Решено: Третият лъч на метрото - от Ботевградско до Овча купел

Отсечката ще е дълга 15,5 км. и ще има 18 станции
16 дек 2011 17:11, Красимир Ангелов
101
Решено: Третият лъч на метрото - от Ботевградско до Овча купел
Снимка: Булфото

След тримесечни обсъждания трасето на третия метродиаметър в София е вече известно, обяви шефът на "Метрополитен" ЕАД Стоян Братоев.

Линията ще започва от бул. "Ботевградско шосе" и ще завършва в "Овча купел", сочи окончателният план.

Дългата общо 15,5 км линия от третия лъч на метрото ще продължава над земята по булевард "Владимир Вазов", където ще бъде и първата му метростанция, а след нея високоскоростната железница ще се движи отново подземно към центъра на София по булевард "Мадрид".

Следват Военна академия "Г.С. Раковски", Софийския университет "Свети Климент Охридски", кръстовището на бул. "Патриарх Евтимий" и "Васил Левски", на "Патриарх Евтимий" и НДК, кръстовището на улиците "Георги Софийски" и "Пенчо Славейков", булевард "Иван Гешов", улица "Кюстендил" и ще продължава към улица "Житница".

Там ще започва следващият открит участък, който ще минава по улица "Обиколна", през бул. "Овча Купел" и ще завършва близо до жп линията София-Перник.

Предвижда се изграждането на общо 18 метростанции по трасето, като 8,4 км ще минават над земята, а останалите 7,1 км - под нея.

Според изчисленията по тази линия на метрото ще се возят 162 000 души на ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
4
 
! Отговори
до 10 преди 12 години
виж вестник Строителство-ГРАДЪТ или сайта строителство.инфо
76
1
 
9
 
! Отговори
Огнян преди 12 години
В този сайт само глупости и простотии се пишат. Боже колко комплексари има в тази страна.Като не би бива да напишете нещо смислено защо се хабите граждани и селяни ?
75
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
I PAK DA GO DADE TIKVATA NA TURCITE A NE NA BG FIRMA 4E TURCITE KRADAT PO DOBRE OT BG FIRMITE
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
BLQ BLQ KOI OT KADE E IMA LI ZNA4ENIE POREDNIQ FORUMEN KRITENIZAM
73
3
 
37
 
! Отговори
метрополис преди 12 години
Софиянец е всеки, който живее и работи в София - другото са комплекси. За съжаление голяма част местното и придошлото население е доста калпаво и изостанало, но затова пък придава ориенталско-просташки колорит на балканската ни столица.Но за да сте гражданин, не е достатъчно да сте се родили или да живеете в София - това е манталитет, образование, култура, самосъзнание, стремеж към израстване....В София едва няколко процента са граждани, другото са софиянци - за огромно съжаление!!!
72
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А, защо не направят лъч от Ботунец до Факултето?
71
6
 
7
 
! Отговори
Марински преди 12 години
Аз съм на 32г и съм роден тук в София. И по този повод искам да те попитам това, че "В миналото София е била мизерен римски затвор за роби и военнопленници, после турците го правят на турски затвор и военен гарнизон с турски джамии и бани." МЕНЕ КАКВО МЕ ***???
70
0
 
3
 
! Отговори
male преди 12 години
A interesno amerikancite za6to se biqt v gyrdite che sa amerikanci,pri polojenie che site sa naj-obiknoveni prestypnici i selqnduri.
69
3
 
34
 
! Отговори
Шопо преди 12 години
Селянин не е произход,а начин на мислене.Можете да си го набиете в комплексираните глави.Проблемът идва от това,че простаците,които майките и бащите им са драпали,за да стигнат до София почват да се бият в гърдите,че са големи софиянци и по тоя начин дразнят другите простаци.А истинските софиянци (400/500 000 души) си мълчат,тъй като някога хубавият им град се напълва с най-изпадналите хора в страната...
68
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не знам защо има толкова много хора които се бият в гърдите и се наричат софиянци========================================================To e taka,predi da ima grad ima selo,predi seloto kry4ma,predi kry4mata ni6to.Nali vese ot nqkyde se zapo4va.
67
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В миналото София е била мизерен римски затвор за роби и военнопленници, после турците го правят на турски затвор и военен гарнизон с турски джамии и бани.=======================================Buhahahahaha,smeshko!
66
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В миналото София е била мизерен римски затвор за роби и военнопленници, после турците го правят на турски затвор и военен гарнизон с турски джамии и бани.
65
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Selqnite prosti doshli sa ni na gosti.Ami i serdika e star grad,oshte predi da doidat rimlqnite go ima.A Konstantin veliki kakvo e kazal?Serdika e moqt Rim.Vqrno ne e napravil stolicata v Serdika,za nasha radost.Zashtoto ohste mojeshe da sme nejde iz stepite,ili vyobshte da ni nqma.A Serdikiiskiq sybor mojeshe da e napraven v Ruse,ili Plovdiv,no e napraven v Serdika po neqsni prichini.Edinstveno Tyrnovo moje da syjalqva,che ne e stanal stolica sled osvobojdenieto,no taka sa reshili togava.
64
5
 
16
 
! Отговори
ЕЛ КАПИТАН преди 12 години
Не знам защо има толкова много хора които се бият в гърдите и се наричат софиянци, при положение че родителите им са родом от Вълчи трън,Подем,Дъбник,Долно нанагорнище и др и др... Ософиянчили сте се да знаете!Продължавайте да се биете в гърдите че сте столичани ама кажи речи всичките фамилии в тоя град в даден момент са дошли от провинцията...!!!! Селянията не е местожителство,тя се определя по душата!!!
63
1
 
10
 
! Отговори
Глуховски преди 12 години
Изглежда Метро 2033 наближава,хахаха.
62
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хич не обичаш София ама всички *** драпате за нея , Селяние върнете се по родните си места тук в София просто пречите
61
2
 
3
 
! Отговори
густо майна преди 12 години
А Метро трябва, много трябва. Не бих се юрнал да изминавам пеш разстоянието по Трети лъчНе съм убил никого, за да получавам такова наказание
60
5
 
8
 
! Отговори
густо майна преди 12 години
Хич не обичам София, ама е избрана, понеже е равноотдалечена от трите български земи, всяка с различен статут - зависима държава, автономна провинция и земя под чужда властДо 1885, та дори до 1908 Пловдив и да е искал е нямал право. Пловдив/а и други градове/ са се разделили със своя елит, за да направят един общобългарски град. Пловдив цял театър е подарил, сегашния Народен. Че сега София "връща" на Балгария е друга работаИмали сме друг, по-хубав вариант - Русе. Но той е бил Европа,не Б-я
59
7
 
6
 
! Отговори
СМЕШНИ ШОПИ преди 12 години
АЛО, АНОНИМНИКАСЕРДИКА Е БИЛА ВИЛНА ЗОНА НА РИМЛЯНИТЕНЕЩО, КАТО ДНЕШЕН ХИСАР;)
58
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ало смешника 59 да си чувал нещо за Сердика