По-скъп транспорт за студентите в София

Картите за намаление на учащите поскъпват, реши Бюджетната комисия към общината
120
По-скъп транспорт за студентите в София
Снимка: Булфото

Картите за намаление за студенти в градския транспорт ще поскъпнат средно с около 24% . Това решиха общинските съветници на заседанието на Бюджетната комисия в Столичната община.

Така месечната такса за една линия ще скочи с два лева и вече ще струва 9, съобщава БГНЕС.

Картата за две линии ще скочи от 10 лева на 12,50, а за всички линии за 1 месец – от 17 на 21,50.

За три месеца за всички линии студентите ще трябва да платят 60 лева.

След решението на Бюджетната комисия предстои обсъждането на новите цени на заседание на Столичния общински съвет.

На този етап не се предвижда поскъпването на билетите и безименните карти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
0
 
! Отговори
da преди 14 години
abe malki blaginki ama pone ima6e ne6to pak i zaplatite bqha po dobri ot sega ,a BB kvo pravi samo reklama na sebesi , i se ogledaite 4e bezrabotizata raste i sled kolednite praznici napravo 6te stane o6te po zle ,a pak danazi i taksi i tem podobni rastat 6toto pizata kazva nqma pari vav haznata , e kak da ima kato ima bezrabotiza i nikoi ot tezi bezrabotni ne vnasq osigurovki pak daje vzimat pari ot buroto za bezrabotni
117
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И ти си най-голямата комплексарка.
116
0
 
0
 
! Отговори
!?!?! преди 14 години
Че то в Студентски град най-малко са студентите, бе луд танцьоре! Напълнило се е с кръчмета и момета от всички краища на България, тия обикновено ги возят с джипове с големи гуми и им дреме за цената на картите ......
115
0
 
0
 
! Отговори
:(( преди 14 години
Както всеки ден - пълно с комплексари, и то такива, на които явно им се е наложило да учат във Бургаски свободен, Варненски свободен, някое филиалче на ВТУ в Силистра например и то защото тъпите селяни са му взели мястото в СУ или УНСС, и хайде сега без коментари къде каква корупция била, защото аз по-големи връзкари и плащачи от софиянци не съм виждала
114
0
 
0
 
! Отговори
biv6 student преди 14 години
Hi4 nedejte da mrankate ve4e vi e redoven transporta, pri tova s hubavi avtobusi kolko gi pazite e otdelen vapros... a cenata na kartite ne be6e vdigana pone 6 godini dokato kakvo stava s biletite i drugite karti! Krajno vreme be6e malko vi vdigat kartite, malko vi e za neveroyatnite zaplati , koito vzemate v studenski grad ....
113
0
 
0
 
! Отговори
Светла преди 14 години
До 106. Ти не се грижи за мен и за децата ми *** такъв. Аз къща на село няма да си купя ама ти по добре си ходи там откъдето си вместо да даваш акъл на хората.
112
0
 
0
 
! Отговори
луди танци преди 14 години
Аве какво толко се възмощавате!Картата е станала от 7лв на 9лв. и всички плачат.А като водката в студенски град стана от 3лв на 5лв. никой не се оплаква? А заведенията са пълни, всички няма свободно място къде да минеш в студенски град, само коли, барове и дискотеки....?!
111
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Че кой уважаващ себе си студент си купува карта или билет?
110
0
 
0
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
108, ГЕРБ правят следното (за кой ли път го повтарям), дерат три кожи от родителите на учениците и от инвалидите, и дават тия три кожи на ***!
109
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
студентите само в софия са многоп повече-над 200 000. За твое сведения само УНСС имат общо 40 000 студенти, СУ-още 40 000 и тн. стината е, че студентите са прекалено много- всеки завършил средно образование лесно ставастудент-местата са повече от броя на кандидатите.
108
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
БСП имаха тактиката с дребни популистки благинки да замажат очите на хората(карти за гр.транспорт, почивки за пенсионери-хаха и т.н), а цялостно да ни прецакват и българите да сме с най-ниските заплати в Европа. С пъти по-ниски. Предпочитам да няма популистки ходове... но да живеем нормално. ГЕРБ се опитват да правят точно това.
107
0
 
0
 
! Отговори
gendoff преди 14 години
От новината става ясно, че проблемът ще засегне почти всяко софийско семейство. Но това не стига до главите ви. Всеки тук си мисли, че трябва първо неговият проблем да се реши, вместо да погледне на какво е заприличала София. И не ми дрънкайте глупости, че студентите са виновни за това, защото те са 30 хиляди, а София е 2 милиона.
106
0
 
0
 
! Отговори
Борррис 3ти преди 14 години
Светле, ако нямаш пари да изпращаш децата на училище, звънни - ще уредим нещо.А на тези, които нямат даденостите и гъвкавостта на Светла (и на които нямам желание да помогна лично) и срещат същия проблем.. Продайте панелката в Люлин, купете изгодно къща на село и пращайте дечурлигата пеш на училище. От операцията ще ви остане някой лев да почерпите за ценния съвет.(Още един плюс е, че по-лесно ще си намерите работа като за вас - не се изисква особена квалификация, образование или чужд език.)
105
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 14 години
ami da nali priabva da pokriem i transporta na tziganite te se voziat kato direktori v transporta.Malchete si bulgari!!!!
104
0
 
0
 
! Отговори
къри къри преди 14 години
Дакси, много си се разпалила, скъпа.Вярвам, че ти е много тежко. Пожелавам ти след тези години на мъки да изплуваш най-накрая от калта, в която си нагазила сега и да вървиш напред и нагоре.
103
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Можеш да хванеш скъпата си диплома и да си избършеш *** с нея.
102
0
 
0
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
За по-лесно, влез във ВБОКС7 и изгледай клипчето "Столичният общински съвет дискриминира софиянци", там в общи линии нещата са обяснени.
101
0
 
0
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Човече, да ти кажа право, студебейкърите са ми най-малкия проблем. Основният проблем (и ИЗВРАЩЕНИЕ) в този случай е факта, че не-само студентите а и УЧЕНИЦИТЕ И ИНВАЛИДИТЕ (мисля че и ПЕНСИОНЕРИТЕ) получават в бонус ПОСКЪПВАНЕ С 25%, за сметка на БЕЗПЛАТНОТО ТРАНСПОРТИРАНЕ НА ЦИГАНЧЕТАТА! От което излиза извода - за българчетата, турчетата и арменчетата (ученици), секира 25%, за циганчетата БЕЗПЛАТНО!
100
0
 
0
 
! Отговори
Iznervena преди 14 години
Прав си за това. Ама нали се говори за интеграция. Какво да направим - етнически размирици? Не толерирам никакви привилегии за ***, но на тях им стига една лична карта и до там, след това стават експерти по получаване на социални помощи. Би ли споделил накратко какво точно пише в този доклад, защото нямам нерви да чета шаблонни документи?
99
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 14 години
БРАВО