Правят спецекип за работа с просещи деца

През цялото денонощие дежурен служител ще приема сигнали
2 сеп 2010 20:05,
5
Правят спецекип за работа с просещи деца
Снимка: БГНЕС

Сформиран е специализиран екип за работа с просещи деца и деца на улицата, съобщиха от социалното министерство. 

Екипът се състои от петима души и е част от отдела „Закрила на детето” в столичната дирекция „Социално подпомагане” – Младост. Новите служители ще преминат специализирано обучение.

През цялото денонощие дежурен служител ще приема сигнали, постъпващи от Националната гореща телефонна линия за деца 116 111, от органите на МВР, от други институции, от граждани, както и от самостоятелно активно набиране на информация за просещи деца от точки, за които се знае, че има висока концентрация на просещи лица.

При постъпване на сигнал социалният работник ще има задачата незабавно да се свърже с мобилния междуинституционален екип от Столичната община и териториалното поделение на МВР.

По преценка на социалния работник спрямо детето се предприема подходяща мярка за закрила, съобразена със спецификата на конкретния случай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
HA HA ha преди 13 години
И кво и той ли ще проси заедно с децата
4
0
 
1
 
! Отговори
Мъдовски преди 13 години
Проблемът с просещите не е само в БГ, той е по цял свят. Някои държави подпомагат своите бедни съграждани с парични, хранителни и материални помощи. В БГ нещата са неясни и непонятни за обикновените граждани. Когото видя просеща майка с кърмаче я приканвам да се махне, защото ако не го направи ще се обадя на 112 или 166. Това винаги действа.
3
0
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 13 години
Повечето от просещите деца са ***, които са били "създадени" от родителите си, за да "работят" за тях и да им докарват пари от помощи и просия. Така че, за тях просто трябва да има глоби и наказания за да се прекрати!
2
6
 
6
 
! Отговори
недоволен преди 13 години
Това е поредната порция прах в очите на българския данъкоплатец. Мили мои гербери, децата просят защото безработните им родители нямат възможност да им дадат няколко левчета за закуска или за друго, докато вашите деца се чудят къде да пропилеят откраднатите от вас държавни пари. Ще дойде и вашия ред да станете клиенти на прокуратурата, бъдете сигурни.Създайте работни места некадърници такива и много от проблемите ще отпаднат, а то само комисии и не се решават проблемите.
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Проблемът е сериозен, защото е социален, морален и е свързан със системна просия.