Камери на КАТ снимат в акция "паркинг" из София

Ако ви щракнат в нарушение си пригответе от 20 до 50 лева
12 мар 2012 07:28,
119
Камери на КАТ снимат в акция "паркинг" из София
На ден мобилните камери улавят между 30 и 40 нарушители. Снимка: Булфото

Столичният КАТ стартира днес нова мащабна акция, насочена срешу шофьорите, които паркират неправилно и пречат на движението в София.

Мобилни екипи на полицията ще обикалат улици и булеварди и ще заснемат неправилно паркирани коли по тротоари, градинки и пешеходни пътеки. 

Столичният КАТ разполага с пет коли с камери, като три от тях са без опознавателните знаци на полицията.

Всяка камера заснема на ден между 30-40 нарушители.

Ако камерата на КАТ ви щракне си пригответе от 20 до 50 лева и отнемане на до 6 точки от контролния талон.

Също от днес се затяга и контролът върху използването на предпазните колани. Глобата за това провинение е 50 лева.

КАТ продължава да настоява за поставянето на шест стационарни камери на скоростни отсечки в града.

Те трябва да бъдат монтирани и на ключови места в столицата - бул. “България”, бул. “Рожен”, улица 202-ра, бул. “Владимир Вазов” и Ботевградско шосе, за да действат превантивно за намаляване на скоростта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
2
 
0
 
! Отговори
кой ли преди 12 години
109: за 900м. ...и ги минаваш с колата?! Голяма мърда си братче! Не ти трябва колан?? Безсмъртна ли си, кава си? Има си закони, написани за да се спазват и от такива като тебе *** сме на тоя хал, ясно ли ти е :) Приятен ден!
103
3
 
2
 
! Отговори
sharky преди 12 години
А за би-турбо *** дето паркират по тротоари , градинки и т.н, с *** обяснение , че няма свободни, "безплатни" места които да им ги осигури общината няма и да коментирам!!!
102
3
 
1
 
! Отговори
sharky преди 12 години
До всички които пишат за някакъв рекет, до сега не ми се е случвало да дам пари на полицай, винаги са ми писали актове. Като се правиш на отворен трябва да имаш и г*з после да си носиш последствията. Като ти им дадеш пари са гадни че взимат, като не вземат пак са гадни. Друго си да ревеш постоянно като ученичка. Еми не им давайте пари, елементарно е. А за коланите задължително на предни , задни седалки, дески столчета дори и за 5, 10, 100 или 1000 метра!
101
3
 
1
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 12 години
111 е прав . Коланите са само средство за събиране на глоби . При смърт със поставен колан термина е " загинал законно "
100
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
109 напълно описва 111:))) АЗ СЪМ ЗА МАЛКО!!!лошото е ,че има много такива тикви,като тая.....
99
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва ти,ченгетата нито са врачки да знаят кой от къде и колко пътува,нито е разрешено от закона.Като имаш ранчо и си караш в частната собственост,карай,ако искаш с метла в ***,като си на пътищата отворени за обществено ползване,ще се съобразяваш със закона,в противен случай ще си плащаш глобите,докато ти свършат точките,после няма и да караш.
98
10
 
8
 
! Отговори
KOGA преди 12 години
Нека ПЪРВО да се разреши със закон да се снимат униформени по време на работа. Нека да се създаде сайт, където да се пускат сигнали компромати (филмчета) за такива които манипулират камерите. Иначе това наистина е само една акция "РЕКЕТ" и нищо повече. И стига с тия колани. Като се кача на колата да пазарувам до супермаркета на 900 м и дотам карам с 30-40 км/час, хич не ми трябва колан.
97
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
109,това ми е мисълта:)
96
3
 
8
 
! Отговори
до 108 преди 12 години
е щот нали знаеш, другите са лоши и виновни нарушители, но АЗ съм само замалко, нищо няма да им стане :D докато мнозинството мисли така, няма как да се сменят нещата...
95
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
колко много хора недоволстват от неправилно паркиралите коли,и в същото време мрънкат за акциите на кат........
94
3
 
