Няма да закриват автобус 94

Петър Диков успокои живущите в тези райони
Обновена: 20 юни 2013 10:14 | 20 юни 2013 10:14, Петя Славова
18
Няма да закриват автобус 94
Петър Диков. Снимка: Булфото

Няма да бъде закрита автобусна линия 94, успокои живущите в кварталите „Изгрев“, „Дианабад“, „Изток“ и „Лозенец“ Петър Диков. Пред БНТ главният архитект на София опроверга твърденията, че ще бъдат изсечени над 500 дървета в Борисовата градина, за да се направи ново трамвайно трасе.

Планираното от Столична община преустройство на линията на трамвай 18 бе посрещнато с недоволство от граждани.

Частта от трасето, която по план пресича Борисовата градина, е с дължина 300 метра и минава по съществуваща просека на топлопровод на столичното парно, обясни Диков. Тя обаче 25 години не била прочиствана.

Сега предлагаме и едно допълнително изменение на плана, което да намали двойно засегнатите храсти и дървета. Има по "Г. М. Димитров"  от порядъка на 60 дървета, които се засягат от трамвайното трасе. Ние затова разработваме там програми за компенсаторно залесяване, минимум 3 пъти повече от броя на засегнатите дървета, каза още архитектът.

И докато Диков разясняваше как новата линия ще осигури връзката на три квартала с метрото, живущи в тези райони изразиха недоволството си с довода, че хората не искат шумните условия на "Граф Игнатиев" и"Черни връх".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Антифем преди 10 години
И подлеза е само в едната посока. Толкова строителни безобразия направихте в квартала през годините ,че чет нямат. Сграда в коритото на река. Сграда в двор на детска градина. Изместване на реката за да се продаде имот и да се построи блокче. Метро под прозорците на хората,които живеят като на перон на централна гара. Офис на едър фармацефтичен бос, на 2 метра под прозорците на 20 етажен блок. Паркинг на същия в/у детска площадка. Чет нямат архитектурните щуротии в нашия район г-н Архитект.
17
0
 
0
 
! Отговори
Антифем преди 10 години
А за трамвая. Ако не бяхте врътнали далаверка с имотите с/у хотел Диана сега там нямаше да има блокчета и хората нямаше да реват с/у вас. А блока на светофара с/у 11училище. Колко етажа беше разрешен и колко стана. Сега Габровски е задръстен от паркирали автомобили. Като мине и ватман да ми трополи под прозорците ще стане супер. Колко парко места ще откриеш?. Колко подлеза ще направите?Защо забравихте за подлез на ГМДимитров и КлОхридски и после допълнително копахте за него.
16
0
 
0
 
! Отговори
Антифем преди 10 години
Пеше зарежи тази работа. Ама я кажи колко етажа лапна от новия мастодонт до НДК за да разрешиш да расте до небесата. От всяка делавера по етажче. Най-едрия собственик на недвижимости в София. Тихо кротко имот по имот.
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този *** на снимката Пешко трябва да се заличи от Столична община !!!
14
0
 
3
 
! Отговори
Петър Диков преди 10 години
Не искате трамвай? Че кой ви кара да се возите на него, аз да не го правя заради вас бе?. Не разбрахте ли че има там едни имоти накупени, дето трябва да се отчуждат и Общината да ги плати на добри цени? Ше плащате данъци, пък ако искате се возете на трамвая!
13
4
 
6
 
! Отговори
стига!!!! преди 10 години
Спрете тази безумщина! НЕ ИСКАМЕ ТРАМВАЙ!!!!
12
2
 
5
 
! Отговори
stef4i преди 10 години
До МММТи да не се друсаш- има автобус 88!!! За две спирки от дианабад до метрото трябва да прецакаме целия трафик.НИКОГА НЕ СЪМ ЧУВАЛА ПО-АБСУРДНА ИДЕЯ
11
1
 
9
 
! Отговори
stef4i преди 10 години
До МММТи да не се друсаш- има автобус 88!!! За две спирки от дианабад до метрото трябва да прецакаме целия трафик.НИКОГА НЕ СЪМ ЧУВАЛА ПО-АБСУРДНА ИДЕЯ
10
5
 
3
 
! Отговори
МММ преди 10 години
Идеята е много добра. В момента липсва връзка между Дианабад и метрото на Г.М. Димитров, а по-екологичен и бърз транспорт от трамвая няма. Дано скоро я осъществят-
9
3
 
9
 
! Отговори
stef4i преди 10 години
НЕ НИ ТРЯБВА ТРАМВАЙ.НЕ ИСКАМЕ ТРАМВАЙ.ЩЕ НИ ПРЕЧИ.НЕ ГО ИСКАМЕКЪДЕ ДА ПАРКИРАМЕ ?КЪДЕ ? КЪДЕ? КЪДЕ?НЕ ИСКАМЕ ТРАМВАЯ СКАПАНИ ПЕЧАЛБАРИ. НИКОЙ В ДИАНАБАД НЕ ИСКА ТОЗИ ТРАМВАЙ! ПРЕСТАНЕТЕ ДА КРАДЕТЕ! НЕ ИСКАМЕ ТРАМВАЙ
8
1
 
13
 
! Отговори
Dick-off преди 10 години
Хора, Разберете, мнението на гражданите е последното, от което Столична община се интересува! Гражданите само им пречим да осъществяват бизнеса си.Става дума за много пари!И е вярно, че на репортерките им се подгъват краката, като застанат пред глаДния архитект Диков, който умело флиртува с тях:)
7
2
 
10
 
! Отговори
xax преди 10 години
Не познавам някой, който да мисли, че има смисъл в тоя трамвай, да не говорим някой да го предложи. Старите релси трябва да се махнат и на тяхно място или да се разширят булевардите или да има хубав тротоар и велоалея или и от двете по малко. Да не говорим, че трябва да минава през кръстовището на семинарията, която трябва да се олекоти от трафик, а не обратното.
6
1
 
9
 
! Отговори
столичанин преди 10 години
Въпрос : Кого ще закрият лицето Петър Диков като фактор ? Вижте София на какво е заприличала под главното архитектстване на този субект !
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ДианаНе очаквай от журналистите нещо. Техните въпроси са от рода на "Защо сте толкова велик?, Трудно ли се живее със славата? " Добре е да знаеш че никой не работи за друг или за гражданите. Всеки работи за себе си.
4
1
 
8
 
! Отговори
Иван преди 10 години
до 1За някои е "безумна идея", но ако могат да се направят добри пари, защо не?
3
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е истината - закриват стотици влакове на БДЖ, но когато стане въпрос да се закрие градския транспорт на София почват бунтове, защото софиянци са свикнали на градски транспорт от комунизма и скачат да гласуват за СДС и ГЕРБ.
2
1
 
17
 
! Отговори
Диана преди 10 години
Обръщам се към журналистите. Много ви моля, вземете едно интервю с г-н Петър Диков, в което в прав текс да го попитате след като неискащите са много повече от искащите КОЕ НАЛАГА ДА СЕ РАБОТИ ПО ТОЗИ ПРОЕКТ??? Нека не забравя, че е сложен там, за да работи за благото на гражданите на града. Ако мнозинството от същите тези граждани не иска нещо, той е длъжен да се съгласи с тях и проекта да се закрие. Какво го върти и суче, явно е, че хората не искат там трамвай.
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе тия общинари не разбраха ли че това е безумна идея?