Букбукчията от Чикаго ще почисти всичко! Не е ясно обаче какво ще стане с които *** там. Ей гадни хора са това другарите му - комунисти . Изчакаха го да отиде до Чикаго , не го изчакаха да се върне назад и пак му скроиха номер с ***. Има вариант да пусне пуйките от Банкя, те ще изкалват буклука. На него пуешките неща са му напълно ясни, нали най-големият пуяк Цветанов е дясната му ръка.