Жена чака 3 часа линейка пред столична болница

Лекар се опита да й помогне с личния си автомобил
6 окт 2009 23:39,
53
Жена чака 3 часа линейка пред столична болница
Снимка: БГНЕС

Възрастна жена бе принудена да чака близо три часа пред столичната болница „Свети Иван Рилски" линейка, която да я откара до дома й. Това съобщи за БГНЕС дежурният лекар в отделението по хемодиализа.

Неприятната случка се разигра около 18:00 часа във вторник пред болницата, в която жената била приета за редовната си хемодиализа.

След приключване на процедурите жената е трябвало да бъде откарана до дома си с линейка на Бърза помощ, която е наета от Столична община да обслужва хората на хемодиализа.

След като линейката не пристигнала, дежурният на отделението отново позвънил на номер 150.

На жената е дадено яке, тъй като започнала да трепери.

Дежурният лекар се опитал да я настани в личния си автомобил и да я закара до дома й на собствена отговорност, но жената била трудноподвижна и не успели.

Около 20:40 часа линейка на Бърза помощ най-накрая пристигнала на мястото и откарала жената.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
Захарин преди 14 години
е така е Държавата няма представа че това са увредени хора,а пук хората не знаят колко е трудно на шофьорите на линека с тази диализа и защо се возят с линейки-ТРЯБВА да има Държавна институция с коли и да се занимава с тези болни а не Спешна ПомоЩ,линеиките са за друго и без това в тях при транспорт на тези болни няма медицинско лице,трябва да е часна фирма в цяла България и държавата да им плаща и хората да си возят болните както са такситата така е в ИРЛАНДИЯ а линейките да си поемат спешните
50
0
 
1
 
! Отговори
Доньо преди 14 години
Някой да има изненадан от ситуацията?Или на кратко нищо ново под слънцето.Има ли стойност човешкия живот в БГ?По начина на към хората отговора е ясен- да влезе убития.Жената е болна да не е някой депутат а...!!!Я за леля ви Цецка как светкавично са изпратили кола като се развалил мерцедеса и а....ама светкавично разбирате ли ? Болни,пенсионери, кандидат пенсионери,мижитурки,данъкопладци и други те не са хора но от тях се иска да оправят бюджета на г-н Дянков за това други няма,до там е !
49
0
 
0
 
! Отговори
CITY преди 14 години
По повод пост 46: Не съм за обиждането на която и да е професия,но човекът,който загубих също упражняваше професия с риск за живота си.Негодуванието ми е заради липсата на ЗАГРИЖЕНОСТ КЪМ ЧОВЕКА на всяко равнище!
48
0
 
0
 
! Отговори
Ива преди 14 години
Горката жена, сама без кой да и помогне в такъв момент!За пореден път се убеждавам, че съм извадила късмет преди 10 години, когато си срязах крака и линейката дойде навреме, влезнах веднага в операционна, а след това ми се дивиха като сваляха конците: "Много добре са ви зашили..." Каква ли е била другата вероятност...ужасОт статията, поне за мен става ясно, че линейката е ЕДНА за цяла София, което е повече от абсурдно!За какви лекари злобеете не мога да си обясня?!
47
0
 
0
 
! Отговори
Първо се мисли,после преди 14 години
Или аз нещо не разбирам статията,или повечето хора тук просто убиват време и се чудят кой и как да оплюят,защото аз не успях да открия връзката между лекарите и линейка,която е наета да извозва хората след хемодиализа-тук дори не става въпрос за спешен случай и лекар.Даже напротив,в случая лекарят се е опитал да помогне извън професионалните си задължения,а от чисто човешки мотиви-все едно училищният автобус,ако закъснее да вземе детето ви за училище и да кажете,че учителите са виновни например.
46
0
 
0
 
! Отговори
дете на мед.лице преди 14 години
Много обичате да плюете по докторите и да обвинявате, без да се замисляте, че може да не е в тях причината,но винаги те го отнасят. За това, че работят по 12 часа в денонощието и летят насам-натам с линейките...когато има спешен случай защо при сирена никой не прави място на линейката, а трябва да се чака в задръстването - тогава може и до 4 часа да закъснеят, когато се налага да ходят в селата около Столицата. Е...замислете се малко преди да ругаете.
45
0
 
