Попа готов до средата на октомври, обеща Фандъкова

Кметът разпоредил проверка на светофарите в столицата
43
Попа готов до средата на октомври, обеща Фандъкова
Паметникът на Патриарх Евтимий в момента е опакован. Снимка: Булфото

В средата на октомври ще завърши обновяването на пространството около паметника на Свети Патриарх Евтимий в столицата.

Стойността на проекта за реконструкция е около 214 хил.лв., осигурени от бюджета на Столичната община, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери ремонтните дейности около паметника.

В момента се поставя настилка от гранитни плочи в два цвята, ще има художествено осветяване на паметника и декоративна растителност, озеленени площи, чешма от гранитни масиви, посочи столичният градоначалник.

Освен това около паметника на Попа се предвиждат и рампи за детски колички и за хора с увреждания.

Допълнително ще се ремонтира и част от тротоара по бул. "Васил Левски", предстои и засаждането на нови над 30 дървета в района, допълни Фандъкова.

Тя посочи, че от 1 октомври е започнало монтирането на фенерите в Борисовата градина, част от много голям проект, койтоще включва и видеонаблюдение на парка. Тези дейности трябва да приключат до края на ноември.

По повод на състоянието на светофарната уредба в столицата кметът на София каза, че от 15 дни по нейно нареждане се извършва наблюдение, описание и подмяна на част от светофарите.

След като излезе резултатът от проверката, от общината ще могат да кажат колко от светофарите са стари и трябва да бъдат подменени.

Фандъкова припомни, че ремонтът на кръстовището при Телевизионната кула трябва да бъде готов в края на ноември, а до края на годината се очаква да приключи и изграждането на кръстовището на бул. "Акад. Иван Евстатиев Гешов" и бул. "Георги Нови Софийски".

 Следващата година се планира да започне изпълнението на още две кръстовища - на булевардите "България" и "Гешов", както и на Семинарията, припомни столичният кмет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
17
 
! Отговори
учтив галфон преди 11 години
Попът е като отвлечен :))) ОСВОБОДЕТЕ ПОПА!
11
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
****и работата дето върши. Слага плочки в "два цвята" на 200 квадрата.... и това било работа. Мизерен ПР! Това е! Жалка история. Утре искам да открие ремонтирания ми вход на блока, него го боядисваме в "три цвята".... без коментар
10
1
 
23
 
! Отговори
Софиянец преди 11 години
Всичко това е чудесно. Само, искрено се надявам, че покрай ремонта са се случили две много важни неща:1. Почистена е от драсканици сградата на Нотариата2. Поставени са камери навсякъде, включително около сградата на Нотариата за да не се позволява тази *** да се появи отново.3. Предвидено е периодично да минава общинска полиция (особено вечер), която да разкарва всякакви наркомани, клошари и пияни пишлемета.В противен случай това ще са пари хвърлени на вятъра.
9
9
 
40
 
! Отговори
... преди 11 години
Не ме интересува от коя партия е кметицата. Докато си върши работота ще е такава, ако вече не се справя ще си тръгне. Тази за момента се справя добре и аз съм довоелн - вижда се, че се случва нещо - паркове, булеварди, детелини, има развитие
8
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на Фандъка, може да е рошава и да изглежда куку, обаче толкова много ремонтни дейности и подобрения да се правят аз досега не съм виждал.Е, сигурно е леко предизборно, но в крайна сметка важното е да се случва, пък изборите идват и заминават.
7
13
 
9
 
! Отговори
софиянец преди 11 години
Това е само повърхността на нещата, да важна е и тя, изгледа, но много по-важно е да се погрижи за децата и то не просто под формата на детски площадки, а с цялостен подход към грижата. Имам предвид най-вече детските градини, които приличат повече на зоологически, отколкото на заведения за отглеждане на деца. Никъде по света го няма това, огромни групи с по 30 деца, за които се грижат максимум 2ма възрастни! Срам ме е от детето ми, че съм го родила в тази държава.
6
16
 
5
 
! Отговори
До 5 преди 11 години
Прав си приятелю но само ако кметовете са от правилната партия..другите градове кучетата ги яли....това е положението за съжаление..
5
5
 
39
 
! Отговори
ФАКТ преди 11 години
Кметицата ---работи добре!Браво ,...г-жо Фандъкова!
4
5
 
23
 
! Отговори
Бану преди 11 години
Това, че на жаргонен уличен език хората наричат паметника 'Попа', не дава право на написалия статията да използва същото наименование. Неграмотно и неприемливо, особено за човек, който се пише журналист.
3
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Истината е, че днешните кметове са изключително облагодетелствани и ако имат малко акъл в главата и са разтропани, могат да печелят милиони евро от ЕС, да ги инвестират в градовете си и да трупат точки, без дори да са пипали сериозно бюджета на общините си! С пари и проекти може да се реставрират улици, площадки, културни забележителности, площади, музеи... А парите от бюджета да се използват за останалите важни неща! Така че нека! Бургаския кмет е пример за добра такава работа, Фандъкова отча
2
2
 
52
 
! Отговори
Име преди 11 години
Не знам за вас, но аз съм що годе доволен от Фандъкова... Вижда се, че се работи... Нови кръстовища и детелени, това му е майката.. :)
1
12
 
17
 
! Отговори
Едни пари преди 11 години
трябва да се усвоят! Сега ремонтираме площада, а след година-две почваме точно там да копаем за спирка на метрото!