Паянтово съединение виновно за инцидента на лифта

Проверявали съединенията всеки ден, досега всичко било наред
Обновена: 11 юни 2013 13:47 | 11 юни 2013 13:30,
18
Паянтово съединение виновно за инцидента на лифта
Снимка: архив, Булфото

Разхлабено съединение на хващач (устройство, което придържа седалките към въжето) е причина за инцидента на Драгалевския лифт в неделя. Това обяви пред БТА Юлиан Иванов от Държавната агенция за метрологичен надзор.

Още по темата
Припомняме ви, че тогава пострадаха три деца, след като задната пейка зад тях се откъсна и ги удари.

Едното от ранените деца продължава да е в травматологията на "Пирогов", след като получи открито счупване на дясната подбедрица. Другите две деца се отърваха с по-леки наранявания и бяха изписани.

"Досега подобна техническа неизправност не се е случвала", твърди Иванов.

По думите му въпросното съединение подлежи на безразрушителен контрол в началото на всеки сезон, освен това тези съединения всекидневно били наблюдавани и проверявани от обслужващия персонал.

Последният метрологичен контрол е направен в началото на този зимен сезон, допълни експертът.

По случая работи полицията и прокуратурата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
0
 
! Отговори
бананова бьлгария преди 10 години
ТАКА Е ПРИ КАПИТАЛИЗМА- ВСИЧКИ СЬЕДИНЕНИЯ СА ПАЯНТОВИ ЩОТО РЕЖЯТ ОТ ПАРИТЕ ЗА ПОДРЬЖКА. ТЯ ЦЯЛАТА НИ ДЬРЖАВА Е ПАЯНТОВА . ПРОСТО ДРЬЖТЕ ДЕЦАТА СИ ДАЛЕКО ОТ ЛЮЛКИ, УВЕСЕЛИТЕЛНИ ВЛАКЧЕТА ИЛИ ВЬЖЕНИ ЛИНИИ. А ДЕЦАТА *** ТОВА Е ДРУГА ТЕМА-ЕЖЕДНЕВНО МЕДИЙТЕ ИМ ВНУШАВАТ ЧЕ СА БЕЗСМЬРТНИ И БОГОПОМАЗАНИ - ДОНОРИ ИМА НА ВСЯКЬДЕ!
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Проверявали са ги ама друг път.Колко му е да вземат два гаечни ключа и да проверят болта да не е разхлабен.Айде не на мен тия.
14
1
 
4
 
! Отговори
Някой си преди 10 години
"... тези съединения всекидневно били наблюдавани и проверявани..."Верваме виииииииииииии. :-)
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А така, ревем че са ни малко лифтовете и ски пистите искаме да изсечем хиляди декари гора за тази цел, а после пък недаваме пукната стотинка за поддържка на техниката. Еми то неможе така и нова кола да си купиш неминуемо стигаш до момента по поддръжката.
12
2
 
1
 
! Отговори
Случаен минувач преди 10 години
Аз бях там, разхождах се пеша под лифта и видях как деца, които се бяха качили на лифта крещяха като обезумели и клатеха в движение умишлено седалките наляво и надясно, забавлявайки се ужасно с това! Повярвайте ми, бях там и го видях с очите си!
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Снимката е от лифта в гр.Сливен :-)
10
1
 
8
 
! Отговори
Сливналийката преди 10 години
Журналистите, които са написали статията използват недействителна снимка на посочения Драгалевски лифт. Снимката е на лифта в град Сливен. Авторите на статията следва, когато оповестяват подобна информация, с голяма медийна дискусия, да използват автентичен нагледен материал.С тази своя грешка оронват престижа на сливенския лифт, който макар и стар е много надежден.
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Що ли си мисля че не "Паянтово съединение" е виновно, а хората които са стопаниствали "Паянтово съединение".
8
7
 
7
 
! Отговори
глупав гербер преди 10 години
До do 5Ти си изтрещел Цековист за подмяна. Само бой в гората за такива като тебе, съсипахте Пирин, сега искате да бастисате и Витоша. Собствениците на лифта да си поменят седалките, а не да прибират по 50% печалба и да затварят лифтовете месец преди сезона да е свършил! Само национализация ще оправи бакиите, които Тиквата спретна докато беше кмет на София.
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами да си ги сменят! Никой не им забранява. Не им дават да строят нови. Схващаш ли разликата?
6
2
 
2
 
! Отговори
бг преди 10 години
ако всеки ден е проверявано трябва да има книга за доклад и които в деня е бил кога се скъсва е виновен ина4е ще си я караме все няма виновни та затова сме на тоя хал........ако е назапад щом си сложил подписа краи кои кара колат при птп тои е виновен а не баба му ....
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съединението НЕ Е ВИНОВНО, А Е ПРИЧИНАТА!!! Виновни са собствениците на лифта и съответно трябва да си понесат отговорността. И понеже малко хора в България разбират значението на израза "да си понесе отговорността" ще поясня, че става дума за солена глоба, изплащане на обезщетения, проверка на техническата цялост на съоражението и при установяване на по-големи нарушение и мърлящина или още по-голяма глоба или отнемане на лиценз.
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Веско, Вескооо, Веско!Докато си караш колата, подсещай се, че за това му се вика авария и може да се случи от време на време. Без да пита!
3
2
 
6
 
! Отговори
техничар преди 10 години
въпросът е : дали е помогнато на съединението да се разхлаби ???? съединението прави силата !
2
1
 
7
 
! Отговори
Стефко преди 10 години
До АнонименТи си за психиатрия
1
2
 
23
 
! Отговори
Vesko преди 10 години
"Проверявали съединенията всеки ден, досега всичко било наред" като било наред, защо е станал инцидента ??? Честотата и качеството на техническите проверки на съораженията са именно да не се случват подобни инциденти.