Открито събрание на служителите на МВР

Полиците протестират заради правителствено решение
20 мар 2010 08:36,
269
Открито събрание на служителите на МВР
Снимка: Булфото

Полицаите ще се съберат на мирен протест срещу решението за заплащане на осигуровките от страна на държавната администрация.

Организатори на протеста са Националният Синдикат на Гражданската администрация в МВР и Националният Синдикат на служителите в Национална агенция по приходите при КНСБ.

В протеста, който ще се проведе под формата на открито събрание на служителите на МВР от 12 ч. в градинката пред Народния театър „Иван Вазов”, ще бъдат изложени исканията на работещите в МВР.

Още по темата

Ще се включат и полицаи от Благоевградско, Сливенско, Пазарджишко, Смолян, Петрич, Пловдив, Гоце Делчев, Бургас.

Протестът е организиран във връзка с намеренията на Правителството да приеме мерки за ограничаване на разходите на републиканския бюджет за 2010 г., насочени срещу всички работещи в бюджетната сфера и поемане на осигуровките от държавните служители, с което сериозно ще се намалят доходите им.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви намерението си да присъства на протеста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Въможности и най вече връзки !Преди КРИЗАТА когато имаше много работа имаше една обява МФ търси шофьор заплата 300 лв и аз сиказах малко са ама ДС си е сигурна работа и подадох дори и на интервю не ме викнаха обявата е пусната само за парлама иначе са взели някои с връзки .
180
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Колкото повече се напъват червеничките полицайчета толкова по -противни стават с нахалството и алчността си.Те изобщо не са лошо платени.Дори да съкратят половината заплатите им няма защо да ги вдигат.Не е нужно да ги позлатяват.Във всяка престъпна група има полицаи.Печелят достатъчно.
179
2
 
6
 
! Отговори
Rino преди 14 години
Triabva da plashtat kadrovite voinici, paraziti deto ne praviat nishto. Ot tia bezpolezni kyrleji triabva da vzimat pari.
178
4
 
14
 
! Отговори
xxx преди 14 години
катаджийте са най-наглите хора!като те спре само се чуди как да ти каже дай 20 лева да ти пожелая приятен ден...
177
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
СЪКРАЩЕНИЕ НА ПОЛИЦАИТЕ С 2/3 И ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОИДЕ НА МЯСТО
176
1
 
7
 
! Отговори
max преди 14 години
до манко: ти приятелю просто не подозираш колко си прав!!! :):):)
175
2
 
12
 
! Отговори
манко преди 14 години
до ДиМен не ме интересуват безработните! Те си стоят в тях и не желаят да работят.Работа има за всички, а кой с какви възможности е? - това е друг въпрос
174
2
 
12
 
! Отговори
9782 преди 14 години
АЛО ДНЕС ВГ ПРОТЕСТА Е НАРОЧЕН МНОГО ПРЕДИ ДА СЕ ЗАГОВОРИ ЗА ОСИГУРОВКИ. нЯМАЛИ НАЙ-НАКРАЯ ДА СТАНЕДЕ ЖУРНАЛИСТИ КАТО ЖУРНАЛИСТИ И ДА НЕ ИЗОПЪЧАВАТЕ ИСТИНАТА.
173
1
 
21
 
! Отговори
аз преди 14 години
жена ми е безработна и всеки месец си плаща здравната вноска , аз като държавен служител здр. ми вноска е около 50- 60 лв. ако се наложи да ходим на лекар обслужването е абсолютно еднакво тоест плащаме си.Всеки е прав за себе си оправия няма.
172
10
 
32
 
! Отговори
ДИ преди 14 години
Защо протестират??Зашото ще трябва да си плащат здравните,нали!А безработните-също са задължени да дават на държавата всеки месец по 17.00лв-октъде,след като нямат доходи.Полицаите ,дали с ниски или високи заплати все пак имат приходи от коита да отделят тази сума за осигуровки.А безработните-да му мислят,така ли??Ето това е политиката на държавата ни-Този който няма -ще дава,а тези,които получават парички ще се скатават.
171
5
 
16
 
! Отговори
някой преди 14 години
това с магистратите е практика в цяла българия алкохолици уреждащи определени адвокати и все полицията не си е свършила работата.Аняма един в затвора гарван гарвано око не вади. Не съм полицай.
170
3
 
23
 
! Отговори
никой преди 14 години
знам един районен съдия със заплата 2700 лева. всяка вечер пие с една дружинка некадърни адвокати за им урежда дела. не му пука ни от цветанов ,ни от борисов.
169
6
 
23
 
! Отговори
някой преди 14 години
защо не се коментира 10% увеличение на прокурори и съдий, при средна заплата от 1500 до 3000лв. (рушветите отделно) защо преди кризата при заплати в частния сектор над 1000лв. никой не увеличи заплатите на полицайте.
168
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе мушмурок та те сега са толкова .
167
11
 
20
 
! Отговори
Обективен! преди 14 години
А га ядоха кифтета - не реваха! Сега се загрижиха за заплатите си, но истината е, че голямата част от тях просто се водят на работа!!
166
3
 
31
 
! Отговори
Българин преди 14 години
... на България и трябват около 15 000 полицаи - но храбри, неподкупни и отлично подготвени мъже - с високи заплати и качествена материална база.Нямаме нужда от 60 000 търтеи, дето не вършат работа и за 600 истински полицаи.
165
4
 
19
 
! Отговори
Българин преди 14 години
200 - а колко е заплатата на един ушев и колко взема "под масата" един катаджия например? Нещо данъци плаща ли върху това което си е докарал, рекетирайки шофьорите?
164
1
 
12
 
! Отговори
петрол преди 14 години
Не е лесен сега живота. Неправди много. Полицията е много важно нещо. Служителите им наистина нямат високи заплати, но пък и нашите доходи са колкот за данъците и някое джобен лев. Някъде по средата е правилното разрешение. Нито да ги орежеш. По принцип данъчната политика, трябва да важи за всички, еднакво. Но пък и заплатите трябва да са според труда. Сложно нещо е калкулацията, особенно при много паразитни консуматори, в обществото. Не е лесно разрешаването.
163
0
 
12
 
! Отговори
Българин преди 14 години
България има най-много ушеви на 1000 граждани в цяла Европа, а в същото време най-висока битова престъпност, като включваме дори Албания и бившите съветски републики в Кавказ.Питам всички - с какво ушевата *** е заслужила и стотинка от нашите данъци? Защо да плащам на ушев, когато, оплаквайки се от обир, получавам отговор "Ми те са ***, нищо не можем да направим"?
162
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И какви осигуровки по-точно плащате в "частния сектор" ??? На минимална работна заплата, а останалото "под масата", а ?В огромната част от фирмите, за заплата понякога и над 1000 лв. се "плащат" осигуровки за минимална работна заплата (240 лв) или дори се пише доход от 150-160 лв. и в договора се пише "половин работен ден". Само в България може да работиш за "240 лв" на месец, а да харчиш по хиляда.