120 жилища за ромите във "Филиповци"

Общината мисли как да си заслужат апартаментите
Обновена: 14 юли 2011 13:02 | 14 юли 2011 13:02,
409
120 жилища за ромите във "Филиповци"
Снимка: Булфото

Столичната община има намерение да подготви проект за строителство на 110-120 апартамента в столичния кв. "Филиповци", обяви пред журналисти главният архитект на София Петър Диков.

По думите му това е максималният брой на жилищата в осем или девет триетажни жилищни сгради.

Максималното финансиране по тази схема е пет милиона лева, като парите ще се търсят по оперативна програма "Регионално развитие".

Диков посочи, че ромите ще бъдат настанени в апартаментите срещу месечен наем, а освободените от тях незаконни жилища ще се премахнат.

Диков посочи, че проектът ще е пилотен, а в бъдеще може да се пренесе и върху други терени с малцинствени групи.

Според него трябва да се разработи жилищна програма, която да обхваща не само ромите и маргинализираните групи, но и млади семейства с жилищни затруднения.

Главният архитект обяви още, че през следващия мандат ще се работи и по програма за възобновяване на строителството на общински жилища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


409
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
319
0
 
7
 
! Отговори
SS преди 12 години
Лек ден. Отивам да издържам *** на нощна смяна.
318
0
 
10
 
! Отговори
пешо преди 12 години
ало, софиянци, да ви са честити новите придобивки! очаквайте и драстично увеличение на данъците след изборите, защото някой ще трябва да плати *** къщурки!
317
0
 
8
 
! Отговори
ivan преди 12 години
Крайно време e държавата да определи статута и правата на "***" население в тази държава с отделен закон, в който да определи следното:- заплата на всеки *** живущ в България;- безплатни жилища;- безплатно образование;- безплатно здравеопазване;- безплатни консумативи, като ток и вода;- безплатен градски транспорт;- възможности за легални кражби и продажба на желязо и цигари;и още безкрайни привилегии, които не важат за останалите БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ ПЛАЩАЩИ ЗА ВСИЧКО ТОВА.
316
1
 
0
 
! Отговори
SS преди 12 години
територията на целия съветски съюз с всички чужди етноси. Експеримента се оказа успешен, но за ужас точно тогава СССР падна. Падна поради безумно сгрешения икономически модел. Просто централизираната икономика не работи, защото е в противорез с човешката природа. Изводите са 2 : 1- не трябва да има толкова жесток тоталитаризъм и не трябва да се забраняват някои безсмислено забранени неща на гражданите 2- системата е капитализъм и така трябва да бъде. Дано си прав за новия съюз.
315
1
 
1
 
! Отговори
SS преди 12 години
до 332 Не Франция е силна държава. Общата и икономика е няколко пъти по-силна от турската. Франция в момента играе по свирката на САЩ. Иначе французите не са войнолюбиви и не им е в манталитета да се правят на интересни. Без да се обиждаш ще ти кажа точно за възродителния процес - тогава СССР и запада бяха в положение на противопоставяне. И западния съюз (основно САЩ) се опитваха да натискат с малцинствата, както и сега. Възродителния процес беше експеримент и се готвеше да бъде приложен на
314
0
 
1
 
! Отговори
potresen преди 12 години
Ako iskate napravo im postroite novi kulperacii i im davaite pari vseki mesec .. vie ludi li ste ? tapite gadni romi *** zaradi tqh deto na burkat po sveta BULGARIN = GIPSY = ***? NAPRAITE IM 1 GOLQM BASEIN VUTRE SUS SAPUN I VODA SAMO TVA ZASLUJAVAT POSLE DA PUSNETE TOKA VUV VODATA XAXAXAX
313
0
 
3
 
! Отговори
krasi преди 12 години
Фандъкова да каже откъде са парите от тази програма за регионално развитие. Ако са от данъците ни да си го набие в главата,че това ще прелее чашата.Ако докаже, че това са средства от разни мутанти като Сорос,тогава си ги превеждайте както си искате.
312
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
328 проблемите могат да бъдат решени просто с една мощна депортация някъде към африка на ***, но за да стане това трябва да има мощен съюз, който да даде отпор на геноцида над народите, скрит под безумието "човешки права". Като се замислиш не е чак толкова крайно решение. Историята познава къде къде по-голями гадости. Не може даваш равни права на ***, която ти се катери по главата и бавно те унищожава.
311
1
 
4
 
! Отговори
до пишман турчин преди 12 години
кажи кат ти викат в турция бе п...л
310
0
 
1
 
! Отговори
SS преди 12 години
до 323 нищо чудно и Германия и Франция да се издърпат натук, защото и те са в същото положение.
309
1
 
3
 
! Отговори
до "Бг" Ту преди 12 години
абе смръдльо я кажи как ти викат на тебе и подобните ти същества в турция
308
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Братовчед ми застреля трима ***, защото му бяха влезнали в къщата с брадви да крадат. След дълги съдебни разправи беше решено, че е било баконна самозащита. Но беше осъден за нелегално оръжие. А оръжие няма как да си купиш в България. Трябва да имаш сериозни връзки или да докажеш необходимост (например да пазиш пари). Защо кретенската държава е дала право на самозащита, която включва право да убиеш за да се спасиш, а не е дала право да имаш оръжие?
307
0
 
11
 
! Отговори
Аман от шушумиги преди 12 години
Щом като са незаконни, дава им се един месец срок да се изнесат. След това се пуска жандармерията да доразчисти и идват булдозерите. Много е лесно, но управниците ни са нефелни.
306
0
 
7
 
! Отговори
SS преди 12 години
до 323 Точно така миналото си е минало. Ако не се разбере това на високо ниво тук след 50 години ще граничат Кюрдистан и ***, а Русия ще се чуди как да се измъкне от захапката на всички ***, които са я обградили и след още 50 години ще ни последва. Тогава евреина ще играе хоро от щастие.
305
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
317 Без обединение на Турция и Русия и двете държави нямат шанс. Ако се обединят и ние не се залепим към тях - нямаме шанс. Не сме нито ***, нито мързеливи. Просто сме смачкани от слугуващите на олигарси политици. Тук са нужни най-малко и Бразилия и още 10-тина малки държави към новия съюз. Дано и Китай и Иран се залепят. Прочети какво е БРИК. Вече има търговия между Китай и Русия на петрол за валута, различна от долари. А това е много. Ирак беше нападнат тъкмо защото искаше да търгува с не $
304
1
 
11
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
Така, да ги построят и да ги настанят там.Аз посред нощ с голям кеф ще отида докато спят и ще им драсна клечката, щом няма кой да ни избави от тия ***.Ама гадна държава, няма старчески домове, сиропиталища ние за *** жилища строим да ги изпочупят и разграбят.
303
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Китай въобще не ги брой към САЩ. Прочети какво е БРИК. Държави като Бразилия отказват даже контакт с ЕС и САЩ. Ако не се появи фронт, който да даде отпор на САЩ плана за тотално господство след 50 години и България и Турция ще са out от играта. Русия ще издържи 100.
302
0
 
1
 
! Отговори
Онзи преди 12 години
Браво! Поредният сигнал от граждани, който не остава да витае във въздуха!
301
1
 
1
 
! Отговори
ззз преди 12 години
снимката е супер...хареса ми...колко са щастливи...
300
0
 
6
 
! Отговори
venco преди 12 години
предлагам - които предаде повече деца за скрап той да вземе апартамент. После да има проверка на стопанисването. И време е да отидат на тръстиката да работят