В столицата с велосипед. След 2013 година ще е най-удобно

Велоалеите ще бъдат ориентирани и към метростанциите
22 сеп 2010 14:07,
53
В столицата с велосипед. След 2013 година ще е най-удобно
Снимка: БГНЕС

Има специална програма за изграждане на мрежа от велоалеи на територията на София, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Фандъкова посрещна участниците във велошествие пред паметника на Цар Освободител.

Програмата вече се реализира, в момента се провежда процедурата и в понеделник ще бъдат отворени ценовите оферти на изпълнителите на първата мрежа в район "Младост" - с дължина над 7 км. 

Велоалеите ще бъдат ориентирани и към метростанциите, където ще има паркинги за велосипеди.

Работи се по техническите проекти за останалите участъци. Фандъкова изрази надежда идната година да бъде получено финансирането за следващите участъци - в централната част и в ж.к. "Люлин". 

Очакването  е до 2013 г. с намиране на нужното финансиране да се реализира цялостната програма с дължина от 100 км.  

Йорданка Фандъкова се присъедини към съболезнованията за загиналата жена-велосипедист при нещастен случай в центъра на София. 

Тя апелира към шофьорите да бъдат внимателни, но призова за внимание и от страна на велосипедистите и пешеходците, защото в града все още няма достатъчно възможности за велосипедисти. Засега най-сигурните места остават парковете и изградените преди две години две велоалеи. 

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова даде старта на велошествие, което премина от НДК по бул."В.Левски", ул. "Г.С.Раковски",  бул. "Цар Освободител" до пл. "Народно събрание". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: Фандъкова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Насила хубост не става , незнам колко трева трябва да изпуша ,че да мога да си представя как се минава с колело в тоя трафик ,обаче забелязвам ,че лелката не се отказва говори и говори измислици, пари търси виртуални планове развива много е инициативна ,много случихте на кмет,,,,
11
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
taq ima talant
10
1
 
38
 
! Отговори
селянин преди 13 години
В София ще се ходи с противогаз до няколко години!
9
3
 
15
 
! Отговори
GAZDA преди 13 години
Не само Костов кара колело. а и Бойко - по Съборна - и то в работно време.А който не може да кара колело, какво ще прави? Ще лети ли?
8
8
 
32
 
! Отговори
Алекс преди 13 години
1. Оправете тротоарите. За майки с колички е трудно, а за инвалиди е невъзможно да се придвижват в над 50% от София.2. Оправете улиците поне до ниво да не са опасни за живота на хората.3. Приберете уличните кучета и възпитайте стопаните на домашни със съответните глоби.4. Накарайте концесионера на водата да си оправи тръбите, така че 80% сметките ни да не отиват за покриване на загуби на вода по мрежата....144. Занимавайте се със самодейност като велоалеи и лехи с маргаритки.
7
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** виж Тотлебен, ***. Да видиш дали само е "ЩЕ" или е вече направен
6
3
 
18
 
! Отговори
Machiavelli преди 13 години
Бай дъ уей, ТЕ не правят нещо, а просто казват, че ЩЕ направят, има разлика :)
5
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не комунистче. Ще са такива, каквито направиха по Тотлебен. И бай дъ уей, вашето педерастче даже и жълта боя не сложи, само даде на брат си поръчка за 100 милиона, Айде, бегай лапай ташунките на вожда си в "позитано"
4
27
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мръсен комунист! Борисов от джоба ли си да ги извади тия милиони за 100км велоалеи! Не стига че правят неща дето Станишев даже не би могъл да се сети да направи, ами и критикувате! Срама нямате!!!
3
3
 
9
 
! Отговори
CDC преди 13 години
Kostov kara velosiped.
2
2
 
22
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
Малии!!Паркинг за велосипеди!!!Сладко за бат *** с гаечен.
1
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПАК ЛИ ЩЕ СА С ЖЪЛТАТА БОЯ ЗА МИЛИОНИ