Парното може да ни огрее още утре

Идвала обаче прогноза за сериозно затопляне до 20 градуса
Обновена: 16 окт 2011 08:49 | 16 окт 2011 08:49,
37
Парното може да ни огрее още утре
Снимка: Архив, Булфото

„Топлофикация – София” има готовност за поетапното масово пускане на парното в столицата от понеделник, 17 октомври 2011 г., съобщава сайтът на дружеството.

Традиционно процесът започва от детските градини и яслите, учебните заведения, болниците, жилищните и административните сгради по наредба те се включват последни, като над 330 сгради общо в столицата имат работещо отопление и в момента.

„Имаме пълна готовност и можем да пуснем парното веднага. Дали ще преминем към масово топлоподаване обаче ще решим окончателно в понеделник, когато разполагаме с официална по-дългосрочна прогноза за времето, защото въпреки студения уикенд през следващите две седмици се очаква сериозно затопляне с температури близо до 20 градуса”, обясни Стоян Цветанов, Изпълнителен директор на Топлофикация София.

Именно наличието на метеорологична прогноза за трайно и дългосрочно застудяване е едно от изискванията в Наредбата за топлоснабдяване, за да се премине към масово пускане на парното. Другото условие е наличие на три поредни дни със среднодневна температура под 12 °С., което е изпълнено

„Не искаме заради няколко студени дни да поставим всички абонати в ситуация да плащат за отопление на общи части, без реално да има необходимост за това. В същото време абонатите, които искат отопление въпреки очакваното повишаване на температурите, няма да бъдат ощетени”, допълни Цветанов.

Желаещите могат да подадат индивидуално заявление до дружеството и парното им ще бъде пуснато. За целта обаче трябва да има решение на Общото събрание на етажната собственост.

Топлофикация напомня на всички абонати на дружеството още сега да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението, както и да проверят електронните си уреди за дялово разпределение.

В случай че дисплеят им е угаснал, следва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма – топлинен счетоводител.

За допълнителна информация във връзка с началото на отоплителния сезон дружеството предоставя следните телефони:

ТР „София” – 931 49 49

ТР „София Изток” – 970 99 32

ТР „Земляне” – 859 01 95

ТР „Люлин” – 934 00 80
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
2
 
! Отговори
атанас иванов преди 12 години
вече се намери коповач за парто
35
1
 
2
 
! Отговори
атанас иванов преди 12 години
продава се аломиние радиатор над 500 сас тринаисет ребра цена по 12 лева на ребро казвам се атанас иванов 0895613396
34
1
 
3
 
! Отговори
атанас иванов преди 12 години
продавам парно ако нчкои изка да се обади на 0890563396
33
1
 
2
 
! Отговори
до 17 преди 12 години
Не четете само Гошо, има и други коментиращи от Перник...
32
1
 
4
 
! Отговори
33-ти преди 12 години
Не използвам услугите им и съм много щастлив!!! :)
31
1
 
2
 
! Отговори
до 29 преди 12 години
там са свикнали с такъв климат, тук последните две години от 4 сезона останаха 2
30
1
 
2
 
! Отговори
? преди 12 години
Ъъъъъ...........!?
29
1
 
2
 
! Отговори
! преди 12 години
Прегледай си запетайките!
28
1
 
2
 
! Отговори
северина преди 12 години
В много северни страни,това са нормални и оптимални средногодишни температури за живот и по продуктивна работа навън,без да се оплакват,че ги хваща настинката! В части на северна Канада в този сезон на годината темературните разлики и аномалий не са по малки,но лекарските кабинети,кой ли знае защо не са претъпкани с настинали хора,като в много от тези държави,спалните им никога не се затоплят и отопляват с парно,освен в старческите домове!
27
3
 
4
 
! Отговори
не знам дали си.... преди 12 години
Северина ли си? Ладовина ли си? Момиче от сняг ли си? Не те знам. Времето e променливо. Амплитудата в температурите е голяма 15- 20 градуса, много са малко хората, където претърпяват, такива промени и аномалии, без да усетят студ или да ги хване настинката. За, това кабинетите на лекарите са претъпкани с настинали хора. А, не от мързел. В действителност времето се затопля, през идните седмици.
26
2
 