0
 
! Отговори
злати преди 14 години
и това са лекари,всички лекари са ***.ама всичко на тоя свят се връща
44
0
 
0
 
! Отговори
МАРТИН преди 14 години
САМО БОЙ ГИ ОПРАВА АЗ ТРЕПАХ ЕДИН ПРЕДИ ГОДИНИ НО МАЙ НЯМА ДА Е ПОСЛЕДНИЯ САМО БОЙ ИНАЧЕ СПЪТ И НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА
43
0
 
0
 
! Отговори
eva преди 14 години
Gadni ***....Niamat gram 4oveshtina, ne gi e sram...
42
0
 
0
 
! Отговори
Поп Сланинкьо преди 14 години
Грешите!Има и то точно по повод ан критики относно работата на линейките.Спомнете си случая с един лекар от гр. Русе, после председателя (един доста неприятен индивид) на ЛС го наказа с лишаване да практикува.А човека просто констатира, че линейката е закъсняла.Време е някой да помисли за хората, не само за пари. Преди време имаше линейки по кварталите (поликлиниките), така не се налага да минават задръствания. Какво коментирам и аз. Помогни си сам и Бог да ти помогне.МИР ВАМ.
41
0
 
0
 
! Отговори
CITY преди 14 години
Поради забавяне(меко казано) от 2 часа аз загубих родител.Гадно е да си плащаш осигуровки и какво ли не, да ти затварят телефона още щом кажеш "Ало"(тогава действаше още тел.150).При мен случаят беше критичен,ако имах кола също не можех да помогна-лекар трябваше да помогне в рамките на фаталните 20 мин. след инцидента.Наложи се да викам частна линейка,която също закъсня с 1 час,ами ми смъкна и кожата,когато плащах.Нямаме медицина на ниво.Кого да съдя,като загубих най-милия човек в дома си?
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ако беше *** щеше да съди българия в стразбург ,ама за съжеление като гледам е българка и много сори
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да живее здравната реформа, скоро ще има линейки защото няма да останат пациенти.
38
0
 
0
 
! Отговори
nutzo преди 14 години
2015г. България поема председателството на ЕС.2016г. Всички държави от ЕС без България напускат ЕС :))
37
0
 
0
 
! Отговори
$ преди 14 години
Български Червен ПРЕЧУПЕН Кръст
36
0
 
0
 
! Отговори
DUBLIN преди 14 години
Do xaxaax-spoko selski inteligent,4istia si kenefite i sam happy,ami ti kakvo 6te pravi6 v tozi goliam kenef koito voni iz tselia EU,iniama iz4istvane ot takiva talanti kato teb,badi jiv i zdrav i Bog da te BLAGOSLOVI.
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Линейките не достигатр лекарите също - -това е факт. Но, ако линейка беше отишла за тази жена, а през това време не да си Боже, загине човек, който се е нуждаел от спешна помощ, тогава коментарите щяха да са други. Всъщност като се замисля напротивр пак същите - Как е възможно? Срамота! Това е България в 21 век....Бля, бля,бля... Вместо да драскате, замислете се.
34
0
 
0
 
! Отговори
юья преди 14 години
След като Валентин Захариев купи съветниците на ДПС в кърджали срещу 150 хляба на ден, последва ново зловещо разкритие. Ултиматумът на ДПС: Или ние ще добиваме злато, или няма да позволим - 24rodopi.com
33
0
 
0
 
! Отговори
:( преди 14 години
Срамота и позор! 2009 година в ЕС!
32
0
 
0
 
! Отговори
Симона преди 14 години
ами да, миналата година човек падна от 4ти етаж на сградата в която се намира офиса ни, линейка дойде след 40мин... а ако беше дошла по-рано можеше и да спасят човека. Ама как пък да стане като съм ставала свидетел как линейка се мота по 20мин на светофар на бул. България защото Гинка от Долно Нанагорнище се червосва в огледалото, Драганчо си бърка в носа и изобщо не чува сирените зад него, и тнт. а и едва ли им е ясно, че на линейка се прави път.