БСПари общинари: Фандъкова, иди си!

СОС отмени презонирането на София
Обновена: 17 мар 2011 14:49 | 17 мар 2011 12:27,
309
БСПари общинари: Фандъкова, иди си!
Снимка: Булфото

Общински съветници от БСП поискаха оставката на Йорданка Фандъкова.

"Универсалният сапун Минко Герджиков не може да се ползва при всяка ситуация", каза Георги Кадиев.

По думите му проблемът на София е Йорданка Фандъкова и тя е аватар на Бойко Борисов.

"Не може да държите зам.-кмета Герджиков като безпризорно куче в кабинета му. По време на обсъждането на решението за презонирането през декември Минко Герджиков не каза нито дума. Колеги от ГЕРБ, вие трябва да намерите още минкогерджиковци до изборите. Политическото решение е ясно – трябва оставката на кмета на София", призова Георги Кадиев.

Още по темата

Според синия общинар Владимир Кисьов с решението за презонирането на София е използван методът "тук има, тук няма".

Той каза, че групата на СДС ще подкрепи решението на общинския съвет за спиране на решението за презонирането на София.

Малина Едрева от ГЕРБ обаче подчерта, че София се нуждае от реална данъчна карта.

"Справедливостта е свързана с това данъчната оценка на имотите да е свързана с пазарната оценка. ГЕРБ има своята заявка да въвежда европейски норми и политики. При взимането на непопулярни решения има рискове, но когато се получи проблем, ние може да спрем, да направим анализ и да продължим напред", каза Едрева.

Вили Лилков от ДСБ заяви, че не може в имоти, в които има висока пазарна оценка на имотите, да има и висока данъчна оценка, ако общината не си е свършила работата.

"Отново взимаме решение без информация. Трябва да се помисли за научен подход при решаването на проблемите в София, както и за засилване на експертния подход", каза още той.

Кирил Арсов от НДСВ припомни, че от неговата партия са предупредили за проблема още през ноември.

"Не може презонирането на София да се възложи на финансист. Това е въпрос, който трябваше да се възложи на зам.-кметовете Любомир Христов, на Ирина Савина, на Мария Бояджийска. Всъщност ние не знаем дали има заповед на кмета за презониране на София. Нека ГЕРБ да се откаже от метода проба-грешка", призова Арсов.

На заседанието на СОС не присъства зам.-кметът Минко Герджиков, който подаде оставка заради хаоса с повишените размери на данъците в някои части на София. Фандъкова обяви, че е приела оставката му.


Не ми беше лесно да приема това решение - уважавам Герджиков като  специалист, но смятам, че неговият екип направи сериозни  пропуски в подготовката на вземането на това решение и създалата се ситуация след това, допълни кметът.

В крайна сметка, след едночасови дебати, общинарите отмениха презонирането.

"За" отмяна гласуваха всички присъстващи в залата 58 съветници.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
0
 
0
 
! Отговори
deicland преди 13 години
iskam da popitam kolko zapadni ezisi znae sprete vece izbiraite kvalifisirini hora a ne negramotni vece e evropa ezisi trabva mnogo se se zaradvam mola da se mahnat vsicki sigani vsofiiskia kvartal kato sleze covek ot airogara i mine potazi ulisa napravo siganska dirjava lici si be napravete nesto sramna rabota
207
0
 
4
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 13 години
Ама добронамерен БСПар ми звучи като розова зебра или касапница"Милосърдие".Идат избори и този път трябва да бъдат наврени в един отвор,намиращ се на псето под опашката!Нищо свястно не могат да сторят,те са си увредени,горките.Нека си злобеят-кучетията си лаят,ама кервана....
206
2
 
2
 
! Отговори
аз преди 13 години
Затова я избраха за кмет - тя явно е изпълнителна като комсомолски секретар, затова е много удобна на Бойко. Тя си прилича точно на начална учителка и си я ръководят нея колкото си искат. Но нали гласуваме за партия, а не за личности - как да гласуваш за личност, която не познаваш!
205
3
 
3
 
! Отговори
софиянка преди 13 години
Г-жа Фандъкова може да става за всичко друго, но не и за кмет, още повече на град като София. 1. Не е от София, не познава достатъчно добре града и неговите проблеми. Напъва да извърши прерайониране. Не е за нея.2. Какво е работила досега - учителка. Да учиш 20 деца в един клас не е като да управляваш едномилионен град. Няма акъл за такова нещо. 3. Тя няма идеи. Изпълнява указания отгоре. Каквото й наредят.Следващият път софиянци трябва много добре да се замислят като си избират кмет.
204
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бесепарите пак озлобяха.Съветвам ги да не се пенят толкова, нали идват избори, тогава ще ги видим какво ще направят. Ама те не могат по друг начин - комплексари. Знаят, че времето им изтече безвъзвратно, но все се надяват да спечелят някой и друг глас на ***.На хората отдавна им е ясно, че колкото пъти спечелят властта, докарват страната до катастрофа. Ами така е, нали влязоха в историята от задната врата. И колкото и да се пребоядисват, пак са същите, нищо старо не са забравили.
203
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 231 - ако беше баба мъжка, щеше да има................
202
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Фандък - Малко валмо памук, вълна, козина, коса и др. под . Справка тълковен речник.
201
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Защо някои фирми се освобождават от такса смет а всички останали се облагат с невъзможно високи такси за същата услуга ? Дали защото тези богоизбрани или обшиноизбрани фирми са на роднини и близки на обшинарите ? За богоизбраните най апетитните общински терени се преустройват в търговски парцел и им се отдават на смешно нисък наем в който е включена и такса смет ! Същата такса , която е убииствено висока за нормалните фирми ! Докато си траеме , така ще е !
200
0
 
