Краткотрайна блокада в центъра на София заради паркирането

Протестиращите искат да отпадане "синята зона"
Обновена: 15 авг 2012 21:28 | 15 авг 2012 21:25,
93
Краткотрайна блокада в центъра на София заради паркирането
Недоволните софиянци се заканиха, че няма да отстъпят и ще продължат да протестират през следващите дни. Снимка: Булфото

Столичани излязоха на протест срещу новите правила за паркиране и блокираха за кратко кръстовището до паметника на „Патриарх Евтимий“, съобщи БНТ.

Инициативата подеха от движение "Стожер" и групата във Facebook "Не на данък паркинг".

Живеещите в центъра поискаха да паркират безплатно, както и да отпадне "синята" и "зелената зона". Присъединиха се обаче и от други граждански организации и това предизвика напрежение сред хората.

Още по темата

„Не желаем да има разделяне на "синя" и "зелена зона", не желаем да има подзони“, заяви Гергана Владкова, която е  администратор на Facebook група "Не на данък паркинг“. 

„Във всяка европейска държава, държавата се опитва на гражданите да живеят по-добре. У нас имам чувството, че се старае максимално да ни усложнява живота“, заяви китаристът на ФСБ Иван Лечев.

По-рано кметът Йорданка Фандъкова обясни, че поискала от общинските съветници наредбата максимално да облекчи гражданите.

„Никой не обича да плаща или пък да му се увеличават плащанията. Това е ясно. Въпросът е да си отговорим всички заедно именно на това - искаме ли да облекчим центъра от вредните газове от шума, от автомобилите, паркирани безразборно“, заяви Фандъкова.

Недоволните софиянци се заканиха, че няма да отстъпят и ще продължат да протестират през следващите дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
от както са на влас гербаджиите,въпреки обещанията си,на народа нищо добро,или по-добро не се е случило.кажете,заплатите ви ли се качиха,пенсиите ли,безработицата ли намаля,младите хора ли стабилизирахме,цените ли намаляха.въобще, не говорете емоционално и политически ангажирано,а си направете действителна оценка.международният ни авторитет ли се повиши,или се задълбочиха критиките и подигравките,унижението вкл.и от страна на нашите европартньори.КАЖЕТЕ!СТАВА ЛИ НЕЩО ДОБРО ОКОЛО ВАС?