Хакнаха сайта на Министерския съвет

Посланието на „Анонимните“ гласи просто: ”Писна ми!"
7 окт 2012 10:52, Елка Василева
183
Хакнаха сайта на Министерския съвет
Сайтът на Министерския съвет е хакнат. Снимка: Reuters

”Анонимните” хакнаха сайта на Министерски съвет. Акцията на хакерите не е обоснована с ясна цел, като те само посочват “нека всички заедно да съборим сайта на правителството”, съобщи bTV.

Посланието, което са пуснали в едно от социалните мрежи, гласи просто:”Писна ми!". В момента сайтът на Министерски съвет е блокиран. Засега не е официално потвърдено, че "Анонимните" стоят зад атаката. Не е разпространено и видео послание, какъвто обичай имат те.

През август хакерите блокираха уебстраниците на парламента, а после и на ДПС. Само преди около месец "Анонимните" удариха и сайта на „Лукойл”. Тогава техният протест беше насочен срещу високите цени на горивата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Онанимните не са хакнали сайта, а е имало DDoS атака. На такива места (министерствата и като цяло държавната администрация) не работят добри админи по простата причина - заплащането. Така че тази атака въобще не е постижение.
96
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До НСС: по полека с откриването... Освен че ти трябват връзки в хостинг компанията, ти трябват връзки и при интернет доставчика на въпросния човек за да разбереш този IP адрес на кой пощенски адрес се намира... Съмнявам се да си чак пък такъв връзкар... :DСамо ей така, заради спорта: открий кой съм аз и откъде пиша (ако ми дойдеш на гости ще пием по една бира) :)
95
5
 
1
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Гнусни ***, трибуналът, който ви готвим, ще ви накара да предпочетете Диарбъкър. Изчадия сатанистки!!
94
6
 
0
 
! Отговори
КУЧИЯШ преди 11 години
УВАЖАЕМИ " АНОНИМНИ", ЯВНО НЕ СТЕ ГЛУПАВИ И СЛЕДИТЕ КОМЕНТАРИТЕ СЛЕД ВАШИЯ УДАР....АКО УДАРИТЕ ДАНС И ПРЕХВАЛЕНИТЕ СЪДЕБНИ ОРГАНИ, ЩЕ Е ВЪРХА...ТАКА СЕ ЗАПОЧВА...НИЕ НЕ СМЕ ПО-ДОЛУ ОТ АРАБИТЕ...НЕКА ОРГАНИЗИРАМЕ БЪЛГАРСКА ПРОЛЕТ...КАЧВАМЕ ТРИ МИНОХВЪРГАЧКИ НА ТРИ САМОСВАЛА, РАЗЧЕТИТЕ ОБЛЕЧЕНИ ВЪВ ВОЕННИ УНИФОРМИ И БОЙ ПО СЪРБИЯ ,МАКЕДОНИЯ , ...ТЕ С УДОВОЛСТВИЕ ЩЕ ОТВЪРНАТ НА ОГЪНЯ И ТАЙНО ЩЕ НИ ДАДАТ ОРЪЖИЕ, КАКТО ПРИ КОНФЛИКТА СИРИЯ - ТУРЦИЯ...КОЙТО МУ СТИСКА ДА УЧАСТВА, НО НЕ САМО НА МАСА...!!
93
3
 
15
 
! Отговори
НСС преди 11 години
Спазих много прецизно правилата на форума, но *** изтри поста ми...Преди се палих повече от сега. Ако беше преди време, щах да се свържа неофициално с хора доставящи услугата за хостване на ДНЕС. Щай да намеря, от кой адрес се логва *** (може би не веднага) и щах да открия кой е. Преди време имаше един като него, който когато му отидох на крака да го питам, защо се държи така лошо, щеше да се ***, защото не ме очакваше в такъв вид...намръщен. Сега само ще кажа - *** !
92
2
 
13
 
! Отговори
омонимен преди 11 години
Аре наш'теееее!
91
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да го хакнат на Ц ,Б ,Д, А, ВР,НМ,МН, и всички останали
90
25
 
1
 
! Отговори
Харпия преди 11 години
Само ДПС.
89
4
 
13
 
! Отговори
karo преди 11 години
А да е хаярлия...!!!
88
3
 
17
 
! Отговори
radioprestilka преди 11 години
До 1Ами не е от това, след промяна на снимката в профила се промени автоматично, дори и в постовете които дублират ника ми! Значи не е друг ник! Което говори или за пробив или за вътрешна намеса от администрацията!
87
3
 
13
 
! Отговори
Българин преди 11 години
А има ли такова чудо министерски съвет ?
86
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тиквата, Тиквата да хъкнат.
85
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Zarstvo Balgariai Tarnovska Konstituzia
84
5
 
13
 
! Отговори
текст от една стара преди 11 години
Писна ми от всичконай-вече от играта дребнаПисна ми да се крия и дебнаи да вярвам че ще дойде моя час,когато своя удар ще направя и аз
83
3
 
23
 
! Отговори
данъкоплатец преди 11 години
И на мен ми писна от тъпите мутри във властта ! Тиква,тикви и ...
82
8
 
1
 
! Отговори
22 преди 11 години
Не е достатъчно само да казвате за някого, че е престъпник, трябват доказателства. Иначе излиза, че само си чешете езика и...дано ви повярват простите хорица, че Б. Б. е по-лош от Доган, Серго, Кутев, Първанов, Р. Овч., Ем. Масларова(Рандонова), пиктльото Румен Петков, Братя Галеви ит.н. и т.н. Но не да измисляте лъжи- това не помага при изборна пропаганда.
81
6
 
0
 
! Отговори
22 преди 11 години
Това са интелегентни анархисти, които май не се различават от всякакви комунисти. И хакерите са като всички други престъпници, но съдът ги пуска, щото...са в Бълария
80
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия с един сайт не могат да се оправят,тръгнали държава да управляват ! Те тъй ги хакнаха и в Бургас и пак : Кой ми се иплю в гащите ! Некъдърници !
79
2
 
9
 
! Отговори
Гошето преди 11 години
Голяма работа,като са го хакнали ! То ква ли файда от Правителството,че и за сайта му да се притеснявам! До година яко ще ги хакнем на изборите !
78
2
 
0
 
! Отговори
izotzadze преди 11 години
за който иска да се присъедини към седянката, хората са дали линк:htmlpaste/f66f4313824a95d94a53dc81afbb112cadb0b9eb