2
 
! Отговори
САШКАТА РАДЕВ преди 13 години
ПАЗАРНАТА ЦЕНА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ОПРЕДЕЛЯЩА ЗА ТАКСА ***. ПОЗОРНО Е ДА СЕ ВЗЕМАТ ПАРИ НА КАЛПАК, А НЕ СПОРЕД СВЪРШИЕНАТА РАБОТА - БРОЯ НА ОБСЛУЖЕНИТЕ КОФИ, КАКТО ОТЪРВА НА ВЛАСТТА. СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА ДАНЪКА, СПОРЕД КОЙТО "ДАЙ ПАРАТА ПЪК ПОСЛЕ Е Е...! ОСВЕН ТОВА ТАКСИТЕ И ДАНЪЦИТЕ МОГАТ ДА СЕ СЪБИРАТ ЕЖЕМЕСЕЧНО, КАКТО Е С ВОДАТА!УСЛУГИТЕ КАТО ***, ПАРНО, ВОДА, ТОК, ТЕЛЕФОНИ ... ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗБИРАЕМИ, А НЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ! И НЕ С ОБЩИ ЧАСТИ, А С ПРЕКЪСВАНЕ ЩОМ ЗАБАВИШ ПЛАЩАНЕТО! ПРЕСТИЖНОСТ!
199
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ето как ни вдигнаха данъците. И то забележете как Фандъкова се изнизва по терлички, а предложението за вдигане се защитава от шефа на групата на ГЕРБ, т.е. това е официално решение на ГЕРБ и казват, че този процес тепърва започва... vimeo/21131462
198
3
 
10
 
! Отговори
БившКоренякСофиянец преди 13 години
Вижте клипа в нюза, за заседанието на СОС на което ГЕРБ ви вдигнаха данъците! Направо ще се ужасите от ГЕРБ и Фундупкова!Хората на Тиквата са за растрел!
197
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Владо, като говориш за комунистите, визираш ГЕРБ.аКО Е ТАКА ПРАВ СИ.
196
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ти си ненормален бе
195
5
 
6
 
! Отговори
Уволнение преди 13 години
Не ме интересува Фандъкова, аз искам всички, ама всички пенсионери (които не са никак малко), заемащи каквито и да било постове в Общинска администрация да бъдат уволнени... Крайно време е да се промени структурата запазена от комунистическият строй!
194
5
 
6
 
! Отговори
Владо преди 13 години
Защо въобще се прави сравнение между Фандъкова и Кадиев .Единия е кмет вече близо 2 години и и се изсипаха какви ли не проблеми на главата ,а на другия името му се чуваше едва 2 месеца покрай изборите и после пак изчезна от хоризонта.Станала е грешка хубаво поне има кой да поеме отговорност и да си даде оставката надвзетите пари ще бъдат върнати .Колко пъти трябва да идват комунисти на власт за да разбере тоя народ ,че от тях нищо добро не го чака.
193
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Още като зае тоя пост и ми се доповръща! Не че другите кметове са били супер и че не са крали , ама тая е кукла на конци! Толкова слушка ,мънка ,врънка ,че ...е отврат! Ако имаше акъл можеше да направи нещо за града, а то само градинки...
192
1
 
5
 
! Отговори
Kremenchetostoichkov преди 13 години
Кисьов добре до каза, че презонирането май е извършено по метода на "тука има-тука няма"-друго обяснение за стряскащо немарливия, безотговорен и необмислен подход (или по скоро липсата на такъв!) при промяната на зоните няма.....всъщност сега като се замисля обяснение май има и то може да се открие в начина, по който решението за презониране първоначално е било взето-каквото началото, такъв и краят нали така?! Ето и как цялата каша е била старателно забъркана от ГЕРБ: vimeo/kadiev
191
3
 
9
 
! Отговори
Минувач преди 13 години
Бездарната послушница Фандъкова е крайно време да освободи Общината и софиянци от своето нелепо присъствие.След такъв грандиозен гаф да се криеш зад чужд гръб е долно и цинично.Какво се очудвам и аз,тя следва сляпо горката,повелителя си мутрата.
190
4
 
6
 
! Отговори
крайчо преди 13 години
Кадиев, остави я жената бе и без това идат избори ще се борите. По принцип много ме кефиш - набори сме и горе долу и аз го така разбирам света, ама сега жена е. Виновна е ама малко джентълменско го давай.
189
0
 
16
 
! Отговори
Владко преди 13 години
Е то Герджиков май е от Троян, Фандъка е картофф, а 90% от СОС е от провинцията. Аз пък съм от София. Винаги съм живял тук и не познавам добре проблемите на другите градове. То е все едно аз да отида да правя план за презониране на Варна. Оставка за Фандъкова, Любомир Христов, Андрей Иванов и Петър Диков, хората, които загубиха ценно време и средства за града.