7
 
! Отговори
стефко 2 преди 12 години
срещу детската градина на ъгъла на дунав и врабча върху инвалидното място от около месец насам постоянно една Q7-ица, като на всичкото отговоре шофьорът й е явно некадърен и паркира винаги на половин метър от бордюра и обикновено накриво. бакшишите на ъгъла на шипка и васил левски паркират в посока обратна на движението на абсолютно забранено място и никой нищо не им казва, нищо, че съвсем малко по-надолу често висят катаджии. за паркирането около селяндурските заведения няма кво да говоря дори.
93
3
 
6
 
! Отговори
стефко преди 12 години
то си е отдавна крайно време... напоследък забелязвам, че някои "тарикати" с по-хубави коли отново започнаха да вярват, че правилата не важат за тях, тоест дисциплината е изпусната и ще трябва респектиране... но не е и само това, бакшишите считат, че им е разрешено да нарушават всички възможни правила. примери: вчера някакъв *** чичко с ягуар ми прави десен завой от лява лента, като задръсти зад себе си всички, които искаха да карат напред (а лентата е всъщност само за ляв завой, смятайте)...
92
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
102,тука много говориш,но там мълчиш,нали?
91
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
само селски тарикати,дето са подсмърчали и са се молили да се оправят по друг начин,после реват,че са им "взели" пари....ами не давайте бе,как ще ви ги вземат,на сила?Ама,като си *** до ушите ти се дава,да се размине пък после ще оревем света.***!
90
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
айде успокой се ,събери си мислите(колкото и да не ти се намират) и пак пробвай,но не да фъфлиш безсмислици,а да кажеш нещо,което си струва да се прочете:)Само новоизлюпен "софиянец" може да говори така:)не отричай,погледни бурканите на балкона и ще спреш да се самозаблуждаваш :))) От какво си потърпевш,не ти пратиха зимнина ли?:))))
89
8
 
2
 
! Отговори
ПОТЪРПЕВШ ДО 101 преди 12 години
СМЕШКОООО ХЕМ НЕЗНАЕШ ХЕМ КОМЕНТИРАШ . СЕЛТАЧЕТА КАТО ТЕБ НЕСТЪПВАЛИ НИКОГА В "КАТ СОФИЯ" ГОВОРЯТ ЗА 100 МБ НА 101 ДА ГИ ДЕЛЯТ. НЕЗНАМ *** ЛИ СИ ИЛИ ТОЛКО ТИ Е МОЗЪКА ДА ЗАЩИТАВАШ "МОДЕЛА ЗА КОРУПЦИЯ В БЪЛГАРИЯ КАТ" ИЛИ НЯКОЙ ОТ ТЕЗИ "НЕПОДКУПНИ КАТАДЖИИ" С РУШВЕТИТЕ КОИТО ПРИБИРАТ ТЕ ХРАНЯТ ЗА ДА ВИСИШ В ФОРУМА И ДА ЗАЩИТАВАШ НАЙ-КОРУМПИРАНАТА КЛИКА В СТРАНАТА.
88
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
98,виж си календара:)със снимки на хартия никой не работи ,как ще я скъса ,на 2 по 50 мб ли?:))).няма угодия за ***,като теб.Сума народ *** тук камери,та камери,сега,ама защо камери,е на женския ти родител детеродния орган!!!99,кака объркала си се,джип не е с предимство,само черен ЖИБ:))
87
3
 
4
 
! Отговори
kepoff преди 12 години
Сигурно си руса, а?
86
6
 
4
 
! Отговори
Ужас ! преди 12 години
Току що ми се обадиха - глобена съм, а бях спряла просто за малко на пътя и заради един трамвай дето не можел да мине...а пък колата ми е джип, значи съм с предимство.
85
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПАЛЯЧОВЦИТЕ ОТ КАТ ДА ВЗЕМАТ ДА РЕГУЛИРАТ ДВИЖЕНИЕТО В СОФИЯ И ДА СЕДЯТ ПО НЕВРАЛГИЧНИТЕ МЕСТА С ИНТЕНЗИВНО ДВИЖЕНИЕ ВМЕСТО ДА СЕ ЗАНИМАВАТ С КОРУПЦИОННИТЕ СХЕМИ С ТЕЯ ИЗМИСЛЕНИ КАМЕРИ И ПОСЛЕ ДА ОБЯСНЯВАТ ПОД МУСТАК "КЪСАМ СНИМКАТА ЗА 20 ЛВ."