Ангел Марин към ветерани: Вие донесохте свобода

Над 30 ветерани днес получиха почетен медал
9 май 2010 14:40,
55
Ангел Марин към ветерани: Вие донесохте свобода
Снимка: БГНЕС

"Вие победихте хитлерофашизма, вие донесохте свобода на европейски и други народи, сътворихте 9 май – Деня на победата, денят, в който беше сломен хитлерофашизма."

С тези думи вицепрезидентът Ангел Марин се обърна към българските ветерани на церемонията по отбелязването на 9 май – Ден на Европа и Ден на победата срещу фашизма.

Ангел Марин каза още на участниците от войните, че са извоювали мечтата за хората за мирно бъдеще, макар да има хора, които да не признават техните заслуги.

По неговите думи именно ветераните знаят колко скъпо струва непреодолимата жажда за власт.

Вицепрезидентът подчерта, че на Червения площад в Москва днес са присъствали представители от редица страни-участници във Втората световна война, като Франция, Полша, САЩ и други. "Какво добро потвърждение, че 9 май – Денят на победата, е свързан с 9 май – Денят на Европа“, изтъкна още Марин.

Над 30 ветерани днес получиха почетен медал от вицепрезидента. Преди да замине на Москва, държавният глава Георги Първанов връчи отличия на други 37. Медали ще получат и всички живи български ветерани.

Още по темата

Десетки граждани и поднесоха днес цветя пред Паметника на Съветската армия. Венци поднесоха и представители на Български антифашистки съюз, Сдружение "Александър Невски“ и Фондация "Героите на България“, посолствата на Руската федерация, Казахстан, Украйна, Армения, Дома на Москва в София, Организацията на българските евреи "Шалом“, Парламентарната група на "Коалиция на България“, Съюза на ветераните и други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
1
 
! Отговори
бре преди 14 години
Свобода ама и още нещо
22
1
 
5
 
! Отговори
sgt.Hale преди 14 години
свободата ?!Марин е шегаджия...
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Този Ангел ли е или Марин.
20
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Честит празник на всички, които мразят фашизма. Почит към тези, които проляха кръвта си и дадоха живота си, за да няма повече фашизъм.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ако си млад човек простено ти е да пишеш така, но ако си възрастен жалко за тебе.
18
0
 
10
 
! Отговори
патриот преди 14 години
Апропо, пропуснах...Не беше ли точно вицепрезидента, на който дължим бляскавото прозрение "Да бъзаме бавно към НАТО"......
17
4
 
15
 
! Отговори
патриот преди 14 години
Осводили...от кого?!?!?Май по-точно е, че са основоположници на една 45 годишна тирания, имаща доста сходни черти с фашизма....Времето, когато всички бяха равни, а някои по-равни от останалите....Времето на черните "Волги" с перденца на задните стъкла....Времето, когато народа се облизваше пред витрините на "Кореком", а някои от по-равните си пазаруваха от там....Времето на.....безвремието..........И защо нямам спомени нито един от загниващия свят да е имигрилал в държава от развиващият се
16
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Комунистите са ***,дори партизаните признават че са воювали за свобода и равенство а са получили партиина-дактатура.
15
7
 
7
 
! Отговори
Шматко преди 14 години
Марин е мъшка *** ГРОБОКОПАЧ НА БА СРАМ ЗА ЦЯЛОТО ОФИЦЕРСКО ВОИНСТВО . МАРИН И ГОЦЕ СА СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ КАКТО И БОКО И ГЕРБ
14
8
 
12
 
! Отговори
- преди 14 години
Ето ги - вижте ги хубаво - крадци и кокошкари. Те докараха болшевиките в България. Те провалиха животите на три поколения българи. Предатели!
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
da sa jivi i zdravi o6te dulgi godini.
12
7
 
12
 
! Отговори
Шпицкомандир преди 14 години
Винаги ще упреквам НВ Цар Борис III , защото трябваше да изпрати 500 000 български войници на източния фронт , да ги намелим онея болшевивки *** . Стана колко години ни грабят и мъчат , тея *** ...
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
този грозен паметник си мислех че са го бутнали или снимкаа е стара
10
12
 
12
 
! Отговори
9 май преди 14 години
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ВОНЯЩИ ФАШАГИ! Помнете датата!
9
16
 
15
 
! Отговори
преди 14 години
всички които прзнуват днес са предатели на България тия комонисти ни орязоха територията а тези *** от снимката да ходят да празнуват при другарите си родени алкохолици и *** в русия жалко че Хитлер неможа да изтрие тази руска пасмина от лицето на земята
8
10
 
8
 
! Отговори
пернато преди 14 години
Прав е за това, че ветераните, от войната допринесоха за свободата и независимостта ни. Която пък, по-късно след перестройката бе отново предадена на чужденци, финансови магнати и групировки, панислямисти, църкви на Йехова, с ислямско-кюрдски пастори, на какви ли не. Така, че тези хора, справедливо заслужават благодарност и почести, задето се бориха за нашата свобода, от враговете ни. Тяхната слава и заслуги се помнят от нас, признателните българи. Но истината е истина и ще се помни.
7
8
 
15
 
! Отговори
Милен преди 14 години
Поклон пред такива хора,като този на снимката !
6
6
 
22
 
! Отговори
Lamb of God преди 14 години
Не е лошо да уточним дали са ветерани-участници във войната или ветерани-плячкаджии на мандри, щото риториката на тоя червен ***-шапкар е по-подходяща за пред вторите...Разлика има!
5
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Но комунисти, като Марин нямат срама.Те могат само да се кичат с чужди заслуги.
4
2
 
24
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 14 години
Ангеле,хората са заслужили и са донесли.....победата,като са служили втогавашната силна българска.....армия;ти какво .....сътвори,като си служил 35 години в БНА и след това 9 години като вицепрезидент.Доведохте армията донивото на една охранителна.....фирма.Мен ще ме е срам,ако съм на твоето ....място.