Борисов обвини БСП в умишлен провал на конкурс за нови трамваи

Нито една от фирмите, закупили тръжни документи, не е подала оферта, заяви кметът
17 мар 2009 16:24,
36
Борисов обвини БСП в умишлен провал на конкурс за нови трамваи
Снимка: Булфото

Конкурсът за доставката на до 25 трамвая, обявен от дружеството „Столичен електротранспорт“, е пред провал, тъй като нито една от фирмите, закупили тръжни документи, не е подала своя оферта. Това съобщи пред журналисти кметът на София Бойко Борисов.

По думите на заместник-кмета по транспорт Александър Цветков причината е заради обвиненията на БСП за предрешеност на обявения конкурс. Според него самите фирми са преценили, че не искат да се замесват в проблеми.

Шест са фирмите, закупили тръжни документи за конкурсната процедура, съобщи изпълнителният директор на „Столичен електротранспорт“ Евгени Ганчев, цитиран от БТА. Това са „Сименс“ – Австрия, „Ансалдо Бреда“, „Кончар електричне возила“, „Шкода“, „Бомбардие“ – Австрия, и „Поязд шинове“.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ГЛАСУВАХ ЗА НЕГО - ПОВЕЧЕ НИКОГА! ЧЕСТНО НИКОГА! ПО-ДОБРЕ ДА ДОЙДЕ ТУРСКО РОБСТВО ОТКОЛКОТО РОБСТВО НА МУТРИ И КОРУМПИРАНИ ЧЕНГЕТА!
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ти, човече, май не си от СОФИЯ...
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
и ОКОЛОВРЪСТНОТО и МЕТРОТО се правят с пари от държавата...
32
0
 
0
 
! Отговори
Дани преди 15 години
Много малко коментари по тази тема. И в голямата си час са глупости и необективни. Това показва,че кметът е на прав път и все по-малко хора се връзват на пропагандната машина на заминаващите си след няколко месеца мишоци! Супер
31
0
 
0
 
! Отговори
сасхо преди 15 години
може и социалист да съм,ама ти явно не се разхождаш из софиа,то е мърсотиа,задръстване,и кво ли не,виждал ли си пътя до Банкя,евалата мен гласувай за него,нека се погребем,и метро още няма нито околовръстно
30
0
 
0
 
! Отговори
sasho преди 15 години
е браво Бойко пак ти е някои виновен.бсп,сдс,атака,ти си цвете,ти ще ни оправиш само кажи за колко дни?
29
0
 
0
 
! Отговори
kos преди 15 години
Защо ще се плаща на новите боклукчии с 20 % повече отколкото на Новера!?!?!?
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Политическият балон Бойко Борисов е рожба на МЕДИЙНЯ ОНАНИЗЪМ
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ей,скъса си за.ника от работа Бате Бойко !!!!!То не беше "На кафе " то не беше "Мюзик айдъл",то само дето във "ВИП брадър "трябваше да влезне ....голяма работа пада ...търсете кмета на всякъде където има камери и микрофони.......то и без друго и без него и с него все тая..:))
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
тоя некадърник пък все нещо му пречи - такъв междугалактически глупендър не бях виждал доскоро
25
0
 
0
 
! Отговори
26 г преди 15 години
шматките дето плюят по Бойко, да се осъзнаят малко. Човека работи, допуска грешки - нормално, ама има и свършена работа. Околовръсното ??? - къде другаде сме изградили път от такъв клас в България? Кога в София са се ремонтирали толкова пътища, метрото и то напредва. Кога в София общинската власт е вършила повече работа. Излезте от черупките си сдухани социялисчета.
24
0
 
0
 
! Отговори
26 г. преди 15 години
...че тоаи път може да ви приватизира и апартаментите на носни цени....хахахаха....или някоя личност от БСП, Овчаров например. Тои ще ви намали сметките за парното, даже ще го направи без пари - кой колкото даде, *** важното да е от сърце. Ей мишки, я се стегнете малко...
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
КОЙ МИ СР* В ГАЩИТЕ! АМА И СИМЕНС ЛИ ВЕРНО СА ОТ БСП! НЕМОГА ДА ГИ ПОНАСЯМ, НО ПРЕД ОСТАНАЛИТЕ ВОЛЕН БОЙКО КОСТОВ - ИЗБИРАМ БСП!
22
0
 
0
 
! Отговори
ватман преди 15 години
Я влезте тука: .chumerna.snimka.bgи вижте и Сименс и Бомбардира и трамваите по света колко по напред са от нас в "социализъма".По кои пътища ще се карат тези трамваи като са 100% нископодови и се движат с 120 км. в час???Бойкови работи.На кривата ракета космоса и пречи.Само като са видели трасето и хората са си намерили оправдание да се откажат.Ами че те за двете години гаранция които ще дадат на мотрисите са фалирали от ремонти ако ги пуснат из софийските сокаци.
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Щом според мутрата бойко дори и Сименс са от БСП, аз за тях ще си гласувам, щото имам доверие на Сименс! Навярно от сименс са отказали бакшиш на софияския кмет и затова са лоши сега! Бойко е бо-***, *** и шимпанзе!!!
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
На ББ пак някой му *** в гащите
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе софиянчета мижави като толкова не харесвате Бойко Борисов пожелавам ви следващия кмет да е серГейчо че да видите тогава как София ще стане за 4 години прожинциален град, не че сега не е.
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хайде стига ,бе Бате Б.!Има една стара народна поговорка -"На папуняка г.за му мирише ,а той -гнездото обвинява " та и твойта работа!
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
БСП+ДС=ГЕРБ..ЛИДЕР..НАПРЕД..ВМРОХора гласувайте масово!Всеки въздържал се ,всяка невалидна бюлетина са в полза на БСП , червените велможи и кардиналите от ДС!Костов премиер1Ето това е човека от който се нуждае България!
16
0
 
0
 
! Отговори
Йосиф Джугашвили преди 15 години
Благодаря на боклучен Бойко за ценната информация, че Сименс били от БСП и затова бойкотирали търга с трамваите. Но най-вероятно блокадата идва от нежеланието на фирмите-кандидати да дават подкупи на самия ББ.