9
 
! Отговори
северина преди 12 години
A те от "парното" само това и чакат, при този изнежено разглезен и зиморничево капризен народ ,където от мързел е забравил,що е студ и е отвикнал да носи малко по дебели зимни дрехи,ако може с тези високи цени да "го огряват" и при +15 до +20 градуса,както се предвижда да стане, няма да е лошо за Топлофикацията, отсега та чак до средата на май!
25
1
 
5
 
! Отговори
кое е неадекватно преди 12 години
ало *** що премахваш коментари в нарушение на собствените си правила, а?я прочети какво е написал 19, бе!прогнозата е за затопляне!!!
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички са от "един дол дренки" измамници! След като изборите свършват и робството започва! В България НЕ Е ВАЖНО, кой за кого гласува! ВАЖНОТО е кой брой гласовете!!! С гласуване нищо не може да се промени!Това с гласуването си е просто един Цирк. На тълпата са и нужни кебапчета и зрелища и управляващите ни бандити са достатъчно толератни да не ни лишават от това. Може да ходим полугладни, полуоблечени, полуизкукали, но без емоции не оставаме. А резултатите от гласуването, ние вече си ги знаем. От 20 години не се променят и няма да се променят, докато не се събудим! Гласуването си е преливане от пусто в празно и губене на енергия и време! Когото ни наложат техните медии, той ще е новият президент!!! Да не забравяме че 99% от медиите са тяхна собственост с изключение на Скат!Конграчулейшън на всички с новият американски президент Плевнелиев!Прогресира само тази нация, която може да направи от много един!!!Събудете се хора!!! НИКОЯ СВОБОДА НЕ СЕ ДАВА ДАРОМ!!!Който вярва в това, да разпространява този пост по всички форуми!!!Защото е Факт, че неудобните им постове ги блокирват и трият!!!Който равнодушно гледа злото, е лош Ако търпя пороците на народа си, те стават моиЗа честния честта е украшение, за нечестния петноКрайно време е да разберем, че не сме Стадо, защото Стадото не признава свободата, то и не я желае, то е готово да жертва свободата си пред всеки пастир. Виждате как у нас едно мнозинство не прави друго освен да си търси пастир: било Царя, било Сидеров, било пазвантинът Бойко, било Кунева, Цветанов, Станишев, Иван Костов, Доган, Царя, Милен Велчев, Орешарски, Калфин, Яне Янев, Плевнелиев......който и да е, само да е по-гласовит, та да му се подчиняват с най-перверзно удоволствие.........ДОКОГА???
23
3
 
3
 
! Отговори
овньо преди 12 години
аре, че ми замръзна бабалюгата!
22
6
 
8
 
! Отговори
някой преди 12 години
Топлофикация София пак дреме!Колко дни подред е студено и не пуснаха парното в училищата и детските градини!Децата окапаха като круши от настинки!Вчера през дежурният кабинет на поликлиниката са минали 30 деца!Всички в къщи включваме климатици печки кой каквото има но не могат да пуснат по обществените заведения!
21
1
 
4
 
! Отговори
UL преди 12 години
Ей СПЕКТРАТОР може ли да му пуснеш прогноза за времето на Японските метеорлози за времето в софия през следващата седмица ?
20
1
 
9
 
! Отговори
Виртуален Палячо преди 12 години
Парното може и да ни огрее, българската порно действителност ни огрява всеки ден :D
19
6
 
5
 
! Отговори
Spectator преди 12 години
Както винаги от Топлофикация са абсолютно неадекватни. Ето ви 7-дневната прогноза на Earth Networks /USA/ за София - Пон. +2, -4/ Вт. +5, -4/ Ср. +10, -3/ Четв. +11, +3/ Пет. +11, +3/ Съб. +4, +2. Къде ги видяхте тези 20 градуса?
18
2
 
13
 
! Отговори
1 преди 12 години
бърз фалит за тези крадци
17
3
 
5
 
! Отговори
До Гошо Пернишкия преди 12 години
Типичен перничанин...а после защо ви се подиграват...кажемЕ, мислимЕ....